"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 165
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
На мен не ми дреме, аз знам кое е моя авторска рецепта, знам кое е моя от на баба ми, и коя съм намерила в нета. АЗ си знам за себе си.

# 631
Тази госпожа на какви ли ценности учи учениците си? Децата си е ясно на какво е научила. Аз няма да спя спокойно, ако знам, че лъжа и подвеждам хора. Нека си забива като щраус главата в пясъка и се радва на възхвалите в блога си. Да не забравя обаче, че има една сила свише, която не може да излъже.

# 632
По какво преподава.

# 633
Дано не е по етика!

# 634
  • In transit
Споделям мнението, че непосочването на източника откъде си видял някоя рецепта е много неприятно и дразнещо. Аз също съм кулинарен блогър, но никога не ми е било проблем да споделя, кое откъде съм видяла, прочела, мернала и прочие. За мен това е уважение към труда на хората. Лошото е, че става хронично и масово инфлуенсъри и блогъри се правят на създатели на съдържание на гърба на други хора. Голям процент от най-известните български кулинарни блогъри, инфлуенсъри и сайтове крадат здраво рецепти, без да посочват източници. Дълга тема, която ми е много болна. Sad

# 635
  • here and now
Mikkey, точно за теб се сетих покрай този случай. Ти винаги посочваш източници, макар да са от цял свят- правиш си труда да превеждаш, споделяш какво лично си променила, какво търпи вариации и т.н . Респект.
Но и доста твои рецепти съм виждала в чужд блог.
Аз, като потребител ги забелязвам тези неща.

# 636
  • София
Извинете, но какво е авторска рецепта? Тези които гледам са си класически. Това, че някой е добавил някоя мерудия не ми е точно авторска. Авторски са някакви много засукани и странни неща на професионални шефове.

# 637
Албена ми е вече в черния списък с блогъри
Не казвам, че от мен зависи нещо, но когато се случи да зависи - тя ще е аут.

# 638
  • Down south
Аз чета темата със закъснение, заради времевата разлика. Виждайки нови коментарии, помислих, че има новини от Албена по повод ПОдарените и средства.
Уви, няма светлина по въпроса, но  пък има супа Rolling Eyes
Отварително!

Замислих се, ако не беше отзвука в тази тема, дали щеше да се разбере за  "начинанието" и дали след успеха на това, няма да има още такива.
Аз бях от следващите я и действително помислих, че профила и е откраднат и не е възможно дама, като нея да има такава молба.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 06:00 от Daylily

# 639
  • Пловдив
Извинете, но какво е авторска рецепта? Тези които гледам са си класически. Това, че някой е добавил някоя мерудия не ми е точно авторска. Авторски са някакви много засукани и странни неща на професионални шефове.
Рецептата ми за пълнени чушки не е авторска. Но рецептата ми за сладко от бяла акация е. И когато успея да направя сладко от ливадни теменужки също ще е (до тук имам няколко неуспешни опита).

# 640
Разбира се, че е авторска. Ти слагаш една връзка магданоз, а аз половин.

Някой да ми обясни как револют дава да се оперира с 35 хилки в миналата сряда, а в този петък останалите 5(примерно)ги е блокирал?

# 641
  • Deutschland
Тъй като в онзи ден си бях вкъщи, следях цялата "спасителна операция" и знам, че бяха дадени банкова сметка, Револют, Пейпал. Парите не са превеждани със сигурност само в Револют.
Постовете за авторски рецепти ми напомниха за една колежка в България, която правеше авторски тиквички с копър от сос 😀 (а не обратното).

# 642
  • София
Бена няма да преведе и 1 лев по кауза, няма какво да се лъжем.
Разчита цялата история да заглъхне във времето и всичко да се забрави.
То така и ще стане.
Нито пред НАП ще ги декларира, нито нищо. Пито-платено.
Не знам обаче как ще събере пари за следващия "инцидент" на синчето.

# 643
  • софия
Ще събере. Част от дарилите сега ще се отдръпнат, но милозливите, без отговорност преди всичко пред себе си, отново ще дадат. Изборът винаги е личен. Както и моралът.

# 644
Ей тия, които са ѝ в балона и не са успели да дадат миналия път, ще дадат следващия, да не изтърват случайно пълненето на джоба. Едни се събудиха, други по-бавно. Трети може и да не се и разчита точно на тях.
И аз си мисля, че нищо няма да даде, чака да се забрави, не тепърва да ѝ предлагат каузи и да се отлага с времето. Номерата няма вечно да вървят.

Общи условия

Активация на акаунт