С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 817
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
Ами и Вие сте ненужно заядлива, ама какво да се прави.... хах

# 211
И аз понякога си замълчавам, защото след някаква подобна разправия по два часа имам сърцебиене. Много се паля и ме държи, та си го спестявам, когато мога. А и хората са толкова нагли, че ще дойдат във форума да се жалват как някой им е правил забележка.

Преди няколко месеца така изсъсках на една баба, която държеше да ме бута с количката всеки път като се премести опашката. Че и ме напсува накрая.
Ще рече човек, че след пандемията хората се се научили малко да не влизат в личното пространство на останалите, ама тц...

# 212
  • Down south
Ставането и слизането по ред в самолета е изключително функционално.
Споменавам го, защото вчера при закъснял полет от София, времето ми до следващият полет драстично намаля, а бързащите да слязат преди другите ме забавиха още повече.
Още ми излиза пара от ушите.

# 213
То така като се залепват за теб отзад и те бутат, като нищо могат и да те отарашат. Иначе, преди време и аз си мълчах повече, траех, но в последствие се научих че не се прави така. Колкото повече си мълчи човек, другия става по-нахален, повече ти се качва на главата и повече те тъпче и мачка. Въпреки, че всичко е според ситуацията. В някои случаи е по-добре да замълчиш, в други - обратното. Само че с времето, като цяло станах доста устата и аз Grinning

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 08:51 от Borqna Sto 771419

# 214
  • София
Единствената причина да си замълчавам понякога е като на Лютичето. Особено ако ми се изрепчат отсреща, мога до утре да плямпам.

# 215
Ама репчите ли се и на някой бабаит или само на някоя ..баба. Щото ако сме принципни..

# 216
Мен пък ме дразнят тези, които мълчат и си траят в ситуация ( даже забележки не правят( и после пишат напоителни фермани във фейса или във форума. Това поведение как точно променя нещата?!

Обяснението за мен е, че когато си по- свит и тих, невинаги можеш да отреагирали на нещо по- така, защото се стъписваш. Малко като flight or fight. И после те ползва ядът и възмущението. Много хора са така. Не е малодушие, а по- скоро някакъв вътрешен страх.

При мен е точно така. Ако ситуацията е тривиална или вече преживяна знам как да отреагирам.
Обаче, ако е нещо ново и съвсем неочаквано се стъписвам. Просто оставям каквото е да се случва около мен, а аз все едно гледам филм, а не съм участник.
При следваща такава, вече съм подготвена.

# 217
За самолетите не разбрах. Ако не си от групата, която трябва да се качи, системата просто отхвърля бордната ти карта и продължаваш да чакаш. В САЩ не е ли така?

# 218
  • София
Ама репчите ли се и на някой бабаит или само на някоя ..баба. Щото ако сме принципни..
Мда.

# 219
И на бабаити се репча, ако ме издразнят толкова. Хич не ме интересува размерът на нахалника.

# 220
  • Down south
За самолетите не разбрах. Ако не си от групата, която трябва да се качи, системата просто отхвърля бордната ти карта и продължаваш да чакаш. В САЩ не е ли така?
Така е, но на летище "Васил Левски" не е.

# 221
Мен пък нищо от последните описани ситуации не ме дразни, защото просто не ми се случват. В магазина винаги си слагам количката зад мен и така следващият не ми диша във врата, в самолета винаги се качвам и слизам последна, просто не е моето да се чувствам част от стадо овце. Също така като шофирам и след мен се образува колона, при първа възможност отбивам и пускам колоната( да бързат да гробищата щом искат). Не можеш да превъзпиташ простака, дръж се далеч от него ,че е заразно.😁

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 10:53 от lady laura

# 222
  • Другата България
Коментарът за гробищата категорично доказва последното Ви твърдение.
За превъзпитанието.
Явно не сте била достатъчно далече.

# 223
Не виждам нищо просташко в коментара ми за гробищата и статистика го показва. Все бързат, не спазват ограниченията, натискат те и после оле,мале, блъснали се челно. Просто все сме припряни и все бързаме за някъде.

# 224
Мен пък нищо от последните описани ситуации не ме дразни, защото просто не ми се случват. В магазина винаги си слагам количката зад мен и така следващият не ми диша във врата, в самолета винаги се качвам и слизам последна, просто не е моето да се чувствам част от стадо овце. Също така като шофирам и след мен се образува колона, при първа възможност отбивам и пускам колоната( да бързат съм гробищата щом искат). Не можеш да превъзпиташ простака, дръж се далеч от него ,че е заразно.😁

Дори и да си сложите количката зад вас, не означава че няма да се намери някой който да се бута във вашата количка, която да бута вас съответно. 😂
Също винаги ли пазарувате с количка в супермаркетите? Защото аз бях с 3 неща, без количка. 😄

Общи условия

Активация на акаунт