С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 817
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не виждам нищо просташко в коментара ми за гробищата и статистика го показва. Все бързат, не спазват ограниченията, натискат те и после оле,мале, блъснали се челно. Просто все сме припряни и все бързаме за някъде.
Пострадалите е ПТП-та рядко са от бързащите или нарушителите. Има поне още толкова невинни.

# 226
Точно затова, ако някой бързак кара изнервен зад мен, не е ли по-добре да го пуснеш, защото не се знае кога ще направи някоя глупост,като да изпревари на завой и да затрие живота на идващия срещу него невинен.
За случая ако  съм без количка и някой залепен много ме дразни, го питам иска ли да мине ,че го виждам,че бърза. Все пак едва ли всички на опашката са толкова невъзпитани и се бутат.
Исках, да кажа, че аз хората не мога да променя, с една забележка или повишаване на тон ,само се изнервяш ти (както бременното момиче). По- лесно е ако може да се избягват такива ситуации,ако не ,не го вземайте толкова присърце. Ето мен по нагоре ме нарекоха простачка ( макар и индиректно), няма да влизам в конфликт с дамата, може и да е права. Следващият път вместо" за гробищата" ще кажа " за среща с Господ". Така може и да не съм толкова голяма простачка!

# 227
Само че в първия ти пост не ставаше въпрос за единичен бързак, а за цяла колона, която се образува след теб. В случая не бързащите са рискови, а ти, щом образуваш колона и изнервяш хората след теб.
Така че вземи помисли малко кой е виновният за ситуацията.

# 228
Не знам с това каране. Толкова ли да са криви "образуващите колона"? Масово е да се бърза, не са един-двама. Караш примерно по завои, има ограничение, но никой не го спазва, карат с едно 80 км/ч, секат въпросните завои... Длъжна ли съм и аз да карам с поне толкова, в нарушение, иначе съм виновна за опасна ситуация? Ами ако возя някой, който му става лошо, ако нямам опит и не мога да взема остър завой така? Сериозно се чудя.

# 229
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Подкрепям варианта - аз също правя така като има колона спирам и пропускам.
Не съм карала кой знае колко извънградско, но като ми е труден пътя, има завои аз не мога да управлявам колата сигурно. По-важно ми е да стигна жива, отколкото да бързам.
Който бърза - да върви да си бърза.

Проблем е когато човек е бавен, няма място и условия да бъде изпреварен безопасно и не отбива да пусне колоната.

# 230
Да, на тези дето нарушават правилата и карат с 200 в час,все някой друг им е виновен - я пътната настилка,я камерите, я някой дето не превишава скоростта и спазва ограниченията.
Само те горките, какво да ги правят тези бързи коли?

# 231
Тези, които нарушават правилата и карат с 200, не се влачат в колони. Изпреварват някак и заминават. Страдат другите, адекватните, които са принудени да се влачат, защото не искат да рискуват. И за капак тези, които им причиняват това, ги кълнат.

Ами ако возя някой, който му става лошо, ако нямам опит и не мога да взема остър завой така? Сериозно се чудя.

„Ами ако“ има няколко посоки. Ами ако някой бърза за работа, ами ако бърза, за да получи лекарска помощ, ами ако има родилка в колата или болно дете? Много „ами ако“ могат да се дадат за пример.
Затова си карайте адекватно по пътя и не принуждавайте другите да правят глупости заради вас. Или поне оставяйте достатъчно разстояние, за да може ако някой бърза, да ви изпревари безопасно.
Защото по-опасно от охлюв на пътя е няколко охлюва, които се влачат наврени един в друг.

# 232
Стига сте се хващали за това бавно каране! Само на магистралата има минимална скорост и тя е 50, пък и колкото по-бавно кара някой, толкова по-лесно е да го изпревариш. Често се случва някой пред мен да кара например с 80 , при позволени 90. Ми да, не е приятно и затова си изоставам малко , така ако някой ще изпреварва има къде да се шмугне, но да му се навирам в з***ка, не.

# 233
И при адекватно шофиране се образува колона, на планински път, завой след завой ,забранено изпреварването, той се залепил зад мен- затова ги и пускам да вървят където искат.

# 234
Пътят е за всички! И не можем всички да летим със 140 на магистралата. Има възрастни шофьори, има по-неуверени шофьори, има млади шофьори, има всякакви.Най-много ме дразнят абонираните за лявата лента, на които сигурно още дядо им има нотариален акт за лява лента. Когато настигна натоварен тир в дясната лента как да го изпреваря, след като от ляво се е наредила колоната от абонирани бързаци в лявата лента?

И друго, което ме дразни е неспазването на ограниченията в градска среда. Нашата улица я асфалтираха, чисто нова улица без дупки, един километър. И какво се случи? Ще цитирам коментар от фейса: "Тука стана еб@ти ускорителя" И заради тези ускоряващите в момента на отсечката от чисто нов асфалтиран километър има точно на три места направени легнали полицай. След като имаш знак 40 км ще караш с 40 км. Няма бърза за работа, като бърза за работа ще тръгне 10 минути по-рано. Ако трябва и 10 коли ще се влачим с 40 . А ускорителите, ако искат да излетят.

# 235
„Ами ако“ има няколко посоки. Ами ако някой бърза за работа, ами ако бърза, за да получи лекарска помощ, ами ако има родилка в колата или болно дете? Много „ами ако“ могат да се дадат за пример.
Затова си карайте адекватно по пътя и не принуждавайте другите да правят глупости заради вас. Или поне оставяйте достатъчно разстояние, за да може ако някой бърза, да ви изпревари безопасно.
Защото по-опасно от охлюв на пътя е няколко охлюва, които се влачат наврени един в друг.

Така е, не целя с „Ами ако“ да оправдая някакво влачене. А пък за бързащите - каквато и да е причината, все пак е редно да спазват ограничението. Това, което ми е трудно да приема е схващането, че ако не караш минимум с максималната позволена скорост, значи се мотаеш и си неадекватен.

# 236
Всеки има право да си кара с каквато си иска скорост. Но да станеш причина да се образува колона, не ми се струва много адекватно. Както казах, бързаците ще намерят начин и ще изпреварят. Страдат стриктните, които също спазват ограничението и затова са принудени да пъплят в колоната.

# 237
  • Пловдив
Ще пъплят, и аз пъпля с тях. Не случайно по планинските пътища има отбивки с табели "Пропусни колоната". Защото са наясно и са предвидили такива ситуации. Много често бавнодвижещото се превозно средство сигнализира, на този зад него, когато насреща не идва кола и можеш да изпреварваш. Последно карах след огромен тир натоварен с дървен материал. Колко бързо да се движи? И как се изпреварва нещо колкото три автомобила дълго? Не е задължително да е лек автомобил, който се движи бавно. По такива маршрути се движа с колоната без нерви и се моля някой стар дизелов таралясник да не е пред мен, защото тогава става страшно. Аз също не карам особено бързо по такива маршрути. Аз съм благ човек в обществото, владея си нервите и се опитвам да не се дразня. Добре, че е форумът да давам воля на емоциите си. 🤣  Защото тук аз не се връзвам на никого. Колкото и бой да ме набие. 😜

# 238
Защо се припознаваш и обясняваш, когато коментираме конкретен казус? Даже не е уточнено, че пътят е планински.

Също така като шофирам и след мен се образува колона, при първа възможност отбивам и пускам колоната( да бързат да гробищата щом искат). Не можеш да превъзпиташ простака, дръж се далеч от него ,че е заразно.😁

И да бързаш, и да се влачиш, гробището няма как да го избегнеш – търпеливо те чака.

# 239
  • Пловдив
Чета как'Сийка, чета. Че къде другаде да се влачиш? Видях да се коментират завои? Освен в града. Като живееш в голям град колоните са неизбежи. Свикнала съм да се влача, затова и колата ми е автоматик.. И да искаш, не можеш да шофираш бързо.

"И при адекватно шофиране се образува колона, на планински път, завой след завой ,забранено изпреварването, той се залепил зад мен- затова ги и пускам да вървят където искат."

Общи условия

Активация на акаунт