С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 814
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Че къде другаде да се влачиш?

Навсякъде. Къде ли не съм виждала такива влачещи се, включително и в лява лента на магистрала. Даже стана модерно напоследък някой да се влачи нарочно в лява лента и да снима тези, които са принудени да го изпреварват отдясно. И да публикува клиповете в нета. Така де, никъде не пише, че е забранено да се влачиш с 50 км/ч в лява лента при свободна дясна...
Това за планинския път дойде по-късно като опит за оправдание.

# 241
  • Пловдив
Ами Шипка например. Преди 2-3 седмици един тъпак с ремарке с кон??? може би кон, ремарке с голямо животно вътре се влачи. Естествено, прави колона. Ок, повечето отбивки са му малки, все пак е с голям автомобил с голямо ремарке. Колоната сме все възпитани, кротко си пъплим зад него. Стига до една от големите отбивки, с табелата "пропусни колоната" и тъпанаря не спря! И после защо десетте коли отзад взеха да го псуват, да бибиткат и в крайна сметка да го изпреварват рисковано.

# 242
Не знам за какво оправдание става въпрос. Едва ли някой се движи под минималната скорост на магистралата за да трябва да се оправдава. Това, че някой спазва ограниченията, а вие го наричате влачене си е ваш проблем. А какво е вашето оправдание,че на магистралата карате с повече от 120, в града с повече от 50 , изпреварване неправилно и т.н.? И между другото не можеш да караш в лявата лента на магистралата при положение, че дясната е свободна, лявата ( левите) са само за изпреварване и в някои европейски държави левите ленти имат по висока минимална скорост ( например 70 или 100)  и то си има пътни знаци за кои участъци точно се отнася.

# 243
Страшно се дразня, когато вляза в супермаркет и застана пред рафт, за да избера нещото и вкупом ми се качват на гърба, пресягат се през мен.
Мъжът ми казва, че привличам като магнит всички купувачи, и аз съм го забелязала..
Харесвам отстояние от поне 2 метра от непознати и винаги го спазвам, като избягвам пикови часове за пазар, но пак..
Страшно се дразня да се коментират непознати за тегло, външност и облекло, довежда ме до лудост. Единствено приемам тихичкото “страшна мацка/жесток пич” и толкоз. Ама дебела била, как се била облякла и пр…

# 244
  • София
Като вежливо ѝ напомняте, че гробището я чака, защо се възмущавате на коментара за гробището. Joy

# 245
  • Пловдив
А какво е вашето оправдание,че на магистралата карате с повече от 120,
Например, че максималната официално разрешена скорост на магистрала в България е 140!

# 246
И всички бързаци се чувстват длъжни да летят в лява лента. Понеже изпреварват, да бе да, изпреварването им е от София до Бургас. Тези в дясната лента не могат да се доредят да изпреварят, именно защото лявата е постоянно заета.

# 247
  • София
В много държави има глоба, ако караш с по-ниска скорост от разрешената на магистрала. (Различни са, но да речем 10-20 км.), защото се счита , че е предпоставка за птп.

# 248
Като вежливо ѝ напомняте, че гробището я чака, защо се възмущавате на коментара за гробището. Joy

С надеждата да се усети какво изпляска, но не би...

А какво е вашето оправдание,че на магистралата карате с повече от 120, в града с повече от 50 , изпреварване неправилно и т.н.? И между другото не можеш да караш в лявата лента на магистралата при положение, че дясната е свободна, лявата ( левите) са само за изпреварване и в някои европейски държави левите ленти имат по висока минимална скорост ( например 70 или 100)  и то си има пътни знаци за кои участъци точно се отнася.

Да съм казала, че карам с повече от 120, 50 в града и изпреварвам неправилно? Simple Smile
Изрично уточних, че коментирам тези от каращите бавно, които образуват колони. Има даже такива, които го правят нарочно, за да изнервят шофьорите зад тях и да ги принудят да правят глупости, за да ги снимат с камерите за лайкове и петминутна слава във ФБ.
Всеки, пътувал по магистрала, е попадал поне на няколко „абонирани“ за лява лента, но каращи бавно и образуващи колони, защото не се прибират вдясно, когато има възможност.
За „спестовниците“, които не пускат мигачи, когато се престрояват от една лента в друга, по-добре да не отварям дума, че така съм им набрала...

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 09:55 от Как' Сийка

# 249
Всеки има право да си кара с каквато си иска скорост.
Това не е вярно поне според закона.

# 250
  • Deutschland
Напоследък много озлобени хора срещам. Един щеше да ни убие на пътя Пловдив - Карлово , нарочно се натиска с колата в нас и среден пръст показва. На кой да се оплачеш? На арменския поп.
По разни супермаркети бяхме, ами отношението на клиенти към продавачките беше потресаващо. Защо всички крещят? Не разбирам.

# 251
И всички бързаци се чувстват длъжни да летят в лява лента. Понеже изпреварват, да бе да, изпреварването им е от София до Бургас. Тези в дясната лента не могат да се доредят да изпреварят, именно защото лявата е постоянно заета.
Лявата лента се ползва редовно, защото дясната е разбита и с повече дупки. Участъка Шумен-Варна примерно е така.

# 252
Навсякъде е така. Затова повечето хора са принудени да карат вляво.
Но когато ги настигне някой по-бърз от тях, колегиално минават вдясно и му дават път, после пак си минават вляво.
За дистанцията между колите вече казах. Карай си бавно, като искаш. Но не се навирай в багажника на предния, който също кара бавно. Може пък някой да бърза не за гробищата, ами за болница.
Не знам как взимат книжки някои, но може пък това за мигачите и дистанцията инструкторите да не са им го казали.

# 253
Страшно се дразня, когато вляза в супермаркет и застана пред рафт, за да избера нещото и вкупом ми се качват на гърба, пресягат се през мен.
Мъжът ми казва, че привличам като магнит всички купувачи, и аз съм го забелязала..
И аз също. Като вляза в някой магазин и веднага повличам крак, както се казва, както е бил празен, така се напълва за отрицателно време.

Дразня се на майки, които пушат в/до детски площадки. Онзи ден една майка си запали цигарата и седеше зад оградата на градината (съвсем ниска оградка), до пясъчника, че детето ѝ беше в него. Целият пушек влизаше към децата в градинката, включително и към моето, което люлеех на люлка. Даже дъщеря ми каза на висок глас - тази жена защо пуши. Ами нямах обяснение. Тя я чу, но се направи на луда…

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 15:22 от Rimmona

# 254
  • Mediterraneo
Вчера карам по околовръстното. Аз съм 125 cc мотор, карам с 80( при ограничение 100, да си имаме уваженията). Настигам някаква госпожа с някакъв СУВ и се налага да я изпреваря. Започвам изпреварване, тая само ме погледна и се зае да кара, ускорявайки видимо. Аз с моето бъзикне не успях да се справя, разбира се, зад мен вече имаше друга кола в лявата лента, прибрах се зад госпожата. Пак я настигнах лесно, т.е. тя пак е намалила. При втория опит да я изпреваря оная отново се опита да натисне газта, за да не ми позволи, и едва не се блъсна в автомобила пред нея...Късопишковци има и сред жените, как така някакво моторче ще я изпревари нея!

Общи условия

Активация на акаунт