С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 811
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Да, самата презумпция, че тя не щяла моторче да я изпреварва, след като има и други обяснения, говори повече за мисленето на правещия я.

Най- много обичам мотльовци в метрото на качване. Тичат като ненормални, че да хванат метрото, преди да затвори и в момента, в който вече са вътре, се мотат на вратата и може да затисне другите бързащи след тях. Онзи ден яко ми беше писнало и просто понесох една, която ме гледаше като отровена. Що за егоизъм и самогъзничество. Бе не си сам в тия превозни средства, размърдай се малко, по- стегнато, пък застани настрани. Аз като бързам и вляза на бегом, винаги се мърдам настрани още с влизането, щото знам, че и други вероятно бързат. А тия щом прекрачат "прага", изведнъж лежерно застават, сякаш разглеждат полетата на Моне.

# 256
  • София
Аз мисля, че тези хора не мислят и не гледат какво се случва около тях. Разбуждат се, когато някой ги изпреварва и по инерция нацепват. Много е досадно и опасно.

# 257
Аз пък вярвам на Тарталета. Неведнъж ни се е случвало същото, макар че сме с кола. Кара някой бавно и в момента, в който се изравниш с него, за да го изпревариш, нарочно натиска газта. Или точно тогава решава да мине вляво и те засича.
 То си личи кога го правят от заплес, т.е. не си гледат в огледалата, и кога е нарочно, защото е многократно.

# 258
Дразнят ме хората, които слизат от ескалатора и спират да си цъкат на телефона. Съответно всички зад тях сме един върху друг.

# 259
  • София
Мотористите са в повечето случаи ок. Не ми пречат. Гледам си пътя и е ок.

# 260
Днес, 120 килограмов мъж с електрическа тротинетка с 20 км/ч по тротоара щеше да ме отнесе, излизах от магазин, добре че са ми останали някакви рефлекси. Явно се шашнах и за друго освен да го напсувам не се сетих в момента, той си продължи.

# 261
Това да виждаш, че някой иска да те изпреварва и да натиснеш газта, без значение с какво превозно средство си е, е пълна тъпотия и предпоставка за ПТП.

Иначе, много се дразня на нагляри, които не зачитат пешеходни пътеки. Днес съм в средната на пешеходната, вървя, тъпакът естествено мина непосредствено пред мен без дори да намали, още по-дразнещо е, че винаги такива дори не те поглеждат и се правят, че нищо не е станало.

# 262
Днес, 120 килограмов мъж с електрическа тротинетка с 20 км/ч по тротоара щеше да ме отнесе, излизах от магазин, добре че са ми останали някакви рефлекси. Явно се шашнах и за друго освен да го напсувам не се сетих в момента, той си продължи.
Трябва да забранят тротинетките. Развиват прекалено висока скорост за тротоара, където не би трябвало да имат право да се движат. И са без каски, светлоотразители и предпазители на скоростни пътища, закъдето пък нямат рег. номер, за да носят отговорност за действията си. Нестабилни са, неграмотни са за правилата на движение и сменят ленти на места, където е забранено или го правят прекалено често и без мигач. Масово не спират на червен светофар.

# 263
И аз съм за забрана. Ако имаше подписка бих се подписала. Колко народ се преби и предстои да се пребива.
Отделно, виждала съм баща как е сложил отпред по-малката си дъщеря и седи зад нея и управлява тротинетката по бул. Васил Левски в София. За тези от София, предполагам добре знаете това какъв булевард е и с каква натовареност… такова безразсъдство е подсъдимо.

# 264
Трябва да забранят тротинетките. Развиват прекалено висока скорост за тротоара, където не би трябвало да имат право да се движат. И са без каски, светлоотразители и предпазители на скоростни пътища, закъдето пък нямат рег. номер, за да носят отговорност за действията си. Нестабилни са, неграмотни са за правилата на движение и сменят ленти на места, където е забранено или го правят прекалено често и без мигач. Масово не спират на червен светофар.
Нямат право да се движат по тротоар от 2023 г.

# 265
  • Down south
Тротинетките не трябва да бъдат допускани да участват в движението  Като хлебарки са.
Не знам, дали "каращите" ги трябва да познават правилника за движение? Дано, но едва ли.
Ужасни са.

# 266
Вчера в киното ме подразниха две девойки, начело с майка им. Трите не спряха да си шушукат, кискат (не на филма), въртяха се постоянно, ядоха чипс, сандвичи, ядки, постоянно се ровеше в едни торби да се вади нова и нова храна. Светеха си с телефоните да чатят. Чудя се, защо изобщо бяха дошли.

# 267
  • Glasgow
Аз спрях да ходя заради това. Светене с телефони, хрупане, два часа без храна не могат ли 😡 Даже в едно алтернативно кино, дето дори няма откъде да си вземеш храна, има само вендинг машина за напитки и там са прожекции на алтернативни филми, нещо тип Одеон ако го има още. Очакваш там хората да знаят как да се държат на публично място. Една девойка извади кутия с храна и започна да яде 😳

# 268
Точно Одеон ме дразнят, че не са качили програмата си за тази седмица

# 269
Мен ме дразнят хора, които са супер емоционални и превръщат всяко нещо в голяма драма. Например как й се бил развалил деня, защото й объркали поръчката ама такава емоция че все едно сестра й е умряла... Случват се толкова сериозни неща на хората и те не драматизират, че ми е чак потресаващо някой толкова много да драматизира и да си разваля настроението заради битовизми... Другите ми "любимци" са токсичните приятели, където си правят злобни шеги, уж за смеха а всъщност се опитват да те накърнят. От сорта на имам една вече неприятелка, която много обичаше да изтъква че е софиянка вече и в провинцията не я интересува как ще се държи, щото и без това всички са селяни... Някакви ей такива изказвания , с които искат да ти "кажат" че са повече от теб. Просто като цяло най ме дразнят токсичните хора и е най-добре да са вън от живота ми.
А и още едни ... Тези които се пререждат или буквално усещаш дъха им във врата си.... Защото са супер нетърпеливи да минат преди теб, че още малко ще те сгазят.

Общи условия

Активация на акаунт