С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 322
  • 608
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Аха. Афроафриканци.

# 601
  • Glasgow
Това и аз съм го ползвала, писах в една друга тема за неправилните изрази😅в UK го ползвах🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️тук по цвят се наричат и не е обидно, аз още не мога да свикна с това

# 602
  • София
Person of colour. На български цветнокож.

# 603
Обикновено между нас сме си говорили тъмнокож/чернокож.

Дразнят ме хора, които си мислят, че едва ли не само те имат грижи и проблеми. Например ми се е случвало, като стане нещо на въпрос в хода на някакъв разговор, да ми кажат: "Ти пък от какво си толкова изморена", "Ти пък за какво толкова имаш да мислиш", или "любимото" ми: "На тебе ти е най-добре". Да, аз не съм човек, нямам никакви проблеми, никакви грижи, нямам близки, семейство.... Това че понякога се стремя да съм усмихната между хората не означава, че вътрешно не ме тормози нещо.

# 604
Оф да, имам роднина, на 90 и кусур години. Само на него е възможно нещо да му има, защото той на нашите години е бил супер. Хората са различни, тия, които доживяват до тази възраст, обикновено са от по-здравите. Майка ми например е с много повече здравословни проблеми от него. Та нито да се оплаче пред него, нито да го питаш нещо. Питам го веднъж, че една кокошка болна, като по-опитен, ако знае някакъв лек, без ветеринар, да се пробвам да я лекувам - А, то и аз ще умра, ти за кокошката си се загрижила.

# 605
Абсурдно е да имаш претенции към израза „негър“ на български, при положение че самата дума в оригинал означава „черен“. Това е същото като да ги наречеш black people, което се счита за напълно приемливо дори сред самите тъмнокожи, но нали и това означава „черен“

# 606
  • Down south
Американците им викат "афроамериканци" на ... абе на... шоколадените на цвят. Добре, ама ако не са американци, ами си се намират в Африка, примерно си в ЮАР на екскурзия - не са афроамериканци, защото са си чисти африканци. Та какви са?
Част от семейството ми живее в Южна Африка, наричат ги черни.
В САЩ също e прието да се нарчат черни (black)
За циганите, обаче не знам, как е прието да се наричат към днешна дата.в България. Не съм се интересувала.
Тук са gypsies

# 607
Цигани, роми, мангали.

# 608
  • Glasgow
UK-ските са travellers, но те не са като нашите, аз не ги и различавам вече, преди по дрехи, мигли, брокат ги разпознавах, но то вече много се носят така. Нашите и румънските ги наричат Roma, Romani

Общи условия

Активация на акаунт