С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 569
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
А, ако простичко му кажеш на човека - извинявай, предполагам не се усещаш, че ги правиш тия неща ( и изброяваш), обаче ще съм благодарна, ако се опиташ да ги спреш или поне намалиш. Не успявам да се концентрирам от тях.
Най-много да ти каже - ами, аз съм си такъв, свиквай.  Обаче, ако има и малка възможност да се вслуша защо да не се пробва.
Но мило и директно, без намеци или обвинения.

# 646
Много често като направиш забележка, започват още повече да се държат като неандерталци, за да дразнят.
И твърдят как ти имаш проблеми и си луд Joy
А от такива ръкомахащи, разкикерчили се на и без това тесен тротоар, да си говорят сладко, имам 2 съсипани якета. Едното (чисто ново) ми изгориха с цигара, а другия случай, за да не бъда ударена през лицето от внезапно махащия, отскочих встрани върху една ограда и якето ми се съдра.

# 647
А, ако простичко му кажеш на човека - извинявай, предполагам не се усещаш, че ги правиш тия неща ( и изброяваш), обаче ще съм благодарна, ако се опиташ да ги спреш или поне намалиш. Не успявам да се концентрирам от тях.
Най-много да ти каже - ами, аз съм си такъв, свиквай.  Обаче, ако има и малка възможност да се вслуша защо да не се пробва.
Но мило и директно, без намеци или обвинения.
Ами, послушах те Laughing

Забарабанил с двете ръце на бюрото , и свирка нещо средно между Let it be, и I want my MTV Unamused
Изпънах врат , за да погледна дирекно към него, измежду  екраните, и го питам :
-Тони, ти музика ли си учил?
-Не!
-А каква е тая симфония , тогава?
-А, ама аз често го правя .
-Не е често, а постоянно и е много разсейващо.

Гьонсурат е!- захили се , и рече, че не е голяма работа Rage

# 648

Което ми напомня - дразнят ме хората, които много жестикулират и даже се гордеят с това, защото сега е модерно да се брои като софт скил и комуникационни умения. Но в повечето случаи отварянето и затварянето на ръцете, демек безцелното ръкомахане, е просто беден речник, лексикална немощ и липса на такт. Нищо романтично и полезно няма.
Още в училище по български сме учили, че жестикулирането говори за беден речник.
Аз не съм видяла нито един добър оратор(чиято сериозна  професия изисква владеене на речта, а не клоун, комик и тн) да маха с ръце, да жестикулират и да си "рисува" думите, като тази простотия с кавичките.Но за тях май писах по-напред, че са дразнещи.
Въобще, странно ми е, че уж от "цивилизовани свят" (по Д. Войников) дойдоха твърде маймунски маниери.

# 649
  • Glasgow
Като спомена разкекерчени, казаха ни пак на един семинар, че т.нар стойка man spread (не знам на български има ли си име) вече се приема като агресия, поза издаваща желание за доминация и забравих какво още беше 🙈Не знам някой дали се е оплакал, на работа не съм забелязвала, ако е на полет/автобус и седящият да мен се разчекне го сръчквам да си прибере крайниците.
Скрит текст:

# 650
Ужасно нахални са, и се обясняват с м@duрит£ си.
Един такъв келеш, на средното място в самолета, не го оставих д а спи.
Щом ще се чекне, няма да спи Smiling Imp

# 651
Jokerr,
Това лесно се лекува, ама не трябва да си с телосложение на розичка-фиданка. Понеже аз от 15 г. вече не съм, просто сядам и аз с цялото си тяло и го избутвам към седалката му.😀

# 652
  • Glasgow
Аз съм наднормена почти двуметрова женщина, да внимават да не реша аз да се наместя🤣🤷🏻‍♀️до мен ако са ги лекувам.

# 653
Ужасно нахални са, и се обясняват с м@duрит£ си.
Един такъв келеш, на средното място в самолета, не го оставих д а спи.
Щом ще се чекне, няма да спи Smiling Imp

Мъжете с ръст 190 и повече им е невъзможно да си съберат краката в икономична класа без да се чекнат. Те просто нямат избор. Затова главата на фамилията у нас винаги пътува до пътеката.

# 654
Тоя си беше келеш- има няма 165см.
Големите мъже са друга работа- влизаш му в положението.

# 655
А, ако седят двама големи мъже един до друг? Как да си влязат в положението?

# 656
  • София
Едното (чисто ново) ми изгориха с цигара, а другия случай, за да не бъда ударена през лицето от внезапно махащия, отскочих встрани върху една ограда и якето ми се съдра.
Ядосах се само, като те прочетох. Аз полудявам от такива неща. Не мога да приема, че някой просто ще разруши вещите ми, имуществото ми, ще ме цапне или друго и ще си продължи ей така, минавайки през живота ми, пък аз да му мисля.

За една такава, която на негодуванието ми на всичко отгоре, ми отговори супер нагло, снизходително и арогантно ми падна пердето и я догоних по ескалатора. Омазах си ръката с червено червило и ѝ я залепих на бялото палто. Хайде стига безнаказани да колят и бесят. След това най- необезпокоявано ѝ съобщих, че изцапано все пак се пере, скъсано - не. Което си е така, ама като е на неин з@дник така се разврещя. Гордост чак не ме тресе, но облекчение - да.

На разкрачените господа им казвам "Може ли да ползвам едното от двете места, които сте заели?". И се мърдат повечето. Аз самата избягвам да сядам до наднормени хора или прекалено едри, щото не съм 1.5, че да се свия и компенсирам, заемайки 1/2 от мястото. Но някакви запетайчовци, които просто се чекнат, хайде няма нужда да ги заобикаляме

Наистина много изродено общество. Такива хора трябва да бъдат осмивани, "натискани", ограничавани, "прибирани" в границите на нормалното, а не да бъдат заобикаляни, да се ходи на пръсти около тях, да притесняват околните, да виреят гордо и свободно, да се разпростират.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 00:54 от The Catcher in the Rye

# 657
Е да, ама ако питаш моите родители, по-умният винаги отстъпва. Няма нужда да се конфронтираме.

# 658
  • France
Имаше един такъв политически лозунг - видими резултати. Хайде, стига сме отстъпвали

# 659
  • Пловдив
С това Монтесори и по-зле ще става. 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт