С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 29 708
  • 597
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Е, аз с колкото ветеринари съм говорила са за кастрирането на животно, което няма да се размножава целенасочено.

При моя, мъжки, котарак - седмица след кастрирането нямаше никакви последици. Както след всяка операция трябва период на възстановяване, беше сърдит няколко дни, и толкова. Вече е на 10 години. И кастрацията трябва да се направи навреме.

# 586
Във всички случаи е по-добре кастрирано животинче отколкото изхвърлено поколение. При котките го има това, че мъжките доста маркират, а женските се разгонват прекалено често когато живеят на затворено и кастрацията решава тези проблеми.

# 587
Дразнят ме хората, които не вършат работата си както трябва, а после с нахъсани въпроси обвиняват колегите, защо е направено така, а не по друг начин. Може би вместо да сочат с пръст, е по-добре да си свършат работата както трябва? Без ясни задачи и необходима информация другите няма да направят нищо.

Натрупало ми се е, ядосана съм.

# 588
  • София
Хората не обичат да им се посочва, че не са квалифицирани да си вършат работата.

# 589
Малко встрани от текущите постове, ама откровено ме дразнят хора, които пускат във вицовете и в темата за забавни картинки снимки и рисунки, които са били публикувани в близките дни. И при вицовете се среща, ама по-рядко. Толкова ли не четат в темата, че да не знаят, че даже на предната страница има същата картинка?

# 590
Малко встрани от текущите постове, ама откровено ме дразнят хора, които пускат във вицовете и в темата за забавни картинки снимки и рисунки, които са били публикувани в близките дни. И при вицовете се среща, ама по-рядко. Толкова ли не четат в темата, че да не знаят, че даже на предната страница има същата картинка?
Важи и за други теми във форума - такива за съвети и помощ по някаква тема. Дразнещо е, наистина.
Пиша в теми за счетоводство/майчинство/болнични/трудови правоотношения и буквално през 2 страници се задават едни и същи въпроси. Кога да очаквам превод, ако тръгне детето на ясла ще ми спре ли майчинството, нямам стаж, как да врътна държавата че да вземам пари.
В темата за гел лаковете е същата работа - "препоръчайте ми пила" - препоръчвали сме стотици пъти, десетки страници с препоръки и линкове назад има, в заглавния пост го има и... пак питат без да четат. В един момент човек, който иска да е полезен просто се обезкуражава и спира да пише.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 18:09 от HoneyBee33

# 591
Дразни ме една колежка, която не ми дава да казвам цигани и негри, в Америка било еди как си. Нито съм там, нито съм американка, ще си ги наричам както си искам🤣

# 592
Как да ги наречеш, като са си точно такива? Аз към циганите се обръщам с манги и не се сърдят.

# 593
  • София
Аз също не влагам отрицателна конотация в негри, но ми е ясно, че не е много политкоректно и се въздържам. Но циганите няма какво друго да ги наричам.

# 594
Е как да наречеш негрите? Чернокож? То е едно и също.

# 595
У нас, в България, да кажеш "видя един черен" звучи по-зле от "видях един негър".  И какво да правим тогава?

# 596
  • Deutschland
И на мен ми е любопитно как е удачно да ги наричаме? 🙂

# 597
А в САЩ как казват на държавата Нигер?

Общи условия

Активация на акаунт