С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 001
  • 744
  •   1
Отговори
# 735
Знам. Затова не ходят и с градски транспорт,  нито пеша моите.
Не съм щастлива  от това, но не мога да управлявам риска по друг начин.

# 736
И на мен ми се е случвало. Много често съм била със слушалки обаче, и вървя като кон с капаци напред, без да ме интересува кой е минал покрай мен, какво е казал и прочие. Само не разбирам, като си била опакована цялата + очила, как изобщо те е е видял как изглеждаш Laughing

Оле, и на мене ми е смешно, прибрах се и се погледнах, изглеждам като ескимоси, но явно дедкото хвърля око на всичко женско наоколо.

# 737
Някои възрастни мъже много разглеждат жените.
Днеска си вървя и се разминах с един мъж, на възрастта на дядо ми, който минавайки ме погледна и каза "много си сладка". После стоях, той си отиде и 3 пъти погледна назад.

Бях с качулка, шал, шапка, слънчеви очила, дебел панталон, дебело яке. Ей така, човека си дойде и ме одумка. Ако бях викнала полицията не знам, как щях да докажа, че ми е казал такова нещо и то посред бял ден.

И не ми е за първи път, по пътя видят ли ме сама, намират смелостта да направят нещо.

И какво точно ти е направил? Комплимент? За това ли ще се оплачеш на полицията? Побърка се този свят, ей....
Може да приличаш на внучката му и да се е разчувствал?
Разбирам, да те е нагрубил, да е казал нещо пошло, да ти е посегнал, ама чак пък толкова? Отмини и край.

Половинката например се заглежда по малки момиченца и се усмихва. Кой знае какво може да си помисли някой, ама той гледа с носталгия и си спомня кога и той е имал такова да го води за ръчичка, а сега е голяма жена.

# 738
Някои възрастни мъже много разглеждат жените.
Днеска си вървя и се разминах с един мъж, на възрастта на дядо ми, който минавайки ме погледна и каза "много си сладка". После стоях, той си отиде и 3 пъти погледна назад.

Бях с качулка, шал, шапка, слънчеви очила, дебел панталон, дебело яке. Ей така, човека си дойде и ме одумка. Ако бях викнала полицията не знам, как щях да докажа, че ми е казал такова нещо и то посред бял ден.

И не ми е за първи път, по пътя видят ли ме сама, намират смелостта да направят нещо.

И какво точно ти е направил? Комплимент? За това ли ще се оплачеш на полицията? Побърка се този свят, ей....
На мен не ми е приятно ей така си непознат мъж да ми направи комплимент на улицата. Преди това са намерили удобството и да ме пипат. Днеска прави комплименти, утре може да докосне!
Аз яко бях направила комплимент на друг мъж на улицата, който е женен, щеше ли да е добре?

# 739
ЧС, не мога да разбера позицията ти.
А, дали сте усещали сексуални намеци, дори чрез позицията на тялото- има една такава специфична мъжка поза, седнал. В много обучения на корпоративно ниво,  вече е включена, може да се квалифицира като sexual harassment, дори самото действие да изглежда на пръв поглед „дребно“.

# 740
Е, при жените не е прието да са по-активни. Иначе като не ти е кеф отминаваш и толкоз. Но нищо страшно не е станало. Или незаконно.

# 741
Тъпото е, че в 99.9% от случаите, мъже са тези коментиращите и се чувстват едва ли не в правото си да го правят. А жените трябва да преглъщат и подминават, щото нали, нищо не е станало. Не може само момичета да учим да се пазят, не е лошо и момчетата да бъдат обучавани кое е приемливо и кое не.

# 742
Тъпото е, че в 99.9% от случаите, мъже са тези коментиращите и се чувстват едва ли не в правото си да го правят. А жените трябва да преглъщат и подминават, щото нали, нищо не е станало. Не може само момичета да учим да се пазят, не е лошо и момчетата да бъдат обучавани кое е приемливо и кое не.
Да де, ама аз имам момичета, и трябва да се спасяват , нали... щото ..

# 743
Е, има и поколенчески разлики. Ако на дъщеря ми някой каже нещо такова ще побеснее от възмущение. Ако на мен ми го кажат ще отмина, ако бързам и не съм на кеф, а ако не може и да отговоря с някоя шеговита реплика. По мое време не беше ненормално хора да се заговарят и запознават и на улицата.

# 744
  • Другата България
Нова тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1845589.new#new

Общи условия

Активация на акаунт