На море в Гърция 2025 - III

• 37 286
  • 706
  •   4
Отговори
# 585
  • София
Точно този къмпинг си бях харесала за следващото лято, но ние сме с куче, а в техните къщи и каравани не е разрешено. Вариантът ни е да ходим с каравана, но ми се струва малко трудно достъпно. В самия къмпинг има ли забавления за деца?
Да, има детски кът. Мисля, че не са позволени домашни любимци на този къмпинг. Не съм виждала хора със собствени каравани. Ние ходим вече доста години на него. Къмпинга е доста по-малък в сравнение с Арменистис или Талата.

# 586
  • Ст.Загора
Здравейте , може ли да ми кажете има ли чейнч бюро на бензиностанцията Лукойл, която е преди Маказа ? Спирали сме няколко пъти, но не съм объркала внимание.

# 587
  • София
Момичета, поздрав от Амуляни! Чисто и спокойно море тази сутрин.

# 588
  • Пловдив
Бихте ли споделили места за настаняване на Амуляни?

# 589
Всички съществуващи са в линка на 1-ва стр.

# 590
Здравейте, група! Предстои ни пътуване 6.10-12.10 до о. Крит, западната част на острова, Фаласарна, Елафониси, Балос и т.н. Преди 3 години бяхме по същото време в Кипър и водата и времето бяха топ за плажуване. С Крит, май, май, май  няма да е така, тъй като е по-открит спрямо о.Кипър, въпреки, че са на една и съща географска ширина. Моля, запознатите да споделят дали съмненията ми са оправдани или не. Горещо благодаря.

# 591
Една идея по-хладно е от Кипър, но става за море. Важното е да не уцелите период на силни ветрове, каквито имаше по-рано тази седмица в цялото Егейско море (бяха спрени всички фериботи).

Плажовете на Йонийското (западното) крайбрежие като Балос и Елафониси са подвластни на специфични морски течения и водата може да е както чай, така и доста студена. Но това се случва по всяко време на лятото.

# 592
Една идея по-хладно е от Кипър, но става за море. Важното е да не уцелите период на силни ветрове, каквито имаше по-рано тази седмица в цялото Егейско море (бяха спрени всички фериботи).

Плажовете на Йонийското (западното) крайбрежие като Балос и Елафониси са подвластни на специфични морски течения и водата може да е както чай, така и доста студена. Но това се случва по всяко време на лятото.
Благодаря, Параход! И аз това се надявам да няма ветро, че те ще объркан нещата. Макар, че миналата година по същото време, 21-23.09, на о. Тасос водата беше студена, течение я беше променило.

# 593
Тасос е най-студеният от всички гръцки острови, не само защото е на север (Халкидики например е на същата ширина, но е по-топло).

Аз не съм ходила след късен септември, но мои приятели от UK вече няколко години са на Крит по време на първата ученическа ваканция (средата на октомври) с малки деца. И нямат оплаквания.
Иначе малко извън темата, но за Кипър октомври е перфектният сезон. Преди това хем непоносимо горещо, хем пренаселено. С хода на глобалното затопляне обаче месецът си стана доста атрактивен и за Гърция. Последните две години ставаше даже в северните части за плаж.

# 594
  • Русе
Средата на юли на Фаласарна щеше да ни издуха и водата беше доста хладна.

# 595
Тасос е най-студеният от всички гръцки острови, не само защото е на север (Халкидики например е на същата ширина, но е по-топло).

Аз не съм ходила след късен септември, но мои приятели от UK вече няколко години са на Крит по време на първата ученическа ваканция (средата на октомври) с малки деца. И нямат оплаквания.
Иначе малко извън темата, но за Кипър октомври е перфектният сезон. Преди това хем непоносимо горещо, хем пренаселено. С хода на глобалното затопляне обаче месецът си стана доста атрактивен и за Гърция. Последните две години ставаше даже в северните части за плаж.
Проблемът на Кипър и плажуването през м. Октомври е ранното свечеряване, поне за нас. Както си на плажа и в 6 вече е тъмно 😁., заради източното му разположение. Иначе, температура на въздух и вода, просто уникални!

# 596
  • София

Да, ама пък миналата седмица не помръдваше листо, и водата беше чай. Друг е проблемът с Фаласарна вече, поне за мен. Вече не се спира долу, а горе и то са направили платен паркинг, 6 евро на ден. Добре че поне са пуснали едно влакче да смъква и качва туристите от и до паркинга. Че ние както си влачим катун за плажа - чадър, столчета, хладилна чанта, и разни други екстри, направо си е приключение.
Не понасям и не сядам на бийч барове, дори и срещу консумация, поръчваме си каквото искаме и така, но не понасям гъчканата структура не тези "удобства" за туристите.

# 597

Да, ама пък миналата седмица не помръдваше листо, и водата беше чай. Друг е проблемът с Фаласарна вече, поне за мен. Вече не се спира долу, а горе и то са направили платен паркинг, 6 евро на ден. Добре че поне са пуснали едно влакче да смъква и качва туристите от и до паркинга. Че ние както си влачим катун за плажа - чадър, столчета, хладилна чанта, и разни други екстри, направо си е приключение.
Не понасям и не сядам на бийч барове, дори и срещу консумация, поръчваме си каквото искаме и така, но не понасям гъчканата структура не тези "удобства" за туристите.
Благодаря за инфото! За първи път ще сме на Крит и съм резервирала в х-л Фаласарна бей. Видях, че под хотела има малък плаж. Може ли да споделиш, за коя част на Фаласарна имаш в предвид? Благодаря предварително.

# 598
Макарон, при нашето посещение на Кефалоня бяхме отседнали в Палики и Сами. Ако трябва да избирам сега, бих сменила Сами с място в или около Аргостоли, защото южната част на острова ни идваше малко далеч, или щях направо да добавя нощувки и някъде по на юг.
На Алонисос отседнахме във Воци, което не беше лошо решение, макар и малко принудено, че вече нямаше много избор по времето, когато резервирах. Исках хем да е близо до цивилизацията (Патитири и Хора), хем да не е в центъра й. Островът е малък, достъпната му част се обикаля бързо и лесно. Пътят е приличен, само към Геракас асвалтът е поизкопан. Воци си има всичко необходимо за нормално битуване, даже нещо, което минава за плаж, но пък абсолютно безветрен такъв. Впрочем, става си и за шнорхелинг мазутното Воци, мекотелите дремеха съвсем до брега, но ако не бяхме отседнали там, едва ли щях да положа хавлия точно на него.
От Стени Вала тръгват ежедневно лодки с гмуркачи, 6 изброихме за половин час и едно обедно кафе. Може би има и такива, които не возят до места, изискващи акваканг, не знам. От Патитири също тръгват доста лодки, могат и да се наемат. Разпитайте на място.
Микро Муртиас и Мегали Муртиас са подходящи за шнорхелинг (има ходене пеш по черен път до малкия, може да има нудисти), Кокинокастро (любим, но става населен по обед), Милия, Агиос Димитриос.
За Скопелос не смея да се изкажа, че само го маркирахме.

# 599
Наложи ми се да поровя в стари харддискове и попаднах на първото си пътуване до Гърция, което е било на днешната празнична дата. Както за огромен процент от българите, то е до всеизвестния Тасос Simple Smile Видно е, че ми е харесал, за да се стигне до тук.
Ето и една снимка от толкова популярното днес сред нашите сънародници Керамоти, но преди 20 години, когато беше заспало пристанищно селце.

Къде беше дебютът ви в Гърция?

Общи условия

Активация на акаунт