На море в Гърция 2025 - III

• 37 352
  • 706
  •   1
Отговори
# 570
Привет и от мен!
Аз се надявам след няколко дни да мога да кача хубави снимки от есенното ни море (единственото за тази година поради ред причини). Ще бъдем в Калитея на първия ръкав на Халкидики! Мога ли да помоля за препоръки за хубави (и работещи) таверни, интересни места и красиви плажове, на които да обърнем внимание? Надявам се времето да е с нас и да няма неприятни изненади!!!!!!
P.S. Всички качени снимки тук са толкова омайващо красиви, че очите ми залепнаха по тях! Благодаря искрено!!! 🙏

# 571
  • София
Хайде и от мен малко снимки от началото на септември от западен Пелопонес Simple Smile

Скрит текст:
Плажът пред вилата, в която бяхме отседнали. В маслиновата горичка, точно под голямото дърво се вижда малко и самата вила - прекрасно местенце!

Гледка от самата вила. Почти нямаше други хора на плажа, защото до там път няма и има само единични къщи в маслиновите горички с криволичещи черни пътища до тях. В дъното на снимката се вижда един бийч бар, на който имаше някакви хора, но бяха мноооого далеч Simple Smile

Магическият парк Строфилия. Някой беше писал в темата преди време, че все едно си попаднал на друг континент - точно такова е усещането Simple Smile Хора нямаше, сами се разхождахме Simple Smile В лагуната до него имаше невероятно разнообразие от птици, но снимките са на сериозната техника на мъжа ми, които вероятно ще видим след няколко месеца като се накани да ги свали и обработи Sad

Заливът Наварино

Ох, цветовете на снимките са станали много бледи след ъплоудването, малко обидно се получава за красотите, които всъщност вижда окото Sad

# 572
  • 1st floor
Утре потегляме към Сарти, за съжаление само за три дни. Дават го нещо по-ветровито и ако има вълни, моля за препоръка за по-тихи заливи. По възможност красиви и плитки, да стават за страхливи плувци. Grin
Издирвам и едни плаж, който беше на костенурките или не знам си какво. Само помня, че имаше някакъв камък като животно или нещо подобно.
Пролетта бяхме пак в Сарти. Видяхме Ориндж-а, Порто Куфо, Каламици. Опитахме се да стигнем до най-южната точка на ръкава. Стигнахме до след някакви къщи в нищото и оставихме колата с идеята да ходим пеша. Обаче едни лелки ни разубедиха, че било над два часа. Предвид горещината следобед се отказахме. Сега се чудя дали си заслужава нов опит или не е нещо чак толкова интересно и красиво.
Мисля си сутрин да ходим на плаж, а след обяд на разходки за хубави гледки. Моля да препоръчате къде и какво да видим. Сигурна съм, че е писано много из темите, но ако ми нахвърляте идеи, ще съм благодарна. От обратната страна на ръкава има ли страхотни места за залез? И да са лесно достъпни с кола. Grin Препоръки и за такива за игрев от страната на Атон?

# 573
  • В полите на Пирин планина
Сутрин, преди 10-11, по това време на годината, не става много за плаж - студено е.
С мъжа ми с в Неи Пори от вчера и има ужасен вятър. Днес ще се разходим. После ще топнем само крачета, че вълните са по половин метър и отгоре.

От утре дават утихване на вятъра.

# 574
Непокорна,
За див и вероятно залив без вълни до Сарти може да пробвате

Паркирате тук
https://maps.app.goo.gl/9Tk1m6ZAw4vgBCRA9
и продължавате по пътеката, която се спуска надолу. Другата пътека, точно където сте паркирали, води към носа гледките не са за изпускане.  Снимката ми е от там. И двете пътеки ги има на мапса и Страва.

На носа на Ситония има наистина няколко впечатляващи залива, особенно последния
https://maps.app.goo.gl/pkwwvDmFaKEL26as9,
но дотам стигнах по вода с кану, така че нямам идея как е пътя.

Любимо място за залез ми е малко след Торони, ето на тази скаличка:
https://maps.app.goo.gl/kxiQbB1RpES9xjoV8,
до нея има паркинг.
Любимите ми изгреви са от Сарти, особенно ако сутрин рано се качите до параклиса:

Ako пък решите да се "изгубите" из призрачния град, който вече не е толкова див, може почти цял ден да обикаляте в района, вкл. и Паралия Сикия. Гаранция за тихо море е плажа Агриди :
https://maps.app.goo.gl/2VAgJFvikBFarTqk7
Пътят до там е ОК.

Въобще Ситония ще е прекрасна по това време на годината - без хора и бийч барове.

# 575
От вчера сме във Фанари. Страхотно време. Няма вълни, водата топла. Днес посетихме Порто Лагос. Да кажа, че и всички бийч барове са само срещу консумация.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 12:37 от Daniela_Nikolova78

# 576
  • В полите на Пирин планина
И на Пори вече не духа така силно:

Сутринта бяхме на археологическите разкопки при Дион и се раздвижихме чудесно:

# 577
Скромно от мен, от Паралия Дионисиу, но чудно галещо септемврийско слънце, разкошно обслужване по таверните, вкусна храна и почти само ние на бийч бара, та си се и сприятелихме.

# 578
Ето една снимка от нашето септемврийско море на Ситония. Времето от 06-ти до 12-ти беше страхотно.
Много е красиво? Къде е това? Къмпинг ли е?

# 579
  • София
Ето една снимка от нашето септемврийско море на Ситония. Времето от 06-ти до 12-ти беше страхотно.
Да, наистина е много красиво. Къмпинг между Вурвуру и Сарти.

# 580
Привет, моля за помощ защото с мъж нервак и 5 годишна госпожица сме на път да се избием Grinning
Накратко, за няколко дни сме в Кавала, до сега не сме били в Гърция.
Трябва ми препоръка за хубав плаж с чиста вода и заведения с хубава храна.
Отседнали сме на доста отдалечено място благодарение на букинг и обмисляме да пътуваме с автобус до центъра, как се купуват билети за градски транспорт?
Благодаря предварително Heartpulse
Градските автобуси доста обикалят. Те наистина не са за препоръчване. Билети се купуват от павилионите (периптеро).
Щом сте с кола е лесно - Керамоти, Ираклица, Амолофи. Центъра - оставяте колата на паркинга на пристанището и си обикаляте. Луна парка отваря след 19 часа, заведения има и в стария град под акведукта, има и на старото пристанище в източна посока.
Но ако сте настанени към края/извън града, например около Палио Цифлики, тези маршрути са абсолютно постижими и с междуградския автобус. Тръгва от и отива до центъра (автогарата) - близо до пристанището. Той е редовен и нескъп. Билети се купуват в автобуса, от шофьора и от автогарата. N4 спира на всички хубави плажове:  Неа Ираклица и тн., до Неа Перамос, през лятото: и до Амолофи. Вечерните автобуси са удобни, последните тръгват в 23 ч.
Ето линк към актуалното им разписание: https://www.ktelkavalas.gr/attachments/article/593/%CE%A7%CE%95% … %2008-09-2025.pdf
Хубави рибни таверни има край старото пристанище. За гирос много харесваме "To Kreataki"- точно до автогарата.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:22 от emakara

# 581
Акти Ониру е това.

# 582
Здравейте,

Разсъждавам за следващото лято. Вероятно едната почивка ще е 2 седмици на Кефалония, а после 2 седмици на Скопелос / Алонисос.

И на трите острова не сме били. Препоръчайте удобни, централно разположени населени места за нощувки, от които всеки ден да пътуваме на различни места. На Кефалония искаме да разделим нощувките, 7 на едно място и 7 на друго. Целта е разглеждане на островите и лесен достъп до хубави плажове, което за нас означава възможности за шнорхелинг. С малко дете сме, но не търсим класиката "плитък пясъчен плаж с бийч бар".

# 583
  • София
Да, там е. Simple Smile Снимката я направих като си тръгвахме на 12-ти.

# 584
Точно този къмпинг си бях харесала за следващото лято, но ние сме с куче, а в техните къщи и каравани не е разрешено. Вариантът ни е да ходим с каравана, но ми се струва малко трудно достъпно. В самия къмпинг има ли забавления за деца?

Общи условия

Активация на акаунт