На море в Гърция 2025 - III

• 37 411
  • 706
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Този е открит, зад Бялата кула https://maps.app.goo.gl/vfV8SPsDAAPVZU286
Този е на няколко етажа, също в центъра https://maps.app.goo.gl/5B2J5Ma1q2TQ6rYC6

Задължително паркирайте в платен паркинг, за да нямате проблеми.

Благодаря raf11 и yovanka !:blue_heart:

# 556
  • София
Много хубави снимки, размечтах се отново Blue Heart

Ние бяхме на Наксос от 30.08 - 06.09. Излишно е да казвам, че ни отвя, но въпреки това супер много ни хареса. За вятъра си знаехме и го бяхме приели като част от почивката. Единствено пътуването с ферибота на ММ му се видя по-тегаво, защото ни е първото толкова дълго.

Имам около 1000 снимки на телефона и ми е трудно да избера кои да споделя с вас.

Хора

Портара - Залез

Hawaii Beach

Alyko beach - Παραλία Αλυκό

Chalkio - Χαλκείο

Filoti - Φιλότι

Apeiranthos - Απείραθος

Paralia Panormos - Παραλία Πάνορμος

Παραλία Ροος

Psili Ammos - Παραλία Ψιλή Άμμος

Agios Prokopios - Άγιος Προκόπιος

Koronos - Κόρωνος

Holy Paleochristian Church of Panagia Drosiani

Някъде по пътищата на острова
Скрит текст:

# 557
Ellie D,
снимките са фантастични, колкото и много да споделиш, никой няма да се разсърди Simple Smile

# 558
Привет, моля за помощ защото с мъж нервак и 5 годишна госпожица сме на път да се избием Grinning
Накратко, за няколко дни сме в Кавала, до сега не сме били в Гърция.
Трябва ми препоръка за хубав плаж с чиста вода и заведения с хубава храна.
Отседнали сме на доста отдалечено място благодарение на букинг и обмисляме да пътуваме с автобус до центъра, как се купуват билети за градски транспорт?
Благодаря предварително Heartpulse

# 559
Къде точно се намирате?

Градският транспорт: https://astiko-kavalas.gr/
Билети можете да си купите и онлайн с приложението. Но след 1.09. са зимни маршрути и са доста орязани.

Такси (в Гърция е евтино и за малки разстояния препоръчвам):
https://eurotaxikavala.gr/
Също може с приложение, а може и по класическия начин по телефона да се извика на адрес.

# 560
  • Варна
Отседнали сме на доста отдалечено място благодарение на букинг и обмисляме да пътуваме с автобус до центъра, как се купуват билети за градски транспорт?

Уцелили сте греда , почти е невъзможно с  градски транспорт да се отиде до свестен плаж

# 561
  • София
Един Крит от мен, времето е разкошно,водата е топла. Вчера малко ни поиздуха,но днес се кротна.

# 562

Уцелили сте греда , почти е невъзможно с  градски транспорт да се отиде до свестен плаж
Не с кола сме, пътуването с автобус го мислехме когато ходим до центъра, алеята за да може да не сме зависими от кола. За плажове можем да ходим навсякъде.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 13:20 от bellalorenna

# 563
На пристанището има голям и евтин платен паркинг. Много по-удобно е, отколкото с автобус.

# 564
  • София
Привет, моля за помощ защото с мъж нервак и 5 годишна госпожица сме на път да се избием Grinning
Накратко, за няколко дни сме в Кавала, до сега не сме били в Гърция.
Трябва ми препоръка за хубав плаж с чиста вода и заведения с хубава храна.
Благодаря предварително Heartpulse
На 40 минути е Керамоти с дълъг пясъчен плаж. Места за паркиране бол. Има и в боровата горичка преди плажа места за паркиране на сянка. Оттам може и с ферибот до Тасос да се разходите.
След Неа Перамос- плаж Амолофи и прилежащите му. Има безплатни паркинги с някаква сянка към бийч баровете. 30 минути от Кавала.
Чувал съм, че хвалят плажа на Неа Карвали, но в близост има завод и някак си не мога да се убедя, че е чиста водата, от този факт.

# 565
  • София
Щом сте с кола е лесно - Керамоти, Ираклица, Амолофи. Центъра - оставяте колата на паркинга на пристанището и си обикаляте. Луна парка отваря след 19 часа, заведения има и в стария град под акведукта, има и на старото пристанище в източна посока.

# 566
Не е толкова близо заводът и няма значимо замърсяване. Има и малко камъни обаче в морето на Неа Карвали.
Хубавото на селцето (градчето?) са оригиналните курабиедес и че все още носи усещането за типично гръцко място, тихо и непревзето от туризма.
И много смешно, но години наред сме спирали за курабиедес на главната улица и не сме подозирали, че няколкостотин метра по-надолу има море Stuck Out Tongue Това бе отдавна, де, вече знаем.

# 567
  • София
И малко по-надолу от курабиите, леко зловещите мощи на Григорий Богослов. 😂 Много симпатично селце.

# 568
  • София
И малко по-надолу от курабиите, леко зловещите мощи на Григорий Богослов. 😂 Много симпатично селце.
Не съм ходила в селцето, но съм почитател на курабиите. От специално магазинче ли ги купувате? Или ги има във всяка пекарна/сладкарница?

# 569
Това е магазин към фабриката https://maps.app.goo.gl/m2H7wfrx5JmXiWmC6, но наистина ги продават във всяка сладкарница и супермаркет.

Общи условия

Активация на акаунт