На море в Гърция 2025 - III

• 45 179
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, дали може да ми препоръчате хотел с ОИ, който да е на първа линия с хубав плаж и храната също да е хубава. Преди да сте започнали - да, знам че Гърция не е най-доброто място за ОИ, но на нас ни харесва там, обаче сме с 2 малки деца и просто без изхранване е голяма мъка, поне при нас, а все пак целта е да си починем без много драми по възможност Simple Smile Бюджетът, с който разполагаме е около 4000лв. за 6-7 нощувки.

# 721
НеПоКоРнА,
Тасос е перфектен сега извън сезона. Настаняването трябва да е в Лименас, иначе ще е мъртвило. Един ден за обиколка на острова с кола и избор на диви плажове, може да отскочите и до Теологос. Един ден за изкачване на Ипсарио - 1200 м.н.в., оставяте колата в Потамия и оттам 1000 м. денивелация. Пътеката е добре маркирана. 

# 722
  • София
За ОИ тук съм чела положителни писания за "Медитераниан Вилидж" на Олимпийската ривиера. Визуално изглежда много добре.

# 723
За ОИ тук съм чела положителни писания за "Медитераниан Вилидж" на Олимпийската ривиера. Визуално изглежда много добре.
Благодаря! Ще го погледна и чакам още предложения, ако има други препоръчани ОИ хотели.

# 724
Anthemus, на НВ е, https://www.guestreservations.com/anthemus-sea-beach-hotel-suite … &ctTriggered=true, но нещо дори и хора с добри финансови възможности започнаха да му се мръщят на цената м. г., а ходеха само там.

# 725
  • Варна
Здравейте, дали може да ми препоръчате хотел с ОИ, който да е на първа линия с хубав плаж и храната също

да Медитераниан е харесван , още САни и Хрузо
https://sani-resort.com/
https://chrousso.gr/bg/

# 726
Сани е доста над бюджета за 2 възрастни и две деца. И то отдавна. Честно за 2 000 евро за 6-7 нощувки в посочената конфигурация ми се струва възможно само май, октомври.

# 727
  • Край морета северни и южни
Здравейте, при положение, че спират фериботите през зимата, за едно море извън сезона в Гърция кои места бихте препоръчали?
Например за месеците Март-Май или Октомври-Декември

Под море нямам предвид да влизам в него. Аз честно казано дори не мога да плувам добре. Grinning Достатъчно ми е да има плаж и море и да си го съзерцавам и да се разхождам на променада или на самия плаж.

Един плаж за мен прави и най-облачния и дъждовен ден по-красив, а ароматът на морска вода и сол във въздуха ми липсва най-много точно в преходните сезони и зимата.

Онзи ден бяхме до Солун и въпреки супер силния вятър друго си е да ти замирише на море.

# 728
Фериботите не спират през зимата. Как мислите, че се придвижват и снабдяват хората от островите?

Март-май е далеч по-добър избор от ноември-декември (приемаме, че октомври вече превали): по-дълъг ден, повече слънце. Май си е направо време за море даже.

# 729
  • у нас
Някой с конкретна препоръка за нощувки в Сатри за догодина ? 4ма човека сме, общо взето попадам или на много скъпи или легла в една стая, че и едното двуетажно 🙄

# 730
  • Русе
Ако имате предвид Сарти, и аз не намирам. Малко са местата за настаняване в Букинг и все са скъпи.
За другото лято ми се иска да опитаме на остров - ММ не е много склонен. Отдавна ми се иска Крит, но сега заглеждам Корфу с автомобил и съответно - ферибот. На нас всичко ни е далече така или иначе.

# 731
  • Варна
пишете писмо запитване до http://www.sithontravel.gr/
koito СА СЪС СЕДАЛИЩЕ САРТИ  и разполагат с над 200 места за настаняване

# 732
  • Sofia
Мацки (и момци), да ви питам – за няколкодневно пътуване до Гитио кои са по-инетересните забележителности, на които трябва да се обърне внимание в околността? И кои плажове в района препоръчвате?

Ако някой се сеща и за заведения, които са "a must", би било супер. Мерси! bouquet

# 733
  • София
Ако имате предвид Сарти, и аз не намирам. Малко са местата за настаняване в Букинг и все са скъпи.
За другото лято ми се иска да опитаме на остров - ММ не е много склонен. Отдавна ми се иска Крит, но сега заглеждам Корфу с автомобил и съответно - ферибот. На нас всичко ни е далече така или иначе.

Добър вариант за мен е Крит, със самолет от Букурещ (ако правилно разбирам сте в Русе), и кола под наем.

# 734
Относно Сарти - на 1-ва страница на темата има няколко линка за града и региона, които предлагат значително по-широк избор на настаняване от Букинг. Освен това за Букинг е рано, качването на цени за предстоящия летен сезон обикновено е между ноември и февруари (което не значи, че редовни клиенти не запазват част от местата от предното лято, ако имотът е вървежен).

Няколко гръцки филма, които могат да се гледат напоследък, защото не е толкова често:
"Супер Парадайз: Историята на Миконос" - много интересен за мен, с много архивни кадри и чешити от златните години на острова. Има няколко сцени от 70-те, неподходящи за малки деца.
"Когато доматите срещнаха Вагнер" - история за обезлюдено гръцко село на континента, което се опитва да си върне живота. Идеята е добра, има и няколко трогателни сцени, но липсва сюжет и драматургична кулминация.
Тези двата са документални и като част от програмата на фестивала Sofia Documental могат да се гледат онлайн в Neterra до 31.10.

Има гръцки филм и в програмата на "Синелибри" - "Празненството", с участието на Уилем Дефо. Разказва за корабен магнат, който вдига банкет за рождения ден на дъщеря си на частния си остров, но нещата се объркват. Има още прожекции на 21, 22, 25 и 27 октомври и 2 ноември.
"Бугония" на Йоргос Лантимос няма да го броим за гръцки, защото е холивудска продукция, въпреки че режисьорът е роден и тръгва от Атина. Също е на "Синелибри", но ще има и редовни прожекции във всички кина от 31.10.

Общи условия

Активация на акаунт