🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-34

• 21 009
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Цвети, благодаря!
"Плодородни земи" си го набелязах, времето не е много с мен, но аз ще трябва да съм а него. Много ми е трудно с времето.
Да, Ешреф наистина изглежда, че си е взел поуките, сериозен и целеустремен ми се вижда. Все пак отмъщение го чака. Излъчва сила, мощ, погледа му е фокусиран, ще ги видим новият Ешреф.

# 496
О, Нези, бях забравила, че Дуйгу и Бусе участват в "Леман"
Да вярно, че и той ще е в пряка конкуренция с бивши.
Ели, то и аз съм любопитна за "Плодородни земи". А, бе и двата нови сериала звучат добре откъм резюме, но ще видим как ще бъдат представени.

# 497
Цвети, и Бусе ли? Не знаех.

Нещо интересно, на което попаднах:

"Идват нови приложения за сцени с целувки и правене на любов! В Турция координаторът на близостта също влиза в действие. Актьорите вече няма да бъдат принуждавани да участват в сцени с целувки и правене на любов, които не искат."

И коментарът на Young Wolf

"Господи небесни, пространството за манипулация тук е невероятно. Но трябва да разграничим две неща - координаторите на интимността са задължителни и актьорите не трябва да бъдат принуждавани да правят сцени, в които се чувстват неудобно. Ако обаче някой не иска да прави сцена с целувка, препоръчително е да смени професията си, защото турският телевизионен сериал по същество е сапунена опера, насочена към латиноамериканските пазари. Така че, естествено се очакват и някои целувки.
Въпреки това, нямам търпение това да се превърне в стандарт за морална полиция, където хората ще наричат ​​„к....“ всяка актриса, която прави тези сцени. Дори и без това, си спомням как онази стара журналистка хитро атакува Демет Йоздемир."

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 13:33 от NeZ_9

# 498
Не, Нези, не Бусе, Селин. Ами тъкмо преди малко четох за новия проект на Бусе и сбърках имената.

Ох, досега не бях чувала, че има "координатори на интимността". Това трябва да е някакъв нов вид професия/ режисьор, както по каскадите, така явно има и по интимността..

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 13:39 от cvetansk

# 499
Привет,момичета Heart

Ешреф вдига преградата,която го скрива,зад гърба му светват 2 прожектора и са над него,сякаш той ще е повече на сцената от нея.Той е пред тях.Мрачен,тъмен,заплашителен и добре осветен.Излиза на "светло" - решил си е дилемите,вече не е в мрака,вече е под светлината на прожекторите.Взети решения,изградена стратегия,обмислен план,който ще приложи на практика.Според мен и думата "2" има значението на двама.Вече не е Тек.Прожекторите са 2,не един.

Демет - игрива,флиртуваща,тя не вдига прегради,при нея прожектора е само един и е точно зад нея.Пътя при нея е един.Може да стои на светлото,но може и да е в сянка,но във всички случаи прожектора е зад нея.Силно се надявам тази игривост да не отиде в лекомислена жетокост и самовлюбеност,че тя си има заложби за това.

Цвети Чух термина,когато четох относно El Turco - вече е задължително да има такъв човек на сета,ако има разголени и с?ксуални сцени.Работата им е да следят актьорите да се чувстват удобно.

# 500
Цвети, може би това е ново за турската филмова индустрия, но по света актьорите работят с такива.
Още преди години, когато тледах по Netflix един сериал"Бриджъртън" (в него има доста провокативни интимни сцени, особено в първи сезон),тогава в едно интервю с актьорите чух, че са работили с интимен координатор и са се чувствали много удобно и спокойно.
Той ги учи как това да се случва, по-скоро като танц, като движения, които да щадят най-вече жената, да не се показва твърде много и в същото време сцената да е достоверна и естетически издържана.
Ако и турците са решили да работят така, би било страхотно!
bof4eto, интерпретация ти с прожекторите е много интересна! Hug

# 501
Момичета, този тип консултанти наистина за първи път ги чувам. Макар, че сега като се замисля определено са необходими. И да в западните филми има много такива откровени сцени, и реално едва ли е лесно заснемането им. По ТВ турците са си направо лаици в това отношение, може би за това не ми е минавало и през ум, че им трябва "удобство" на актьорите. Но пък аз гледам повече западни филми/сериали и в повечето има такива сцени, но те са толкова естествени, че пак не съм си мислила, че им трябва помощ...

# 502
bof4eto, най-накрая остана врими да коментирам твоя пост.
Има и такива сериали, да, харесваш ги, но не можеш да ги преглътнеш напълно.
Явно не си успяла да приемеш неразвитият образ на Мира.
Вярно е, че през целия сериал Яман израства- от гневен и объркан младеж до зрял, саможертвен, осъзнат човек.
А Мира, сякаш се движи в кръг- капризни решения, бягства от отговорност,внезапни настроения, фасони и надуто мълчание и цялото това "аз съм ранима, затова всички трябва да ми прощават".
Но аз я приех такава, каквато е.
Все пак и за нея мога да кажа,че накрая и при нея нямаше промяна- застана твърдо зад Яман и беше твърдо решена нищо да не попречи на връзката и.
 Суде
Цитат
"Газеше наред, оставяше трупове след себе си, и остана ненаказана."
Може би най-силната и най-дразнещата фигура в сериала едновременно. Hands V
Създава проблеми, после играе на жертва.
Мрази бедността, но се държи морално бедно.
Стресира дъщеря си, уж я обича, но я задушава, саботира и контролира.
Сценаристите я пощадиха сериозно, в това няма две мнения.
Цитат
"Фарук – по-голямо безгръбначно няма"
Единственият начин да го опишеш с по-малко думи е:
Присъства, без да присъства. Говори, без да действа. Пази мира, като оставя всички да страдат.
Уж мисли за всички, но реално не подкрепя никого конкретно- абсолютно мекотело, съгласна съм. Hands V
Дениз имам чувството, че беше пришита в последния момент, изобщо нямаше място в сериала.
Нямаше дълбочина, нямаше роля, нямаше заряд.
Никой не повярва на тази връзка.
Моето мнение е,че като цяло в сериала имаше силни образи (Яман, Селим, Седеф, Ендер).
Много добри второстепенни сюжетни линии.
Доста истини за родителство, класи, морал.
И най-вече, един герой, който остана достоен до края- Яман. Heart

Колкото до Ферия,разбирам напълно реакцията ти. Това, което си описала, е доста силно и шокиращо емоционално преживяване, и е напълно нормално да се почувстваш „шашната“, когато видиш подобно съдържание, особено ако не си очаквала такова ниво на насилие и социален натиск.
Цитат
"Наистина ли това се случва в Турция днес?"
Мисля, че да, но не масово и не навсякъде.
Турция е сложна и много контрастна държава. В големите градове животът е далеч по-либерален, докато в по-консервативните  райони и малки населени места, все още съществуват традиционни патриархални практики.
Виждала съм някои неща с очите си.
И все пак, това, което виждаме в сериал като "Adını Feriha Koydum", е силно драматизирана история.
Да, много зрители (особено извън Турция) намират героинята за нелогична, безхарактерна или дори досадна. Може да се каже, че в началото на сериала тя е по-скоро символ, отколкото реално изграден човек, нещо, което много хора не харесват.(и аз също)
Но турските сериали често ни представят любовта като борба между социалните слоеве. За съжаление, в тези истории често мъжът е активният герой, а жената пасивната, страдащата, която се променя чрез любовта или чрез някакво страдание...
И аз много пъти съм се питала как един толкова привлекателен, самоуверен и на пръв поглед "имащ всичко" мъж като Емир може да се влюби в момиче като Ферия, която в началото изглежда неуверена, объркана, нерешителна, дори лицемерна.
Може би все пак усещането за предизвикателство, което често се използва като двигател на любовните истории в сериалите и тук е наклонило везните.
Емир е заобиколен от разглезени, повърхностни, богати момичета, които го искат заради външността, парите и статуса му. Ферия (поне в началото) не го преследва, държи се дистанцирано, изглежда "скромна" и "недостъпна", което за него е нещо ново, екзотично.
Честно казано обоче, на мен не ми се стори особено реалистично. В реалния живот един мъж като Емир вероятно би се отдръпнал още в началото, щом разбере, че момичето го лъже,  объркано е,  не знае какво иска, и има толкова "багаж". Но в сериалите е така, често изопачават реалността, за да създадат драма, с която да държат зрителя.
Аз бих те посъветвал да гледаш нещо друго с Чаатай, което още не си гледала.
Wink

# 503
Във Ферия неправдата беше, това което ме закова. Исках да видя, че хората няма да си затворят очите, че нещо хубаво ще се случи, че това няма да остане така. Не оправда очакванията ми. Ужасни токсични отношения. Не искам да развалям гледането на желаещите с конкретни факти, но толкова противоречиви събития, че свят да ти се завие. А за насилието какво да кажа. На Ферия всички са удряли шамар. Ама иначе ги оправдаваме.
Съглана съм, че не си струва времето. По-добре нещо друго да се гледа.
НО. Ако не бях гледала това, нямаше да съм чувала за Чаатай, нямаше да си направя труда да разгледам какво друго са правили актьорите и половин година по-късно да попадна на Шивачът.

# 504
Нези Благодаря ти за изчерпателният отговор.Реално,генерално Приливите ми хареса,но тези неща,които бях написала ми останаха в главата,като нещо недовършено.

Да,много се права във всичко,което си написала.Аз видях един мъж,който се изправи срещу света заради едно дете,еднаа непораснала жена,която просто не си струва.В нея просто няма за какво да се хванеш,да кажеш - ей това е,затова я обича толкова. Ами няма такова нещо.Все пак искам да кажа,че съм изгледала 10-ина серии,които не обхващат целият филм,но и тези 10 серии ми баха предостатъчни.Гери е много права,там няма нищо различно от токсични взаимоотношения.
Да,първоначалното може да е вследствие на това,че е различна и се е дърпала,но после ? Защото е видно,че в техните кръгове те си водят напълно нормален живот относно връзките,тоест връзките са пълноценни,не са само държане за ръце и откраднато подобие на целувка веднъж на 10 серии.Как тогава един мъж повече от година ще се задоволи с това ? Остави мъжа ,аз не бих могла да изтрая JoyJoyJoy

# 505
Аз Емир и Ферия си ги харесвам, ако не беше "Огледален свят" и аз като Гери, изобщо нямаше да се ровна за Чаатай's проекти. На мен много ме грабна сблъсъка между бедни и богати, всъщност намерих много истини в този филм. Както и да е, всеки си има предпочитания спрямо мирогледа е може би.
Колкото до насилието да има го и в днешно време. Живея в държава с население 60% -65% чужденци и съм била свидетел на много неща.  Дори и в днешно време ги женят момичета без дори да познават  момчето, (пакистанците повечето са така, не всички де). Бях на свадба в Пакистан първи братовчед за първа братовчедка,при още много националности съществува волята на родителите, не само в Турция.
Да и насилие видях, дори в България още като си бях.
Ако ми остане време ще ми се да кажа какво пък аз видях в "ОС", но ви разбирам отлично, различни поколения сме, нормално да имаме различни виждания.
Само да вметна, моя живот беше малко като на Ферия, без лъжите и без боя, особено любовната линия може би затова ми е харесал сериялът.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 17:36 от eliet

# 506
Това може и да е нова. Аз попе не го помня.
https://www.instagram.com/reel/DOEvemhAnGs/?igsh=cHJvNzhuM3RtcTl2
Така го пазят, като орлици бдят над него. Косъм да не падне. Ние как го доближихме не ми е ясно.

# 507
Така е, Ели, всички сме различни и гледаме на нещата според собствените си разбирания и в това няма нищо лошо.
Мен това, обаче, което ме дразни в турските сериали е, че много често използват този  похват,при който любовта не трябва да се обяснява с логика, а да се изживява като съдба, даже направо сблъсък на вселени.
 Те са два напълно различни свята, но именно това ги привлича един към друг.Rolling Eyes
‐------------
От сета днес

Гери, не е ново. Това го гледахме и коментирахме как ги пазят .Hands V

# 508
Гери, ами нормално, като гледам това е оживена уличка, а и не са я спрели за движение на коли и пешеходци. В хотела все пак влизането е пропусквателно, само за гости и някой друг, който успее да излъже, че е гост на хотела.

# 509
Момчето, което играе сирачето Йомер, ще се снима в проект на  дигитална платформа.

Ново от Бюшра

И от Джерен

Общи условия

Активация на акаунт