Абсолютно никакъв спор няма по темата, не е работа на бабите да уведомяват детето. Какви потребности осъществяват, като съобщят, в ролята на какви го правят?
В днешно време, особено след като с оглед на законодателни изменения преди около 20 години се въведох регистри, проучване и тн за осиновяване, рядко може да се осинови бебе на месеци, а на дни е абсурд. При което всички или почти всички осиновени деца знаят този факт,няма снимки от изписване, няма бебешки снимки(или има, но от приемно то семейство), няма прощъпулник и т. Н. никой не чака от улицата да бъде съобщено. Но има деца, които въпреки че знаят факта, по някаква причина не обичат това да се коментира от всеки. Подобно е положението с деца от донор, без наличен баща. Е, ти вземи от улицата и плесни тази истина в очите на едно дете и какво? Каква цел се преследва?
за партньорите- Аз мисля, че по-спокоен и естествен е животът, когато няма тайни. С мъжа ми не сме се "изповядвали", за минали неща, но откакто сме заедно не се сещам нещо да сме крили. Бях мома, когато омъжени колежки(престижна и добре платена професия) си криеха новите покупки в служебните кабинети, за да ги обявят"когато му дойде времето". Аз се ужасява от такава перспектива, без значение кой крив, кой прав. И впоследствие не ми се е налагало.
Единствено, тъй като мъжът ми плаща сметки, сме си създали "негласно правило" да не ми казва числата, защото не зная защо, но се стресирам от сумите през зимния период.
За почивки си обсъждаме някакъв бюджет, но няма особено значение, ако го надвишим.
Аз принципно не лъжа, дори и да искам, защото и не умея. И не ми се иска да изглеждам смешна. Обаче, на годишни профилактични прегледи, не зная защо, като попълват формуляри, винаги казвам по 2кг по-малко, просто така го изплювам, навик някакъв.

А мъжете често са скръдзи с жените си, но пък много щедри с любовниците си