Колко истина е твърде много истина?

• 7 596
  • 196
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Имам приятелка, която е във връзка положение "сложно е". 30 пъти ми се жалва, 30 пъти съм й казвала какво трябва да направи, ама тц. И така си върви животът.

# 166
Значи не е узряла за решението. Тя сама трябва да разбере, иначе става от трън та на глог.

# 167
  • София
Аз не бих имала умствената енергия да лъжа толкова, напоследък я гледам, че и тя е изтощена, но продължава "на батерии".
Та по темата - добре е да казваме истината и да живеем в истински живот, защото това просто ни дава повече енергия и сигурност.
Между другото, имам доста познати семейства, които живеят в някаква "сива зона". Демек - единият или и двамата шават настрани, ама си траят и не се разпитват. Чисто лицемерие, но пък тяхна си работа.

# 168
Ами аз не лъжа. В подобна ситуация, съм казвала нещо от сорта на  "явно си намираш нещо в тези отношения. в крайна сметка всеки си преценява. а и може би не си харесваш друг в момента. някои може да ги притеснява това или онова. има си хора не могат по тоя начин, обаче на теб това ти дава нещо."
Какво да й намилам? Какво ме интересуват нейните решения? Ако иска, ще скъса. Ако си го харесва, с дрънкане няма да й променя мнението. А и пак казвам, какво ме интересува тя кого си харесва? Но примерно, ако знам, че й изневерява, бих казала.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 17:48 от Linda*kiss

# 169
  • Out of the Mix
Рокса, с тая хаотичност в теб, токсични и всякакви хора, не се учудвам, че трудно завръзваш връзка.

А около твоите години, и като гледам и средатата е такава, са все пияндета, проблемни и всякакви маргинали.

Смени средата.

# 170
  • София
Не знам от къде я извади тази логика. Но аз говорех за времето още докато бях семейна. Просто си седях и наблюдавах.
Средата съм я сменила.
Отдавна.

# 171
Много недалновидни тези любовници.
То хубаво съпругът плаща.
Но нали си наясно, че днес ти си любовник, утре ще вземе с нея друг на топличко. Защото си рандом.
Казваш, че водата в морето се движи. Хм, интересно.

Linda*kiss, ако с приятелите си не можеш да бъдеш откровен, то с кой? Те са продукт на нашата селекция, не делим нищо с тях, животът не ви задържа принудително. Ако не можеш да си напълно откровен с тях, значи има нещо много сбъркано.
Между другото, в женско приятелство рядко, но в мъжкото чуждото мнение се уважава, дори да се различава от възгледите мнозинството.

# 172
Според мен е по-добре да се казват само истините отколкото лъжите

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 08:22 от The anime girl

# 173
  • SF
Наистина ли?

# 174
Според мен да, защо не? Лъжата също наранява хората.

# 175
  • Обран бостан ;)
Според мен да, защо не? Лъжата също наранява хората.

Айде, айде. Иди при някоя бодипозитивна и и кажи, че е дебела. Trollface

# 176
  • Out of the Mix
Рокстар, отдавна е "извадена логиката".
От цялостното ти присъствие и коментари.
Сега не ми казвай, че в реала си друга. Stuck Out Tongue Winking Eye

"Бодипозитивна"...
Това да не е обратното на менопозална. JoyJoy

# 177
  • SF
Да, де, ама ти пишеш под нейн пост и излиза, че по него съдиш за личността й.
Сега... ако си я познаваш и следиш от известно време, ако си поизровил туй-онуй, може, но не е тук мястото.
Аз също си я чета подробно и нямам никакви усещания за това, което си написал.
Да не би да те е обидила с нещо??
Не го споделяй в темата, защото не е мястото. Просто се учудих и аз.

# 178
  • sofia
То понеже във форума си споделяме всички аспекти на житието и битието и изводите за дадена личност са меродавни, щото я "познаваме" отдавна.....
Няма лошо да сме уверени в правилността на преценката си, ама чак пък толкова при виртуално общуване?!

# 179
Веси, толкова преценки чета тук всеки ден за непознати, коя от коя по-уверени, та защо това те учудва?
Отделно, смятам че наистина може да прозреш определени черти на характера на някого, въз основа на писано от него. Аз не съм от най-прозорливите, но има други съфорумки, шапка им свалям.

Общи условия

Активация на акаунт