Колко истина е твърде много истина?

• 7 596
  • 196
  •   1
Отговори
# 180
  • София
От сутринта мисли за мен, смятай...
И хаотичност?
Относно това, което съм споделила за някакви трети лица?
Хммм, да, има логика.

# 181
  • Out of the Mix
Елиф, повече от нормално е да имаш впечатления някакви.

Имам за всеки някакви впечатления.
Основно, имам ли какво да си кажа, приятен ли ми е, или не.

Ще те учуди да ти кажа, че много хора се познават в реала ли?
Да, познават се.

Не си мисли, че не се и коментира познат на познат. Wink

Рокса, не си придавай важност, списваме тука от година сигурно и повече, чели сме се много, и с теб, и с десетки други, не щото някой е "фокусиран" върху някой (тези си минават на лични, и те си знаят кое какво), а просто от списване из темите.

Включително и Елиф и куп други са с такива впечатления.
Но, както и да е, да не превръщаме темата в лично коментиране за потребител, в случая теб.
Искал съм да кажа нещо, казал съм.
Ако се замисляш "защо", чудесно, ако ли не и приемаш всичко за "заяждане", а то не е, няма какво да направя.

# 182
  • София
Нищо не разбрах.
Впрочем едно мога да кажа - абсолютно винаги виртуалните ми впечатления за някого НЕ са били истински.

# 183
Да, Revo, учуди ме, че с многото потребители, се познавате наживо. Сигурно става неловко след това като се четете Wink

Какво смятам за Роки съм писала преди време. Не смятам обаче за редно да се вмъква името ми, за да се обосновеш. И изобщо намирам за много неуместно когато потребител ни в клин, ни в ръкав, споменава подробности за друг потребител, комуникирайки с трети. Офлайн го наричат клюкарене. Та, моля, пропускайте ме в диалозите си. Мерси.

# 184
  • София
Стана някакъв счупен телефон.
Аз си говоря за някакви мои познати от миналото, някой си вади изводи за мен в настоящето, че и намеква че познавал някого...
Или се е припознал в хората, за които говоря?
Давам заето, отивам за кафе.

# 185
Linda*kiss, ако с приятелите си не можеш да бъдеш откровен, то с кой? Те са продукт на нашата селекция, не делим нищо с тях, животът не ви задържа принудително. Ако не можеш да си напълно откровен с тях, значи има нещо много сбъркано.
Между другото, в женско приятелство рядко, но в мъжкото чуждото мнение се уважава, дори да се различава от възгледите мнозинството.
Точно, че не деля нищо с приятелите си, нито съм ги възпитавала аз, че да им се бъркам и да натрапвам вижданията си. Мога да бъда откровена,  но не искам - не го намирам за правилно, нито за необходимо, споделяйки абсолютно всичко, което мисля. Защото това си е моето мнение. И те не са длъжни да го приемат. Малко хора умеят да приемат искреността. Както и аз предпочитам да не ме натоварват с вижданията си за неща, които касаят лични избори. Щом сме приятели, явно имаме някои споделени вкусове, но няма как да е за всичко. Обясних вече, че за мен приятелство е да имаме уважение, което включва да знаеш границите си, да си прекарваме приятно и да си правим услуги. Напълно нормално Simple Smile И доста по-реалистично. Кой е убеден, че приятелите му не му говорят зад гърба или не го обсъждат с гаджето си за неща, които с него не са говорили? Или пред вас се правят, че приемат коментара ви на тяхната история, но реално го казват от любезност? Който е убеден, според мен пък е наивен.

Апропо, аз говоря изключително и само за ЖЕНСКОТО приятелство.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 10:54 от Linda*kiss

# 186
  • София
Аз много си уважавам искрените приятелки. Имам една Скорпионка, яко ме сваля на земята като я видя. Никога не й се сърдя и много я обичам.

# 187
Истината е привилегия на свободомислещите.
Останалите са гимнастици.
Затова гледам да се заобикалям с искрени хора.
Истината е относително понятие, когато става въпрос за мнение.  
А те и простаците могат да се водят искрени.
Емоционална интелигентност и мяра трябва.

# 188
  • Обран бостан ;)
Тъкмо си говорих по телефона с мой клиент и той каза много интересен лаф:

"Като казвам истината никой не ми вярва."

Има нещо вярно. Wink

# 189
Да не е астролог?

# 190
Истината е такава само по отношение на фактите, мненията са променлива и предпочитам да ги премълчавам. В този смисъл мъжът ми знае всичко за мен, но дали харесвам или не нещо така или иначе ще се промени с времето, така че гледам да съм деликатна. Уважавам хора, които умеят да разграничават нещата и не се смятат за страшно откровени, само защото са казали на приятелка колко са грозни новите ѝ искрящо зелени обувки.

# 191
Има много хора, които си мислят, че като просто не са казали нещо наистина важно, т.е. според тях са го спестили, това не е лъжа. Веднага давам примери:
- колежка от минало работно място 5 месеца се вижда с млад мъж, всичко е супер и един ден докато са заедно телефона му не спира да звъни, адвокатка, та става ясно, че човека имал ...дело за изнасилване. Естествено, той й обяснява как е набеден от някакво лудо момиче, което дори не е докосвал, само били в една компания, а тя от яд, че не й обръщал внимание завела дело за изнасилване. И това не го бил казал в началото, защото тя щяла да се изплаши. Тя му спретнала един скандал, ошашкала се е, което е съвсем нормално, но той как извъртя нещата, че това не било лъжа, че било за да не се развалят отношенията им. В крайна сметка, не знам как я изманипулира, но така обърна нещата, че я изкара виновна, че в такъв труден за него момент тя вместо да му е опора, тя го обвинява в прикриване на супер важна част от живота му. Поиска ми съвет, аз й казах, че за мен това е супер сериозно нещо - дело за изнасилване все пак, никой не знае къде е истината и я посъветвах да изчака да приключи делото и тогава да продължи евентуално с него. Той обаче с ролята на жертва явно успя да й вмени чувство за вина и тя остана, д аго подкрепя ... В такава ситуация вие как бихте реагирали на нейно място и според вас това "спестяваме на истина" оправдано ли е, какво щяхте да направите, много искам да чуя и вашите мнения.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 22:26 от rubyo

# 192
  • София
Аз много си уважавам искрените приятелки. Имам една Скорпионка, яко ме сваля на земята като я видя. Никога не й се сърдя и много я обичам.
Така и за мен викат Laughing

# 193
Стои настрана.
Личните истини на всеки са само техните лични истини.
Аз съм много скептична към хората и докато не се разгърнат ситуациите, не давам доверие.

# 194
  • Out of the Mix

Kво сваляне, Тантра е направо с теб, до пред разводно състояние. Joy

Е, ама то зависи и кой е отсреща, де. SunglassesSmirk

Любов ли е да го опишеш.

Айде, кога ще ме черпиш, свалих... гарда. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт