Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 17 388
  • 548
  •   3
Отговори
# 405
Какво разбирате под забавяния? Има календар на плащанията в сайта, но зависи кога е изтекъл самия болничен. Например, ако е до 30.08, работодателят имат срок да го подаде до 10.09 в НОИ и след това има срок, в който те да го изплатят. За да го изплатят трябва да е изтекъл самия болничен.

Вземи си наистина ПИК код, за да видиш работодател кога ги подава в НОИ.

Какъв е срока за НОИ ?

# 406
Какво разбирате под забавяния? Има календар на плащанията в сайта, но зависи кога е изтекъл самия болничен. Например, ако е до 30.08, работодателят имат срок да го подаде до 10.09 в НОИ и след това има срок, в който те да го изплатят. За да го изплатят трябва да е изтекъл самия болничен.

Какъв е срока за НОИ ?
10 раб.дни от датата на входиране. При мен никога не са се забавяли, даже до седмица след входиране имам превод.

# 407
Може ли да кажете къде точно в сайта на НОИ проверявате дали работодателят е подал болничния?

"Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове" - тук го има въведен, дали значи, че работодателят го е подал или автоматично се появява. Досега не съм следила болничен, а сега съм с нов работодател и се притеснявам дали всичко ще е наред.

# 408
Тази справка е, че е входиран в НОИ. Там се появява всеки път, когато ти го издаде медицински специалист.
“СПРАВКА ПО ЕГН/ ЛНЧ/ СЛН ЗА ПРЕДСТАВЕНИ ДОКУМЕНТИ И ИЗПЛАТЕНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДОО” - когато болничния изтече се появява тук и се вижда датата на входиране от работодател.

https://nssi.bg/publichnost/kalendar_plashtania/ Това е календара. Този месец за плащане са 02, 04, 11, 16, 18 и т.н. можете да видите.

# 409

Не е нужно да е изтекъл болничният, за да го платят. Моят болничен беше от 04.08 за 30 дни, а от НОИ ми преведоха пари на 28.08.

# 410
Минах трета фетална (31 г.с.). Всичко беше наред, но бебето е седалищно и пъпната връв е двойно овъртяна. За пъпната връв лекаря каза руска рулетка дали ще успее да се завърти в правилната посока, така че да се развърти, но за седалищното бебе каза че има упражнения които не били много надеждни, но все пак бих искала да пробвам. Бихте ли ми споделили такива, ако знаете.

# 411
Момичета, някоя от вас има ли с постоянно стегнат и опънат корем? Като лежа, няма проблем, обаче изправя ли се - дори до тоалетна само, изобщо за няколко крачки дори и като пипна ми е много твърд, особено в долната част.
На магнерот съм отдавна 3 по 2 , но шпа ми е забранено вече, защото омекотявал шийката. От известно време го наблюдавам това и се чудя причина ли е да се свържа с АГ или по-скоро е нормално. Болки нямам, нито стягането е на интервали. Просто си седи стегнат докато не седна или легна.

# 412
Аз имам стягане на корема, но не е постоянно ако не лежа. Появява се на моменти, и на различни места, но отминава сравнително бързо. Смятам, че си е точно подготвителна контракция.
Може би е добре да обсъдиш с АГ, дори да се окаже нищо кой знае какво.

# 413
Момичета, някоя от вас има ли с постоянно стегнат и опънат корем? Като лежа, няма проблем, обаче изправя ли се - дори до тоалетна само, изобщо за няколко крачки дори и като пипна ми е много твърд, особено в долната част.
На магнерот съм отдавна 3 по 2 , но шпа ми е забранено вече, защото омекотявал шийката. От известно време го наблюдавам това и се чудя причина ли е да се свържа с АГ или по-скоро е нормално. Болки нямам, нито стягането е на интервали. Просто си седи стегнат докато не седна или легна.
Аз се чувствам по абсолютно същия начин (32+3 г.с. съм). Също съм на магнерич и но шпа + от две седмици пия и коринфар заради предполагаеми контракции. За жалост прегледа ми е чак на 16.09, но все пак ще попитам доктора за какво става дума. Според мен е просто защото бебето е там( при мен е главично разположено) и затова натежава.

# 414
Имам чувството и аз че от самата гравитация може като се изправя бебето да седи повече долу, не знам има ли смисъл в това. Просто е странно, защото съм чела за контракциите и как като лежа няма нищо и коремчето си е меко, а изправя ли се на секундата в долната част особено си става твърд. На мен и като цяло ми е доста опънат и нямам сланинки по корема.

# 415
Моят батко така беше с увита пъпна връв и много се тревожех до самия край.. не знам дали се е отвъртял, защото при мен се наложи много спешно секцио.

И при мен бебчо е седалищно.

Аз също имам такива контракции Бракстън хикс и имам чувството, че се влошават като се движа 😅

Моята фетална е в петък ( 31+5 ) и вече нямам търпение 😍

# 416
Аз от другата сряда ще излизам в майчинство и направо нямам представа колко бързо мина това време, още не съм готова да се ражда детето. Grinning Дано си почака термина или като кака си да се роди и след, май вече нямам намерение да раждам по-рано. Попринцип съм си харесала дата от октомври, ама вече не съм толкова сигурна, каквото такова, важното е да се гушкаме с малкото човече накрая.

Аз в петък съм на преглед, не съм била от 19ти август и ми е малко напрегнато, а и петък се пада нещо много напрегнат ден и ми е още по-напрегнато. Grinning Може да се наложи и да отложа малко прегледа, ама ще видим какво ще се случи.

Успешно на всички, остава още малко и съвсем скоро ще си гушкаме малките бебчета. Green HeartFlowers Four Leaf Clover

# 417
На мен са ми казвали (гинеколози), че е нормално да се втърдява по десетина пъти на ден корема.

# 418
На мен са ми казвали (гинеколози), че е нормално да се втърдява по десетина пъти на ден корема.

Еми ако стана от леглото 10 пъти, 10 ще се втвърди, ако не стана, няма 😅

# 419
Разбирам те, и аз съм така.
Иначе, бях изписана от болницата. На тоновете нямах контракции. С леко удължена и затворена шийка даже.
Стискайте палци така да си седи и дори да се наложи пак да ходя в болница, да е след някакви седмици, че цялата съм синя и схваната, а и супер изтощена. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт