Осмокласници 2025/2026

• 38 201
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Това са около 100т.надолу спрямо досега. Не е за вярване.
За нас е късно, но поне следващата година да се знае, че има логика да се рискува.

# 181
Логика, логика, ама си е чист късмет.
Не знам предни години с какви диапазони пада бала, но прави впечатление, че тук са рискували специално деца със среден към нисък бал. Явно се смята, че може лесно да се върнат на предното си място.

# 182
Много е трудно да се предскаже от трето касиране натам. Не помня, но май тук бях чела в миналогодишната (или другаде, да не излъжа....), че са рискували с класиранията и в крайна сметка детето не го приемат в желаното, но и не се връща в отписаното, тъй като вече било заето и отива в съвсем нежелано училище.

# 183
Съвсем възможна хипотеза. Това си е риск за 1,2 места. Ясно е, че на това класиране бала пада, но с колко зависи от кандидатите и никога не можеш да прогнозират. Ето, в 105 СУ излиза, че е паднал с по-малко в сравнение с 31во. Но това нищо не значи, просто е въпрос на конкретни обстоятелства в този момент и на това дали рискуваш.

# 184
Ако правилно помня миналата година имаше списък кое училище с кой директор се е сдобил. Или може би Данибон е направила публикация за най-популярните училища. Не помня, но съм чела статия с номера на училища и срещу тях имена на директори.

# 185
# 186
Толкова са им досегашните балове на училищата като 31 (от предни години). Просто децата с бал под 400 можеха тази година да се запишат в квартално (където минималният бал мпже да е и 30 т.) или да тичат на 5-то, или да се запишат в частно.

# 187
  • София
Децата, които кандидатстват сега, са в повечето случаи некласирани никъде и изобщо не рискуват.
Тези с 400+, ако са в прилична гимназия, дали биха рискували за нещо малко по-добро?

# 188
В добрите частни има изпити. И не влиза всеки. Вярно, че не са много, сещам се само за четири, но все пак.

# 189
  • ту тук, ту там
Този списък не е пълен обаче. Ако за дадено училище, където течеше конкурс, няма обявен директор, какво означава това? (Не е средно училище или гимназия.)

# 190
Този списък не е пълен обаче. Ако за дадено училище, където течеше конкурс, няма обявен директор, какво означава това? (Не е средно училище или гимназия.)
Няма избран директор и ще има временно изпълняващ длъжността.

Междувременно имаме нов началник на РУО в София - д-р Елеонора Лилова, директор на 2. СУ. Няма изненада с избора.
В кръга на шегата - за да станеш шеф на софийското РУО трябва да минеш през директор на 2. СУ.

# 191
  • ту тук, ту там
А има ли вероятност да продължи старият директор? Дори и като врид?

# 192
  • София
А има ли вероятност да продължи старият директор? Дори и като врид?
Ако има време до пенсия - да, иначе ще назначат някой зам вероятно

# 193
  • ту тук, ту там
Не, трябва да излезе в пенсия всеки момент (ако вече не е).
Както казах, не става дума за средно училище, но много силно ме касае ситуацията, затова съм благодарна на информацията, която получавам.

# 194
Не, трябва да излезе в пенсия всеки момент (ако вече не е).
Както казах, не става дума за средно училище, но много силно ме касае ситуацията, затова съм благодарна на информацията, която получавам.
eleni, аз също прочетох някъде и ще се опитам да намеря съобщението за да съм точна, но цитирайки по памет, в доста училища (не мога да кажа точния брой) няма избран директор и на тези места ще бъдат назначени ВРИД. От опит, в сферата на културата където работя, на част от директорите в пенсионна възраст назначиха ВРИД до назначаване на конкурс. Казвам го защото мисля, че е много малка вероятността след конкурса да бъде оставен стария директор.

Общи условия

Активация на акаунт