Осмокласници 2025/2026

• 38 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ние май сме изтеглили къса клечка с новия директор в досегашното училище на набора и настоящо на сестра му. Толкова хубав колектив бяха. Надявах се зам. директорът да стане директор. Дано новата не развали училището за 4 години. И да останат сериозните учители в него.

# 196
  • София
На сайта на новото училище вече има информация за родителски срещи. Първо обща за осмокласниците, после по класове. Впечатлена съм- достъпно и ясно написано.
В старото училище на сина ми и настоящо на дъщеря ми нищо Simple Smile

# 197
  • София
Дано има добри директори, аз следя как се развива 24-то СУ в квартала. Сега е много зле, а хора от квартала разказват, че преди е било добро, завършили са гимназия в него. Дано да се подобри с новия директор,
да направя и реклама на квартала, Хаджи Димитър, метро, ново строителство, търговски центрове, ще има и гимназия на 44-то, сега ремонтират сградата и ще се премести гимназията от Подуяне.

# 198
24-то ми се стори, че по мат в 10-ти клас е много добре спрямо приемния бал.

На пето, ако в училището има свободно място в няколко паралелки с различен прифил, можеш да кандидатстваш само в една от тях?

# 199
  • София
При нас още в деня на записването ни дадоха лист с информация и за родителските срещи и организират предварителна среща за запознанство на децата, много приятно впечатление ми направи това. А иначе имаите едно на ум, че повечето училища са на дежурни учители в момента и ще се събират около 01.09, след това навсякъде ще има информация !!,,

# 200
  • Sofia
Дано има добри директори, аз следя как се развива 24-то СУ в квартала. Сега е много зле, а хора от квартала разказват, че преди е било добро, завършили са гимназия в него. Дано да се подобри с новия директор,
да направя и реклама на квартала, Хаджи Димитър, метро, ново строителство, търговски центрове, ще има и гимназия на 44-то, сега ремонтират сградата и ще се премести гимназията от Подуяне.

Аз съм от квартала и съм учила 80-те и 90-те години. 24-то винаги е било най-слабото училище. 42-ро беше по средата. 95-то беше най-доброто. Сега и то е много зле. Също има нов директор. Но някак си не очаквам, че когато е паднало толкова ниско , сега само заради новото ръководство ще дръпне много. Едно време в него се записваха и деца от центъра. Съучениците ми идваха от район "Оборище". Сега е на опашката по приемен бал в 8-ми клас в София.

# 201
На 2-ро СУ кой се очаква да бъде директор?

Виждала съм да назначават от персонала, а понякога спускат временно изпълнявящ от тях, външно лице за училището.

# 202
Забрави да добавиш, че е на пешеходно разстояние от центъра, напр. парка Заимов и театър София.

# 203
Брей, първо са обявили за днес събиране на свидетелства, класиране и записване. Балът е висок, но е 3*бел

# 204
В нашия голям областен град за 4 класиране има 10 места за паралелката с немски език в Езиковата гимназия. Чудя се какъв е този парадокс? Сякаш сме в друга държава или София не е България.
Преди години така се опитаха в МГ да има паралелка с немски и едвам събраха деца и се отказаха за следващи випуски.
Тази година ще има парапелка с немски, профил Б и Х в МГ, а също и в друга гимназия немски със СХН. Тези две парапелки се напълниха бързо.

# 205
Малко е трудно да се следят училища така разпокъсано. Всъщност, ако са набелязани предварително, следиш само конкретни.
Какво става, ако и след пето се появи място? Всяко училище го обявява или всяко се решава кога какво да обяви, дали изобщо да обяви и как да попълни паралелките?

# 206
  • София
Длъжно е да го обави в тридневен срок. Определя си дати за кандидатстване и класиране, и пак е по бал.

# 207
  • София
Горното за немския  си има своето възможно  обяснение, aпетити към езикови с немски има на местата, в които обучението по езика е на ниво, предлагат се разнообразни профили за 11 и 12 клас и  DSD 2  подготовката наистина функционира както трябва, тоест има немски учители, има участия по разни програми на посолството, бг учителите се обучават за целта и т.н.  А това е предимно налично в София, Пловдив, Варна, Бургас, може би в Стара Загора,  Благоевград, Хасково и още няколко града..Дълги години си мислех примерно, че ЕГ Монтана в частта с немски е на ниво предвид  печелилите  във времето пълна стипендия за следване в Германия.Но потребителка разби тези ми представи с постове, че немци няма, че и   в часовете на бг учители  не се случва нещо особено ползотворно...И ако е така, по- добре да се избере МГ, а езикът така или иначе ще се доучва навън..

# 208
Благодаря! Но ми се струва, че оттук нататък вече трудно може да се разчита, че ще има обявление. Т.е., подозирам, че някъде може и да не обявят публично.

# 209
  • у дома
Дълги години си мислех примерно, че ЕГ Монтана в частта с немски е на ниво предвид  печелилите  във времето пълна стипендия за следване в Германия.Но потребителка разби тези ми представи с постове, че немци няма, че и   в часовете на бг учители  не се случва нещо особено ползотворно...И ако е така, по- добре да се избере МГ, а езикът така или иначе ще се доучва навън..
А то щото в ПМПГ Монтана е цветя и рози,мани не искам да коментирам,че вдигам кръвно Grinning Сигурно е една от малкото ПМПГ-та в които няма паралелка математически профил-може да се избере като 3 или 4 пп евентуално математиката.
В Монтана никога не е имало ЕГ,винаги е било ГПЧЕ,на немски се учеха само история и география.Немци преподаватели имаше миналия век,после не.Успехите се дължеха на няколко всеотдайни учителите,едната от които се пенсионира,др за съжаление внезапно почина само на 53 години.

Общи условия

Активация на акаунт