Осмокласници 2025/2026

• 38 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Осми клас не влиза в дипломата, доколкото помня и моята смята да го раздава през просото. Не че не го раздаваше през просото в седми клас, макар че по български се постара. Усещам я от сега, че освен немски и математика нищо друго няма да пипне. На нея толкова и е капацитета по принцип, по повече от два предмета и е невъзможно да обръща внимание, не че е глупава, ужасно я домързява и си намира по-приятни занимания

# 256
  • у дома
В дипломата влизат само оценките от 11 и 12 кл,но ако има балообразуващи предмети,които не се изучават в 11 и 12 кл,то тогава се взима оценката от 8,9,10 кл.В  8 кл в ЕГ и където езикът е ИИЧЕ не се изучават разказвателни предмети и не виждам какво би им потрябвало точно от 8 кл Мота ми се нещо,че там се изучава информатика,а по-късно не,но децата,на които им трябва такава оценка си се ориентират към съответния пп.

Мислиш ли, че ще е по-лежерно? Според мен "купона" предстои. Е не навсякъде, разбора се.
Купонът е в 9 кл ,за тези,които са били ИИЧЕ и не са учили разказвателни предмети-тогава 1 срок се учат разказвателните за 8 кл,а 2 срок разказвателните за 9 кл.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 15:23 от svetlaem

# 257
  • Куциндрел
И у нас се заяви - ще уча само по това, което ми е интересно и ако можеш да ме наказваш само за 2ки.Joy
Сега остава да му е интересно по професионалните предмети.
Растат и започват да важнеят. Все още подлежат на контрол, ама и това не е ясно до кога.

# 258
Вкъщи няма такива положения. Учи се по всичко, просто ще ѝ бъде лека учебната година заради многото часове по английски език, по които просто няма какво да учи, та ще си отспи. Математиката ще ѝ е песен, че учат комбинаторика, а това ѝ е любимо, та и там няма да ѝ е трудно. В 5-и клас решаваше на брат си задачите от 8-и. Joy Биологията си ѝ е интересна, учи си я с кеф... Въобще ще ѝ е лежерна година. Важното е да се адаптира бързо и да си ходи с кеф.
Понапазарувахме разни необходими неща, стегнахме куфарите за море, после зелено училище и той първият срок свършил. Grinning

# 259
Хич не смятам да го светвам какво влиза и какво не в дипломата. Поне докато някой друг не го светне, нека си мисли, че всичко влиза и е важно да се учи регуларно по всичко. Няма да преучи!

# 260
  • у дома
В 8 кл комбинаториката е 6 урока само-две седмици от уч материал и действително ако се обясни добре е лесна..Частта от математиката в 8 кл,която вкл алгебра е много лека-кв.корен.кв.уравнения.дробни рационални изрази и уравнения,но частта,която вкл геометрия на повечето деца им е трудна,защото няма часове за упражнения и се препуска из материала.

# 261
В 8 кл комбинаториката е 6 урока само-две седмици от уч материал.Частта от математиката в 8 кл,която вкл алгебра е много лека-кв.корен.кв.уравнения.дробни рационални изрази и уравнения,но частта,която вкл геометрия на повечето деца им е трудна,защото няма часове за упражнения и се препуска из материала.
То си зависи и от учителите. Много, ама много ми се иска да бъде при учителката по математика на брат си от осми клас. Вървеше бавно по материала, защото видя, че много деца имат пропуски от 7-и клас още и не можеше да ги остави така. Стиснала съм едни палци и само чакам да пуснат програмата, за да видя кои ще са учителите, които ще ѝ преподават.

# 262
Кога пускат програмата?
Лятото го натискам само да прочете христоматията, защото за първа година ми отказва да прочете целите книги. Започна Дон Кихот едвам прочете 1/3 и се предаде. Илиада - мъка остави я. Май само 1 прочете цялата. Купих христоматията и съм му дала седмица да я прочете.
Иначе снощи заяви, че му се ходи на училище. Явно му е интересно да види класа.
От учебната година честно казано очаквам срив, защото мисля да намаля с ръчкането. Все някога трябва да го оставя. В английския съм му казала да не спи, а да попълни всяка дупка, която има, но надали.

# 263
vania_svet, програмата я пускат малко преди началото на учебната година. Има време. За какво го караш да се мъчи да чете христоматия? Като започнат годината ще си прегреда предварително произведенията, преди да ги учат и готово. Моята и да ги прочете сега, ще забрави за какво става въпрос в тях.

# 264
  • София
Разбира се, че няма такова чудо като ученето за матурите в 7ми клас. 8ми клас е песен...учи се, но нормално, не в такава паника.

# 265
  • София
105 СУ Интериорен дизайн Wink вашето място ли е това?

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 20:05 от atadar

# 266
Явно не иска да каже. Да не я притесняваме.

# 267
  • София
Ще са съоченички моята дъщеря е приета там   още на 1 класиране . Не бях видяла ,че има свободно място видях за езиковата им че има. Дано са хубав клас и се напаснат ,че при нас е драма😀

# 268
  • София
mary81 Дай Боже да им е хубаво на децата и да ходят с желание и вдъхновение!

# 269
Ще са съоченички моята дъщеря е приета там   още на 1 класиране . Не бях видяла ,че има свободно място видях за езиковата им че има. Дано са хубав клас и се напаснат ,че при нас е драма😀
Ехе, оформихме се група майки от Интериорен дизайн,105 су..моят син го приеха още на 1 класиране там,беше много радостен...дано бъдат добър и задружен клас ! 😀

Общи условия

Активация на акаунт