Осмокласници 2025/2026

• 38 315
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
За 1 АЕГ в интернет излиза за миналата година - "Родителската среща за учениците от 8. класове ще се проведе на 26.09.2024г. от 18:30ч." Явно искат да натрупат малко впечатления от децата.
За тетрадки моите предпочитат голям формат. В първия час учителите казват какви допълнителни изисквания имат.
По литература някои преподаватели препоръчват да изчетат детската библия, защото е по-разбираема.

# 301
При нас ваканцията е на макс. Прибрахме се от море, един ден за стягане на багажа и днес замина на лагер.
Христоматията я прочете, сигурно и забрави вече. Взехме нова раница. Купихме няколко тетрадки голям формат и малко химикалки, другото в движение ще взимаме. Просто не ми се ще да се блъскаме първите дни в книжарниците. Остана да мина през личната за картона и да се снима, като се прибере.

# 302
  • София
А, тетрадки купих за малко пари от Лозенград от едно турско "левче" Wink Чудесни, със спирала, всякакви разновидности. Голям формат. Отдавна моята не ползва малък по никой предмет. Отделно бяха останали няколко от миналата година. Смятам, че ще са идеални поне за 2 г., ако не и за целия първи етап на средното. Също така силно се надявам да не искат тъпите учебни тетрадки, освен по езика, където има смисъл от тях. Например тази година по история сме купували тетрадка, в която няма написан и ред. Не знам дали изобщо учителят е изисквал, но като го познавам... надали... ама не изключвам и моята да е скатала. Но чак пък цяла тетрадка да седи ненадписана и с етикет, по-скоро означава, че само съм я купила напразно.

# 303
  • София
Всички изучавани откъси от произведенията ги има в учебниците. Аз христоматии не купувам.

# 304
Soul,  на бг учебник и на просвета литературата е без текстове. Другите не съм ги проверявала.

У нас има много тетрадки, че канцеларията ми е слабост, а тийна в общи линии му е все тая. И като минем заедно покрай някоя книжарница ми се кара и ми казва "спри се". Grinning

# 305
Ако намерите преразказаната от Пърл Бък  библия, горещо препоръчвам за деца. Много приятна и разбираема.
Малкото беше довлякло някаква друга библия, дадена от активисти в училище ( с разрешение на класната, представете си), някаква пълна бълвоч

# 306
  • София
И на Просвета и на БГ учебник ги има текстовете. Поне това пише в анонсите им.

# 307
На Бгучебник и на Просвета плюс не ги намирам, но може да недоглеждам през телефона. В другата Просвета ги има.

Дописвам се, в Клет също ги има текстовете.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 15:15 от gato

# 308
  • ПЛОВДИВ
Моят христоматията не знам дали е почнал, но от вчера чете Ефектът Луцифер и е много доволен.
Библията за деца я чете тази година. Преди години се оказа,че е преполовил Ад на Данте...

Каквото прочете, прочете, все ще е плюс.

Тетрадки не сме купували още, но той ще си ги избира. Едва ли на РС ще ни занимават с това.

# 309
Е, то на първа родителска няма да има кой знае какво за обсъждане. Някои учители ще си кажат изискванията за тетрадки, сборници и помагала. Може да ви запознаят с правилника на училището и това ще е основно.

# 310
Нямам нищо от Школо за набора- преди ползвахме НЕИСПУО, а батко му е на школо- имам известие по друг повод, но актуализация за новата учебна година нямам.
Купих малко тетрадки от Била- МФ, за тези предмети, които няма да имат много през годината. Основните са с ГФ, че да не сменя много често. От друга страна обаче ГФ утежняват раниците, но...ще го мислим...
Христоматия нямаме, книги имаме, но стоят на рафта. Чак аз се чувствам уморена от този 7- ми клас и с кеф го оставям да почива активно. Е, няколко пъти казах, че трябва да се чете, но не съм настоятелна. Все ще прочете нещо, ако не- текущо през годината.

# 311
Аз по време на ковид накупих толкова тетрадки, че с тези, които са останали направо ще си изкласи. Grinning
С нищо не я занимавам аз, както съм ѝ обещала. Дала съм ѝ пълна свобода да си запълва времето, както ѝ е приятно. Стига толкова зор залудо.
Родителска сигурно ще има чак в края на октомври, НЕИСПУО е празен като главата ми..., та има още време до открехването на новата страница.

# 312
  • Бургас
Засега съм купила на девойката само 3 тениски от униформата, тетрадки ще си избира сама, но ще изчакам все пак да мине родителската среща. При записването казаха, че ще е в периода 09-12.09.
Малкото е готово, поне него да не го мисля. Сещам се сега, че е добре да взема тази седмица и талони 5 и 6 от ЛЛ, че след родителските срещи септември ще е манифестация пред кабинета.

# 313
  • София
Здравейте, има ли вече при някой актуализирано новото  училище в школо? При нас си е все още старото, 7 клас…

Според мен е нормално, още текат класирания и отпуски.
Очаквам активизиране най-рано септември, дори чак втората седмица.

# 314
Аз минах пред ЛЛ миналата седмица, че една година бях забравила за картоните и отидох септември, та се видях в приключение - от тогава ходя през август, и направо се родих, няма опашки, няма чакане...
След ревизията вкъщи се оказа, че имам куп ученически неща останали от миналата година (като има през годината ученически седмици в Лидл, редовно харесвам по нещо и купувам профилактично Satisfied), та тази седмица минах набързо през Джъмбо за останалото, да ми се маха и това от главата. Тетрадки и на двамата всече взимам само голям формат, основно 40 л - от по-големите така си стоят, а и тежат много.
Набора има род.среща на 11.09, интересно ми е да видя какви ще са изискванията. Дано дадат повечко информация, че той какъвто е отвеян, и да им кажат нещо в часовете първите седмици - я запомни, я не (по-скоро второто).

Общи условия

Активация на акаунт