Осмокласници 2025/2026

• 38 320
  • 738
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Дали има значение на кое издателство е Христоматията?

# 286
Едва ли, но, ако знаеш по кои учебници ще учат, може да вземеш христоматия на това издателство.

# 287
Има разлики. Аз гледах две, на БГ учебник и една друга. В бг учебник има някакви таблици, а в другата малко повече от произведенията. Накрая взех по-евтината, защото така или иначе не вярвам много да се напрегне и влезе в подробности моята госпожица

# 288
  • София
Едва ли, но, ако знаеш по кои учебници ще учат, може да вземеш христоматия на това издателство.
Точно там е проблемът, не знам.
На девойката й остана само библейската част да прочете и житието и затова решихме да взема Христоматията: за по- лесно четене .

# 289
На първата РС може да попиташ за издателството. Тя ще е преди 15/09, ще има време да купиш и да прочете.

# 290
Бая дебела е нашата. Разбира се, ако детето е опитен читател, ще се справи

# 291
  • София
На първата РС може да попиташ за издателството. Тя ще е преди 15/09, ще има време да купиш и да прочете.
Да, сигурно така ще направя. Чакам я тази РС и заради тетрадките. Девойката вече напира и била решила, но заради езика предпочитам да си кажат: голям, малък формат, бройки.
В 1 АЕГ няма още дати за РС и тъй като 5-то класиране е в последния възможен момент, подозирам, че ще е след 10-ти. Надявам се да има време за учебниците по АЕ, които се закупуват от нас, нали са профилиращи и май не де плащат от държавата. Но. поне ще са сигурно организирани от гимназията

# 292
  • София
Pouh, в библиотеката няма ли някоя останала бройка христоматия, взимала съм доста помагала оттам през годините? Аз взех на БГ учебник, не че е прочетена... Митологията поне я е чел, за началото на годината е подготвен.
Нашата родителска ще е след 15ти със сигурност. Тетрадки взех по мое усмотрение, наборът предпочита голям формат със спирали, основно такива купих. Ако искат нещо специфично, ще набавяме в движение.

# 293
Учебниците и тетрадките по език до 10 клас вкл. са безплатни, не би трябвало нищо, освен някакви допълнителни помагала, да  заплащате. Чак в 11 и 12 клас се купуват учебниците по Профил.

# 294
Здравейте, има ли вече при някой актуализирано новото  училище в школо? При нас си е все още старото, 7 клас…

# 295
  • Куциндрел
Аз взех първата Христоматия, която видях в книжарницата. Като знам как чете насила и нищо не възприема, все тази - и на китайски да беше, еднакво щеше да запомни текста.
Сега сме на почивка, разлигавил се е на макс. Видях, че има дълбоки стрии на гърба, та го мажа с кокосово масло. Като се завърнем ще питам ЛЛ за още нещо.

# 296
На сайта на новото му училище е препоръчана христоматията на Бг учебник. Прочете я, че даже му харесаха откъсите на Дон Кихот и откровено го увлече Шекспир. Декамерон го прочете целия, но други книги от изучаваните тази година не е чел в цялост.
Христоматията не се осигурява, но някаква трябва да имат, защото произведенията ги няма в учебниците както досега.

# 297
  • София
Моето дете не чете нищо, свързано с училище. Оставила съм я на мира. Достатъчно ѝ беше в 7-ми клас. Ще прочете през годината. Няма да избяга христоматията. Още 2-3 седмици останаха и после започва училището.

# 298
Тетрадки взехме каквито харесахме. Има едни в Теди с кафяви корици, като от амбалаж, малък и голям формат, моята рисува по кориците. Изобщо няма да чакам да ми казват на РС какви искат, защото децата са вече големи и сме на етап всеки сам да си преценя. В миналото училище като казваха какви искат, моята пишеше в каквито тя иска, едва ли ще си смени навиците

# 299
Христоматията я прочете, даже гледам чете и книгите от Библиотека за ученика, които купих впоследствие.

Със сигурност ли нямат текстовете в учебника, т.е. трябва да влачат христоматията в училище?

Общи условия

Активация на акаунт