Осмокласници 2025/2026

• 38 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не разбрах за тия пари - ако нищо не предприема, ще стане автоматично?

Аз получих анкета от АК защо сме отказали приема. Ще я дам на дъщеря ми да я попълни.

# 496

Аз получих анкета от АК защо сме отказали приема. Ще я дам на дъщеря ми да я попълни.
Не, няма да стане автоматично. Трябва да подадеш искане, да посочиш банкова сметка (ако не си получавала детски или не си получавала някакваи други помощи, пак за ученици обичайно), и да прикачиш сл. бележка за записан ученик или те да си изчакат автоматично след 15.09.

# 497
Ако не поискаш, нищо няма да получиш.
Ако поискаш, но нямаш бележка, ще получиш по-късно като се зареди автоматично информацията след 15.09.

# 498
Здравейте!
В страницата на egov има Избор на средство за автентификация. Коя опция трябва да избера за ПИК на НАП? Виждам само опции за КЕП.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 09:15 от Micheline_961

# 499
# 500
Много тихо, чак неествестено стана в темата.
Аз се чудя тия дни дали има и други училища, които изобщо не са взимали 5-7 клас частта с моделирането по компютърно. При нас само уорд и ексел учеха реално.

# 501
  • Куциндрел
Много тихо, чак неествестено стана в темата.
Аз се чудя тия дни дали има и други училища, които изобщо не са взимали 5-7 клас частта с моделирането по компютърно. При нас само уорд и ексел учеха реално.
Основно уорд, ексел, пауър пойнт, правене на клипчета, макроси вземаха. Това е, което съм виждала да прави за домашно и да се оплаква. Случиха на доста крива учителка по КМ, която е още от 3ти клас и за това моето като чуе нещо с компютри и се изрива. А не е като да не се е справял. Обаче учителката крива, не поощрява усилията и резултата е, че детето не харесва предмета. Имало е случай, в който очаква 6ца, но има 5ца по незнайна причина и детето се вдига на бунт, а аз виждам забележка в школо. Също и всяко упражнение се качваше в гугъл класрум, аз виждам, че има 90+ точки, но има 5ца, влючително и за 100 точки. Учителката не се появяваше на РС, 6ци явно пишеше само на себе си.

# 502
Не съм чула да са вземали макроси на ексел. Таблици някакви правеха последно, даже в седмицата преди НВОто, за което много се бях ядосала.
Иначе правиха някакъв много голям проект на уърд, ексел и пауърпойн по двама, със защита някаква. И на моя му се падна една незаинтересована госпожица, която все отлагаше работата по проекта, та накрая сам го отнесе.

# 503
  • Куциндрел
За макросите съм сигурна, щото ми изрева, че не иска програмиране да учи, едвам се справял. За клипа също, защото само той получи оценка от екипа, в който беше.

# 504
А, вярно някакъв клип правиха. Бях го забравила, ама сега, като каза, прави нещо, май пак покрай НВОто, та се бях изнервила на макс.....

# 505
  • София
Моето пишеше и на Пайтън в училище, следваха си учебника.

Ексел е хубаво нещо, децата трябва да го знаят. Е, някой трябва да го обясни като за тях.

# 506
Изобщо не знам какво са учили по КМ. Купува си тетрадки, химикали, несесери, портмонета, но по-лошото е, че за едно лято е дръпнала ПАК на височина, и няма... дрехи. Според нея де... 😂 Визирам панталони и дънки - всички налични й стоят като на щъркел. Лошо ми стана... То 2 чифта дънки, 2 чифта клинове, панталони....  и фалирах за пореден път. Ако някой знае откъде мога да поръчам клинове за високи момичета, ще съм благодарна да сподели.

# 507
Ох, моят има един гардероб дрехи  и не иска да ги носи, не били "хубави"......кат фана едно дървООоооо..... Иначе миналото лято беше така, за едно лято над 10 см.

# 508
  • Куциндрел
Тези дни започвам пазаруване от Cropp. Ще гледам намалени тениски и т.н. Показвам ги на принца и той решава. Отделно набег на Синсей  ще направим. Всички му е малко....

# 509
Ние сме като принца на Соулчето.... Ама и това ще издържа. Събрала съм два чувала дрехи - хубавите ще ги подаря на деца в нужда от обкръжението ми, други захабени - на боклука, а има и такива, които ще прибера в гардероба за по-нататък / може пък и да ги носи някога /.

Общи условия

Активация на акаунт