ОКТОМВРИ месец е далече, коремчетата нарастват вече.

• 14 181
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мами Simple Smile
Ани, стискам палци скоро всичко при теб да е наред и да се запишеш пак във форума. Heart Eyes
Добре дошла на новата мама   bouquet
Относно българската баба и дядо имам какво да кажа и аз, ама не ми се занимава. Само ще отбележа, че откакто съм бременна и се налага да си общуваме на опашките при док вече си имам едно наум за тях.
Мисля, че вече имам истински бременен корем и силеутът ми харесва Simple Smile

# 106
  • София, Павлово
Здравейте мамчета! На вас, кога ви изписаха някакви други витамини освен ФК? Аз имам от преди цяла опаковка Pre - Natal и мисля сега като ми свърши след 3 дни ФК да го почна.

# 107
Добре дошлa на mishonka95
Any стискам палци скоро да си пак на линия сред отчетни.
МГД  аз вчера бях вече на първа консултация и да ми дадат направление за иследванията, питах доктора за ФК докога да я пия и ми каза вече да я спирам и му казах че и нещо с плодовете съм скарана и не ми ядат въобще. Само ги купувам и си стоят и почвам да хвърлям. Ядат ми се тези плодове дето още ги няма. И та заттова ми изписа други витамини едните бяха на Мултитабс, а другите някакви О МАМА или нещо такова. Мултитабса били по хубави, но и по скъпи. И ми каза като почна да ям случайно плодове да ги спирам. Още не съм купила никакви витамини, но ще трябва.
Относно снимките одеве пак влизах да ги разглеждам. Ама наистина сме все хубави мами. Скоро ще си снимаме тумбаците  Joy
И ... Rally да не се скатава ами да качва китайските снимки.  Mr. Green Че май много сме чакащите.
 Hug Hug Hug

# 108
Момичета имаме си булка в албумчето ама явно е много срамежлива защото не е написала коя е!
Хубава си много излез от прикритие! smile3503 Хайде да си направим и албумче на тумбаците ако искате за да проследяваме развитието им!

# 109
Здравейте момичета,
и аз да не остана по назад, да се запиша...  Party Казвам се Поли, на 24 съм и термина ми е за 25.10, първо бебоче Heart Eyes.
По повод витамините аз пия ПРЕ-НАТАЛ, ама много ми се гади от тях. Направо не ги понасям... Доктора ми каза, че ми се гадело, защото съм била бременна. Да бе да! А като не ги взимам защо не ми се гади и се чувствам отлично? Така че по мое лично осмотрение ги спрях.
Абе мамчета да ви питам- нормално ли е според вас изобщо, ама изобщо да не се чувствам бременна? Искам да кажа, че нито ми се гади, нито се уморявям кой знае колко, тичам си и си скачам все едно съм хлапе. Е верно понадебелях, ама то с това моето ядене. Ох възмутена съм от себе си, ама това е тема на друг разговор....
Направо като слушам другите какви оплаквания имат и си мисля, че аз нещо не съм наред.
А следващия ми преглед е чаааак след две седмици. Не съм си виждала бебока от февруари и сигурно, за това изпадам в някякви съмнения и терзания. Та затва да си питам за мнение!

# 110
  • София
Момичета, хайде стига повече аборти  Cry Ани, съжалявам ...  Sad

Относно болките - не съм имала при първата си бременност, нямам и сега (пу - пу). Обаче първият път, понеже се наложи да преживея огромен стрес през последните 4 месеца от бременността ми, пих много магнезий, почти през цялото време, превантивно против контракции, понеже имах  контракции, макар и неболезнени. Исках да кажа, че магнезия много помага при бременност и да не се притеснявате да го пиете колкото се наложи.

Витамини пия вече, някакви френски, не им помня името. Фолиевата киселина я спрях.

mishonka95 , добре дошла при нас  Hug За да пишеш на кирилица, просто трябва да превключиш на кирилица. Ако нямаш инсталирана кирилица понякаква причина, или си инсталирай, или виж тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0
Всичко е описано подробно.

dobra, пътуването до Китай беше служебно и движех нещата още отпреди за забременея. Разбира се, можех да откажа. Обаче исках да видя Китай Simple Smile Консултирах се с лекарката си, тя каза, че няма проблеми. Прегледа ме два дни преди заминаването, всичко беше наред, изписа ми Но-Шпа за всеки случай и Утрогестан за там при нужда и разреши Simple Smile
А според мен лично бременната жена не е болна, аз продължавам да си върша всичко както и преди да забременея, както и първия път (примерно Мартин, синът ми, е взел поне 10 изпита, докато беше в корема ми Simple Smile). Освен това, доказано е, а и понеже доста съм пътувала, съм го изпитала - пътуването със самолет е възможно най - безопасното от всички видове. Проспах почти целите дълги полети. Останалите бяха по час, час и нещо...
Пътуване с кола до нашето Черноморие е по - опасно от гледна точка вероятност за катастрофа и има мнооого повече друсане. Та така, нямах никакви проблеми със самото пътуване. Мен ме беше по - скоро страх там да не се наложи посещение на лекар, че имайки предвид отношението им към раждаемостта, не бях сигурна какво биха направили. Не се наложи, за късмет Simple Smile
Единствено дето съм свалила почти 2 кила, понеже не Китайската храна за мен е мало гадна, а и се яде с пръчки, та докато се наядеш и си изхабил калориите дето си добавяш  Mr. Green Но понеже съм голяма жена (172 см., 65 кг.), имам накъде да сваля и пак бебето да се нахрани Simple Smile

Хубав ден на всички и да не четем повече неща от типа на: "отпишете ме ..."  Praynig

# 111
Момичета, моля споделете как се справяте с ленивите черва по време на бременността? Може и да сте коментирали вече, но нямам време напоследък от работа да ви наглеждам. Може ли някави билкови чайове например да пия или нещо друго. Напоследък много се усили проблема при мен и се чувствам ужасно, моля за помоооощ.  Tired

# 112
Su Arzu и аз имам същият проблем!Купи си дупфалак но да знаеш че от първият път няма да помогне!Ако обичаш киви и все още го има по пазара също яж поне по 2-3 на ден!Има вече на пазара и свещички които стават специално за бременни и струват около8-9лв. В една синя кутийка са обаче как се казваха.... newsm78 като попиташ в аптеката и ще ти кажат!

# 113
Благодаря, ти  Hug Значи трябва да проверя в аптеките, не знаех че има за бременни, мерси пак.

# 114
 Hug Здравейте най-после ни пуснаха интернета след цял месец чакане.Липсвахте ми много гледам доста се е увеличил списъка.

# 115
  • София
polly12345 добре дошла  Hug  Hug  Hug
И аз така хич не се чувствах бременна, ама кат започна да ми става лошо вечер, направо умирах от яд, че съм коментирала как изобщо нямам симптоми. Сега вече не ми е лошо, но кръст започна да ме боли, така че радвай се на безпроблемната бременност и се надявай така да е до края.
Su Arzu на мен ми помогнаха овесени ядки поляти с прясно мляко, дуфалака го пия в краен случай.
Прекрасна булка, веднага да си признае как се казва   bouquet   bouquet

# 116
Аз съм булката от албумчето.  newsm03 Признавам си без бой.  smile3521 Обаче нещо се обърках, като прикачвах снимката и не съм се подписала  newsm78 Ще пробвам да коригирам нещата!
За главоболие, докторката ми каза, че мога да пия аналгин, но аз не съм фен на хапчетата, затова ще го правя в крайни случаи. А и половин хапче може би също ще подейства!
За запек съм чувала, че е полезно - чаша топла вода сутрин на гладно! Пробвала съм го - действа  newsm68
Споменах ли, че на прегледа, хванахме малкото човече да си бърка в нослето  newsm62

# 117
meggyv имам позната фармацефтка която ми каза първа че без проблем мога да го пия дуфалака но аз не смеех докато не се консултирах с доктора ми и той каза че няма проблем!viodidi много хубава булка си!Добре направи че излезе от прикритие! newsm62 Най-добре ако ме питате е да не опираме до лекарства изобщо!Аз в краен случай пия за глава парацетамол защото от време на време е ужас!!!А имам и синузит и картинката става.....

# 118
  • София
viodidi Браво без бой си призна.   bouquet

Знаете ли как се чудя на следното, преди точно две седмици при септемврийките вече имаше мами , който знаеха пола на бебоците, е дали накрая ще се окаже истина един господ знае, ама при нас нещо нещата са в застой.  Thinking
Умирам от любопитство, а и вече се мръщим един на друг с таткото - той гледа само сини колички, кошари, та даже и дрехи, а аз естественно си искам розови. Даже представете си вече почти бил решил коя количка ще купи, ама ще ми кипне и горко му тогава. Той май се изплаши от тези колички по 1200 лв. та сега е хванал една от 550 и не мърда от нея, а тез смотаняци от Чико не ги е срам, правят този модел само в преобладаващо синьо и бежово или  синьо и оранжево. Даже отказва да мислим по въпроса за женско име, но виж ти мъжко вече сме си избрали, нооооооо женските нещо не можел да си хареса, ах как ще се кефа на една мома да го върти на малкото си пръстче  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Аз само на вас ще си призная - ама абсолютно ми е все едно дали ще е момък или мома. Всъщност искам и двете, така че живот и здраве пак ще бременея и тогава ще имам и претенции към така самонаричащия се майстор.  Mr. Green  Mr. Green   Mr. Green

ndin4eva да да точно това имах предвид и аз го пия ама само в краен случай, тоест ако два дни не съм ходила на третия го пия. При мен почти винаги действа на същия ден след 2-3 часа.
А за парацетамола и аз си признавам вече два пъти съм пила, но така болеше тиквата ми, че чак плачех.

# 119
 :Здравейте мили мами.Благодаря ви за топлото посрещане.Албум4ето ве4е го прегледах,страхотни сте,съгласна съм да си публикуваме коремите,аз още днес ще си направя снимка. Сега се опитвах пак да вляза да сложа и аз някоя снимка,но не ме пусна,мисля ,4е нета ми е нещо слаб сега.Обещавам по късно да пробвам пак и ще ви уведомя.
Нямам и аз търпение да отида в сряда на лекар и да видя бебата,ние так му казваме на бебето,дай Боже да е моми4е,ве4е си имаме баткото.
И аз направо не знам как се навих за второ след толкова години,винаги съм искала,но все нещо искахме да оправим,я работата ни пре4еше ,я нещо друго,но по- добре така ,без планове стана,ина4е ако 4акахме на мен,скоро нямаше да е,таткото отдавна искаше,но кой го слуша него.
С повдигането и аз ве4е се отървах,то голям кеф без гаденки,преди беше ужас ,все с хаповете ходех в 4антата.И на работа ходя,тя не е една.Добре 4е нямам шеф на главата си.
Добре дошла на новата мама,не се тревожи има мами които нищо не усещат ,съседката ми тук беше така,тя отиде да ражда с корем който аз имам в момента ,е малко по голям ,но образно казано.Нито й се гадеше нито й ставаше лошо,само дето спеше пове4е,така 4е не се тревожи ,всяка бременност е разли4на.
Поздрави на вси4ки ,скоро пак съм на линия. Wink

Общи условия

Активация на акаунт