Странни отношения

• 7 264
  • 231
  •   1
Отговори
# 45
Ако учиш за лекар, фармацевт, стоматолог или инженер-химик, не  е много удачно и да работиш.
Така е, те са доста натоварени. Но при тези с по 7 свободни часа на ден, спокойно може да работи.

# 46
Драмата за какво е, че не мога да разбера-че се занимава с проблемното си семейство, занимава те с техните глупости като се прибереш от работа и усещаш, че е неблагодарна, понеже ...какво? Не ти е вдигнала паметник в центъра на селото? Не ти се покланя вечер като се прибереш или пък не ти мие краката и да ти обува чехлите?
Тя виновна ли е от какво семейство произлиза и означава ли това, че не е достойна за нормален мъж? В
"Усещам неблагодарност" и "тя приема за даденост, това което й осигурявам",има разлика си мисля.
Авторе,я изплюй камъчето точно къде е драмата.

# 47
Не вярвам на темата...

Но как това малко скромно жилище, което се почиства с поглед и домакинската работа (пране, готвене, чистене, подреждане, гладене на мъжки ризи, ако е в бизнес, а не в криминалната сфера ..) е пряко сили един час седмично , а му е идвало тежко да си раздели тоя един час домакински труд с първата, та сега омаловажава труда на втората, която е поела всичко, и си въобразява, че с тежка специалност и подгъзуване, ѝ остават 7 свободни часа дневно. Има много специалности, при които, като се прибереш, трябва да отделиш няколко часа да се подготвиш за това, което са задали в упражненията за следващия ден, да ти направят корекция преподавателите и после да предадат следващия етап на проекта....

От това, което споменава и забелязва като разходи, подаръците може да са се случили 1-2 пъти за 3-годишната връзка - веднъж на 2 години да е подарил за РД телефон среден класза 500-1000 лева, не си представяте, че през ден ги засипват момите с чанти, обувки и парфюми мъжете с подобно мислене.

# 48
Ако учиш за лекар, фармацевт, стоматолог или инженер-химик, не  е много удачно и да работиш.
Така е, те са доста натоварени. Но при тези с по 7 свободни часа на ден, спокойно може да работи.

В момента стажува, но това са по 3-4 часа - 3 пъти седмично, получава възнаграждение, но то е доста ниско. Не мисля, че най-големия проблем е от работата. Ако погледна от странни мисля, че проблемите са основно в две направления.
№1: Липсата и на опит - ако беше на 23-25 години щеше доста повече да разбира и оценя това което получава, съвсем различно можеш да оцениш ако си бил с друг човек и едвам сте си плащали сметките, и изведнъж виждаш срещу теб сериозен мъж, които решава проблемите. Не упреквам младите момчета, които не могат да дадат на едно момиче нищо друго повече от забавление, аз също съм бил от тях и в момента ако питам старата си приятелка как го кара с новия и приятел(Младо, амбициозно и много отговорно момче) ще каже, че изпитва лекота.
№2 Най-големия проблем мисля, че е семейството. Няма как да огранича на един човек контакта с родителите, никой не избира родителите си, майка, баща, брат, сестра са едни на този свят и никой не може да ги замени. Дали тя ще се погнуси от безотговорното поведение на своите родители, защото колкото е безотговорен и нападателен единия, толкоз е и другия и ще каже, аз не искам да съм като тях. Това са моите родители, аз ги обичам, но това не е моя модел за семейство е друг въпрос. Познавам хора от семейство на алкохолик и не пият повече от 1-2 чаши с повод, познавам и такива, които са алкохолици и насилници като бащите си.

# 49
Аз пак ще си повторя въпросите-как конкретно трябва да се изрази според теб тази благодарност? И как конкретно да оцени нещата, които правиш?

# 50
Аз пак ще си повторя въпросите-как конкретно трябва да се изрази според теб тази благодарност? И как конкретно да оцени нещата, които правиш?

Тази благодарност или оценка най-лесно ще се изрази просто в липсата на коментари. Не можеш да казваш, че живота на родителите ти е много труден, а те просто не обичат да работят и не се задържат на една работа, в същото време да казваш на теб ти е лесно и ти не ги разбираш. Не може когато кажат те към мен е на теб ти е лесно ти да седиш на масата като наблюдател и да не може да направиш 1 коментар, от тази гледна точка го казвам. Примерно благодаря ти, много добре се справяш, то не е много сложно ппц един мъж да му начешеш егото или да му покажеш, че труда които дава е значим.
Тук пак има коментари относно домакинството, еди си какво, еди си какво, толкоз ли ви обижда това домакинство, какво толкоз ви е наранило? Извинявам се но когато приятелката ми е била изморена аз също съм приготвял вечеря, не е много трудно и да измия 2-3 чинии след вечеря, но да съм излезнал в 7 сутринта, да се прибера в 8 и да трябва да сготвя, да изпера и всички неща, при положение, че другия е бил своден е малко обидно и несериозно. Никога не съм бил възпитаван с модела на жената робиня, баща ми е главен готвач и винаги когато е почивал е готвил за семейството, но когато беше на работа се прибираше в 11-12 вечерта от работа, по вашите модерни и феминизирани логики, моята майка е трябвало да ни остави гладни, защото е готвила 5 последователни вечер или е трябвало да се разведе с него? Нека да мислим по трезво над нещата, едни отношения са взимане и даване, и ако не се допълваме и не си помагаме те се обезсмислят.

# 51
Да, на малката ѝ е скучно.
Аз бих вкарал малко дисциплина в разходите. Тя може да стажува, но примерно да поема някаква символична сметка – за интернет, студена вода, примерно. Ако искаш да се научи да уважава труда и парите на другия, става само чрез лична отговорност. Иначе, чакай да ти каже – мерси.

# 52
А щом толкова не понасяш семейството й, какво правиш с нея? Те винаги ще са нейното семейство и няма как да я отделиш от тях и най-вероятно ще ти се наложи да го проумееш.
Ако бях на нейно място и някой се опита да ми обясни как не трябва да съм близка с моето семейство (независимо причината) ще му бия шута на секундата.
Звучиш прекалено обсебващо и това, че се грижиш за нея финансово - не означава, че знаеш кое е най-доброто за нея.

# 53
А щом толкова не понасяш семейството й, какво правиш с нея? Те винаги ще са нейното семейство и няма как да я отделиш от тях и най-вероятно ще ти се наложи да го проумееш.
Ако бях на нейно място и някой се опита да ми обясни как не трябва да съм близка с моето семейство (независимо причината) ще му бия шута на секундата.
Звучиш прекалено обсебващо и това, че се грижиш за нея финансово - не означава, че знаеш кое е най-доброто за нея.

Точно така – семейството ѝ винаги ще си остане нейното семейство, няма как да я откъснеш от тях, колкото и да ти се иска. Да се опитваш да ѝ обясняваш с кого да бъде близка е чист контрол и обсебване. Това, че се грижиш за нея финансово, не ти дава никакво право да решаваш кое е най-доброто за нея – парите не купуват право над личните ѝ отношения. Ако някой се опиташе да ме отдели от семейството ми, и аз бих му бил шута без да се замисля. Друг е въпросът, че това момиче позволява да бъде финансово зависима от мъжа си. Вероятно това е модел на поведение, който е видяла и прието от своето семейство. Но това не променя факта, че зависимостта не дава на никого право да я откъсва от близките ѝ.

# 54

Къде видяхте в коментарите, че се опитвам да е отделя от семейството, че и казвам да се отдели от семейството и всичко друго. Мисля, че се изказвате доста неподготвена и си правите вятър на устата. Темата е да споделим мнение, съвети и различни виждания, не да казваме ако бях аз еди си какво щях да направя. Много хора казват какво ще направят, но реално нищо не правят.

# 55
Аааа да, мъжкото его Simple Smile Трябваше така да започнеш.
Ами добре, кажи така-искам да ми гали егото, да ми казва колко съм велик и успешен, да ми благодари всеки ден за това, че я осигурявам и тн.
И не видях с нещо тя да не те уважава. Сега, това че искаш нещо специално като поведение за благодарност е друг въпрос. За мен в една връзка или правиш нещо от любов и уважение, или не го правиш.

# 56
Нямам проблем с напатките, това беше и моята идея - да видя другата страна как би оценила ситуацията и какво е нейното виждане. Но нека те попитам един въпрос ако си родител: Твоя труд по отглеждането, възпитаването и заниманието с децата не искаш ли да бъде оценен? Не ти ли е приятно когато мъжа ти направи комплимент за нещо, защото доста жени казват той не ми прави комплименти или нещо друго, но когато ти трябва да кажеш блага дума на мъжа си е проблем. Мислиш ли, че е обидно да кажеш на мъжа ти благодаря за това което правиш за нас?

# 57
Е, и ти не ѝ благодариш, така че сте квит. Не сте във взаимоотношения да имате деца, така че няма нужда от нерелевантни сравнения.

# 58
Мъжа ми ме обича и уважава, не заради заслугите ми, а заради мен самата. Да, аз съм майка на детето му, в момента съм домакиня(не работя), той ни издържа, но специално "Благодаря" не е получавал. Дали един човек те уважава и цени е в хиляди малки неща, а не със специално галене на егото, понеже единия прави повече за другия в този момент. Не забравяй, че живота е кръговрат, не се знае утре ти къде ще си и да не се налага ти да се правиш на шут и да галиш нейното его....

# 59
Е, и ти не ѝ благодариш, така че сте квит. Не сте във взаимоотношения да имате деца, така че няма нужда от нерелевантни сравнения.
Това не е така, всяка вечер когато има нещо сготвено и казвам благодаря ти, много е вкусно, постарала си се супер много, когато има проект в университета и ми го покаже винаги е подкрепям, казвам, че се справила много по добре от предния и т.н. Не си го мисли по този начин, за да стигна напред в живота си съм бил доста толерантен и дипломатичен, не съм селския чубанин, който изисква постоянно нещо или е възпитан, че всичко трябва да се случва както каже мъжа. Нямам желание да пречупя човек и да живея с мекотело, предпочитам човека до мен да е искрен, да има реална преценка над ситуации, да изяви мнение и виждане от колкото да живея в заблуда.

-----
Мъжа ми ме обича и уважава, не заради заслугите ми, а заради мен самата. Да, аз съм майка на детето му, в момента съм домакиня(не работя), той ни издържа, но специално "Благодаря" не е получавал. Дали един човек те уважава и цени е в хиляди малки неща, а не със специално галене на егото, понеже единия прави повече за другия в този момент. Не забравяй, че живота е кръговрат, не се знае утре ти къде ще си и да не се налага ти да се правиш на шут и да галиш нейното его....
-Адмирации и уважение за това което прави мъжа ти за семейството! Напълно съм съгласен, че живота е кръговрат и нищо не ясно, ако аз остана без работа и моята приятелка в момента или бъдещата ми жена работи, то напълно нормално е аз да свърша домакинските задължения, защото имам повече свободно време.

Общи условия

Активация на акаунт