Странни отношения

• 7 310
  • 231
  •   1
Отговори
# 150
Къде четем написано от автора, че е "вечно недоволна" и го провокира  простотиите си?

# 151
За мен най-абсурдното нещо остава да виждам мъже на 25+ и повече, които хващат някоя на 19 и после изпадат в ужас и недоумение, че е незряла. Е, вЕрно ли.

# 152
Къде четем написано от автора, че е "вечно недоволна" и го провокира  простотиите си?

Аз прочетох само, че не благодаряла достатъчно и го натоварвала с истории за родителите си, иначе била скромна и обичала да домакинства. Повечето жени биха се оплакали на половинката си, като имат подобни притеснения, пък и тя млада, може въобще да не се усеща какво е отношението му към родителите ѝ.

Авторът 3 години я издържа скромно, получава си секс и домакинско обслужване, преди това 2 десетилетия някак е оцеляла и без автора. Млада е, без деца, ще се оправи при всички положения.

# 153
Аз не мисля, че момичето е виновно с нещо. Не разбрах автора дали си е изразил желанията пред нея - че иска да допринася повече финансово или че според него тя трябва да изгради по-ясни граници с родителите си. Тя може да мисли, че така са си ок нещата и е негово желание да я издържа. Явно не е куха кифла, която прахосва пари, а за подаръците - колко пък да са често и тя ли е молила за тях?
Авторът си прави някакви неща на своя глава и я обгрижва финансово, момичето си мисли че е защото я обича, пък то се оказва че е сметкаджия и й брои колко време чисти, колко време учи, каква комуникация има с родителите си и т.н.

# 154
Да се омъжваш и да раждаш не е някакво огромно постижение, със сигурност повечето баби на хората в темата са били в същото положение, ама не знам това какво е мерило е дали си адекватен и зрял, докато го правиш.

# 155
Авторе,
Първо  - на една млада възраст си постигнал неща, които повечето хора и на двойна нямат. Т.е ти имаш качества, които са рядкост. Приеми, че нейните родители и всъщност голям процент от хората ги нямат. Те нямат уменията, вижданията, силите, ако щеш да бъдат успешни. Това има предвид момичето като казва, че на теб ти е по-лесно от на тях. Замисли се, не е ли всъщност вярно? Те нямат твоя капацитет. Казвайки ти това, тя признава именно това, което ти искаш - че си специален.
Второ - омаловажаваш нейния труд. Не е хубаво. Тя учи, стажува, върти домакинство. А е само на 22 и го прави цели 3 г без да се е оплакала. Уважавай и нейния труд.
Трето - наистина сам си се поставил в тази позиция, защото ти харесва да си този, който  плаща. Носи ти чувство на превъзходство. Замисли се и над това. Ще дойде момент, в който момичето ще може да се издържа сама.
И четвърто - и двамата сте твърде млади, рано е за деца. И то не на години, а на мислене.
Порастнете първо.

# 156
Авторът си прави някакви неща на своя глава и я обгрижва финансово, момичето си мисли че е защото я обича, пък то се оказва че е сметкаджия и й брои колко време чисти, колко време учи, каква комуникация има с родителите си и т.н.
В отношения винаги има отчетност, дори и да не се говори за нея. Авторът звучи контролиращ, но в крайна сметка се харчат неговите пари, изкарани от самия него и той има пълно право да има контрол над тях. Сега знам, че много жени искат някой да хвърля всичките си пари по тях за едното благодаря и спорадична усмивка, но това е наивно мислене като на автора, просто на другия полюс на наивността. А, забравих, в случая и благодаря няма Simple Smile

# 157
Кое не е така? В лоши отношения ли е с родителите си? Колко пъти до се оплаквала, че те е изгонило гаджето, чак се изненадвам, че такава злоба проявяваш към човек в подобна ситуация, в която и ти си изпадала и може пак да изпаднеш.

Много точно!

# 158
В отношения винаги има отчетност, дори и да не се говори за нея. Авторът звучи контролиращ, но в крайна сметка се харчат неговите пари, изкарани от самия него и той има пълно право да има контрол над тях. Сега знам, че много жени искат някой да хвърля всичките си пари по тях за едното благодаря и спорадична усмивка, но това е наивно мислене като на автора, просто на другия полюс на наивността. А, забравих, в случая и благодаря няма Simple Smile

Проблема тук е, че тя няма как да го оцени това защото автора й плаща масрафа от три години.
Тя това го е приела за даденост. За какво да му благодари? Че то това се подразбира, че ще кешира и още как.
Изумена съм от мненията на голяма част от жените тук.
Някаква пиявица се захванала като кърлеж за богат мъж, че и недоволства и тука задружно й ръкопляскат.
После защо мъжете се превръщали в женомразци и инсели. Много интересно защо?

# 159
Ако не възпроизвеждам фактологията със задоволителна прецизност, предварително се извинявам!
Точно така, правилно е възпроизведена. Е, не съм спестявала за първи курс, издържаха ме до тогава, започнах работа след първи курс. Ама общо взето правилно. Не, не биха били съгласни да ме издържа мъж, биха ми казали да си намеря работа, което и направих.
По въпроса как ще имат думата - никой няма думата, след като станеш на 18, но биха били крайно несъгласни и биха ми го напомняли.

# 160
Проблема тук е, че тя няма как да го оцени това защото автора й плаща масрафа от три години.
Тя това го е приела за даденост. За какво да му благодари? Че то това се подразбира, че ще кешира и още как.
Изумена съм от мненията на голяма част от жените тук.
Някаква пиявица се захванала като кърлеж за богат мъж, че и недоволства и тука задружно й ръкопляскат.
После защо мъжете се превръщали в женомразци и инсели. Много интересно защо?

Именно, даденост. Той я е научил така и тя се възползва, пак стигаме до дилемата за вината и баницата.

Аз не съм изумен от дамите тук, много от тях смятат това за тяхна изконна привилегия и се възползват от мъже, които не могат да поставят граници. И това нямаше да е проблем, ако той беше наистина богат. Хората с малки бизнеси са богати на оборотни пари, не на чиста печалба, в противен случай нямаше да се чувства притиснат от "издръжката" и.

# 161
Колкото е момата виновна, че го приема за даденост, толкова и той, че не умее да поставя граници.
Де факто сам е решил да поема всичко.
Ако беше сложил относителни условия, както написах по-рано, поне за нещо символично да отговаря тя като разход, нямаше да е така, защото на момата щеше да ѝ се наложи да си прави сметката.
Трябва във всичко да има лимити и граници, иначе нещата отиват на свободия. И в двете посоки. И от негова страна, и от нейна.

# 162
"Относно дали е меркантилно момичето - не е меркантилно, никога не е пожелало нещо повече от това което не можем да си позволим, не е всявала комплекс в мен, че на Иванка мъжа може, а аз не, получавала е това което е напълно нормално да получава човек.
Относно коментара, че аз съм е убедил да не работи или нещо сходно, че по този начин на мен ми е изгодно.
Предпочитам да завърши образование(защото специалноста е трудна да се комбинира с работа) от колкото да остане необразована - мисля, че е по правилното житейско решение да буксуваш 4 години финансово от колкото да се откажеш от целите си - да започнеш не квалифицирана работа и после да боксуваш цял живот."

Това мисля, че изяснява кой какъв е и чие решение е било, тя да не работи. Просто той е очаквал, че ще е всичко по неговата, а не се получава точно така.
И ето, той я подкрепя да завърши спокойноно и да се развива, както би следвало да е във всяка една връзка, а сега тя излиза лошата, че е приела помощ.

# 163
И ето, той я подкрепя да завърши спокойноно и да се развива, както би следвало да е във всяка една връзка, а сега тя излиза лошата, че е приела помощ.
Откъде-накъде да е нужно във всяка връзка партньорът да иззема ролята на родителите?
Той го прави за сметка на разрастването на бизнеса си. Не е лошото, че е приела помощта, а че е неблагодарна и не се съобразява. Класическа използвачка, която тепърва ще вдига летвата на изисквания.

# 164
Никаква роля не иззема. В двойките, които се обичат и подкрепят, това е нормално нещо. В другите, които пресмятат кой за какво и колко точно е дал е като в твоите и на Ариел писанията.
И пак казвам, колелото се върти. Да не стане така, героинята да изкарва повече пари в някакъв момент от господина с бизнеса и да се наложи тя да му помага...

Общи условия

Активация на акаунт