💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 526
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Ох , аз нищо не усещам още, а съм в 18та седмица 😩

Аз съм в 16 г.с. и усещам моето момиченце как ме бута постоянно отвътре 🥹😌😄

# 121
За ФМ се записах за 02.10, исках да съм влязла в 23 седмица, за да се вижда всичко и да е оформено бебето, както си трябва, защото ще му се види вече и личицето хубаво.

Аз го усещам доста отчетливо напоследък, понякога доста силно, с ръка го усещам и отвън, каката и баткото също и са много щастливи.
Като го побутна, погаля малко и обикновено се размърдва.
В 18+2 съм, задна плацента.

# 122
  • Sofia
Аз още съм на Утрогестан 2х2, утре съм на ФМ, защото планирам пътуване и искам да съм сигурна, че няма проблем за това. Предният път докторът каза, че ако се налага серклаж, то това става най-късно 20-22 гс и поради тази причина ще съм на границата на 19 и 20 гс

# 123
Оф и аз се включвам ,днес бях на преглед и ще се наложи серклаж ,а толкова се надявах да не стигам до там .Понеже имам леко отваряне на шийката още от преди месец ,сега се оказа че се е скъсила на 2,6 и в четвъртък ще правиме серклаж .Само това  бях правила вече ,но явно И през това трябва да мина не .Тогава ще съм в 19+5г.си доларова каза по-добре да го направиме сега и да не рискуваме за напред .Много ми е притеснено ,но нямам избор и само се моля всичко да е наред 🙏.

# 124
Здравейте! На някоя от вас дари и е потичала кърма/коластра ?
Малко се притеснявам,  първа бременност ми е , тази вечер за първи път ми потекоха 2-3 капки и ме сърбят зърната .
Да отида ли на преглед специално за това ?
Да правя ли изобщо нещо ?
Следващия ми преглед е на 10 септември, да изчакам ли до него ?
Благодаря ви !

# 125
Абсолютно нормално е, за мен няма смисъл да се шашкате и да търсите консултация. Даже аз нямам търпение да ми потече дай боже болката на зърната ми силно да намалее.
Мен ме сърбят ореолите още от 12 г.с., в мига щом спряха непоносимите болки и двойно увеличеният им размер. Зърната ми са много болезнени и сами се разраниха, мажа ги с крем с ланолин. Нямам намерение да ги оставям да загрубяват. Та, това е от мен.

Здравейте! На някоя от вас дари и е потичала кърма/коластра ?
Малко се притеснявам,  първа бременност ми е , тази вечер за първи път ми потекоха 2-3 капки и ме сърбят зърната .
Да отида ли на преглед специално за това ?
Да правя ли изобщо нещо ?
Следващия ми преглед е на 10 септември, да изчакам ли до него ?
Благодаря ви !

# 126
По-добре сега да направите и да ти е спокойно занапред, че след няколко седмици няма да може да ти направят и единственият вариант ще ти е песар, а той, до колкото ми обясниха, не е надежден във всички ситуации.

При мен овладяха положението със системи, шийката се е удължила и няма отваряне, но ми казаха много да се пазя, да се следя на седмица, две и да лежа предимно.

Оф и аз се включвам ,днес бях на преглед и ще се наложи серклаж ,а толкова се надявах да не стигам до там .Понеже имам леко отваряне на шийката още от преди месец ,сега се оказа че се е скъсила на 2,6 и в четвъртък ще правиме серклаж .Само това  бях правила вече ,но явно И през това трябва да мина не .Тогава ще съм в 19+5г.си доларова каза по-добре да го направиме сега и да не рискуваме за напред .Много ми е притеснено ,но нямам избор и само се моля всичко да е наред 🙏.

# 127
Чарли, с първа бременност още от 5 месец имах капки.. Абсолютно нормално, не се притеснявай! Просто е показател, че най-вероятно ще си имаш кърма. Нищо притеснително.

# 128
  • София
Привет! Да, нормално е да има капки коластра. С първите две бременности имах и аз. Сега още не, само са ми много чувствителни зърната. Усещам моята палавница доста отчетливо, особено вечер. В 20 г.с. съм. Понякога ме удря по шийката, много е неприятно усещането. Имам и болки от време на време, като разтягане на мускули около белега от предишните операции. Много е рязка и силна болката, но отминава за секунди. Започнаха да ме болят и тазовите кости като лежа на една страна. Но е нормално, вече съм преминала през това и не се притеснявам.

# 129
Здравейте и от мен, аз се включвам с питане дали някоя има опит с пъпна херния. Аз с предната бременност не съм имала и сега нямам нищо изпъкнало по принцип, но сякаш усещам нещо покрай пъпа и вече нямам спомен така ли беше и предния път. Та мисълта ми, ако някоя има опит, да сподели дали има симптоми.

# 130
Аз да ви споделя момичета какво ми се случи снощи, не мога да определя контракция ли беше, газове ли бяха от храна ли се получи, както си седях ми се поду корема и го усетих чак до под гърдите , притесних си много , но отмина и се случи само веднъж, днес няма нищо даже се чувствам много по -добре от предишните дни ,липсват дори дърпащите усещания ниско и в страни в корема които отдавам на разтягащите се мускули. Реших да не се обаждам на лекаря понеже беше еднократно и без никакви болки.На 13.09 съм на втора фетална морфология ще бъда в края на 20 седмица . Някоя друга по-опита мама може ли да сподели според нея това подуване на какво може да се дължи (контракция или нещо друго)?

# 131
Аз да ви споделя момичета какво ми се случи снощи, не мога да определя контракция ли беше, газове ли бяха от храна ли се получи, както си седях ми се поду корема и го усетих чак до под гърдите , притесних си много , но отмина и се случи само веднъж, днес няма нищо даже се чувствам много по -добре от предишните дни ,липсват дори дърпащите усещания ниско и в страни в корема които отдавам на разтягащите се мускули. Реших да не се обаждам на лекаря понеже беше еднократно и без никакви болки.На 13.09 съм на втора фетална морфология ще бъда в края на 20 седмица . Някоя друга по-опита мама може ли да сподели според нея това подуване на какво може да се дължи (контракция или нещо друго)?

Здравей, аз също съм 20 г.с. и вече 3 пъти получих контракции, но не е това което описваш. Поне при мен беше рязко стягане на целият корем и доста силна болка, която отмина за 20-тина секунди. Нямаше подуване обаче.

# 132
Днес бях на феталната морфология в 21 г.с. пак при д-р Жени Панайотова. Успя да огледа всичко, малко трябваше да ми понатиска корема известно време, докато се обърне бебето, за да му разгледа и гръбчето, но се получи и не ме е връщала да се разхождам или нещо друго, защото не застава в позиция – извадихме късмет пак. Relieved
Видяхме му и личицето на 4Д, този път не го криеше с ръце, и е тооолкова сладък! Heart Eyes И сега се почва едно мъдрене за името, което съм измислила, пасва ли на тази физиономия, ама дали някое друго няма да му отива повече... Satisfied
Иначе плацентата се е вдигнала, шийката ми е 40 мм, всичко е перфектно. Много съм развълнувана Heart

# 133
Аз имам въпрос. Кога сте си назначавали ФМ, по какво сте се водили, по аменорея или по това как се движи бебето? Защото аз по аменорея съм 18г.с., а бебето е 19г.с.

# 134
Аз имам въпрос. Кога сте си назначавали ФМ, по какво сте се водили, по аменорея или по това как се движи бебето? Защото аз по аменорея съм 18г.с., а бебето е 19г.с.

На мен моята АГ ми изчисли, че ще съм 19 седмица, а бебето е с размери 20 седмица и ми каза датата по която да се запиша за ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт