💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 483
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, а някоя от вас пие ли Натаспин H? Аз го пия, но малко се притеснявам, защото виждам в листовката, че не се препоръчвало за бременни.. Все пък АГ знае, разбира се, но ми е любопитно.

През първата бременност и 1 месец след като родих съм го пила, сега отново го пия от положителния тест още. Няма какво да ви притеснява, той само помага.

# 106
Някоя от вас да е със серклаж или поставен песар заради скъсена шийка? За 10 дни шийката ми си скъси от 4.1 на 2.2 и вчера ме приеха за задържане на системи. Супер притеснено ми е и ако някоя от вас е минавала през това ми пишете, моля 🙏🏻

Не съм минавала през подобно нещо и съвет не мога да дам, само минавам да ти пожелая много сила и кураж! Пожелавам ти всичко да е наред! Yellow HeartTwo HeartsYellow HeartHands PrayHands PrayHands Pray

# 107
Така като чета за шийката на матката... На всички ли е спрян прогестерона?? АГ ми обясни, че прогестерона действа благоприятно на шийката на матката, с цел да не се скаси е препоръчано приема да е някъде около 6-7 месец...

При мен все още не е спрян, още слагам циклогест (1 на ден). Не знам до кога ще го слагам, следващият ми преглед при АГ е 15.09 и ще питам тогава.

# 108
Моя го спряха в 15 г.с.

# 109
Аз съм в 17г.с. като от 7-ма слагам Утрогестан 3х2, от началото на август минах на 2х2, от няколко дни съм на 2х1 и докато ми свърши блистера ще слагам само по веднъж. Съответно се пада 18-та седмица да го спра. И аз се притеснявам да няма проблем, защото спирането се съчетава и с пътуване, но АГ каза да го спирам вече.

# 110
И аз го спрях в началото на 15та седмица. Следващата седмица съм на преглед и ще видим дали се е отразило на шийката негативно, че и повече се разхождах тези дни. Дано удържи, защото трябва задължително да работя от офиса до края на септември, после вече ще го давам по-леко.

# 111
Моят го спряха доста рано. Около 2 -3 седмици преди първата фетална … т.е началото на 10гс. последно шийката ми беше 3.8 см но сега като прочетох …. Се притесних. Незнаех, че може толкова бързо да се скъси толкова драстично

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 13:17 от annonymous 18

# 112
Така като чета за шийката на матката... На всички ли е спрян прогестерона?? АГ ми обясни, че прогестерона действа благоприятно на шийката на матката, с цел да не се скаси е препоръчано приема да е някъде около 6-7 месец...

Аз си го пия още, започнах малко след положителния тест, сега съм 19 та седмица и съм си на същата доза, утрогестан 2х2 от 100мг. Следващия ми преглед е на 1.09 ще видим тогава ще го спираме ли вече.

# 113
  • Русе
На мен само вагиналния Утрогестан ми спряха, но продължавам с Дуфастон. Поне до към 20 г.с. ще го пия.

Аз си го пия още, започнах малко след положителния тест, сега съм 19 та седмица и съм си на същата доза, утрогестан 2х2 от 100мг. Следващия ми преглед е на 1.09 ще видим тогава ще го спираме ли вече.

# 114
Лина, надявам се всичко да мине добре 🫶🏻 Май някой беше коментирал серклаж в предната тема, но може и да се лъжа.
Деси, аз спрях Утрогестан постепенно около 14-15г.с. и то малко на своя глава. Нямам изразен риск за преждевременно раждане и шийката на матката е с добра дължина.

Скрит текст:
Ако на някой му се чете допълнително по темата: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4151573/ 
Vaginal progesterone is as effective as cervical cerclage in reducing the rate of preterm delivery in women with a singleton gestation, history of preterm birth, and a short cervix (<25mm).

Иначе, и моето коремче се появи в рамките на две седмици и започнах и килограми да качвам 😆 За усещане, не знам. Нищо кой знае колко отчетливо та още се чудя дали не са ме излъгали, че съм бременна 😆

# 115
Аз съм в 16 г.с. и усещам моето момиченце как ме бута постоянно отвътре 🥹😌😄

# 116
Здравейте, за втора фетална началото на 20 седмица ( т.е 19 направени) дали е рано.

# 117
Здравейте, за втора фетална началото на 20 седмица ( т.е 19 направени) дали е рано.

Ами аз точно така я направих. Миналата седмица беше това, лекарката каза че няма проблем, моето бебе върви по-големичко с една седмица така или иначе.

# 118
21 г.с. най-добре за да са оформени органите и да огледат хубаво.

# 119
Никита, а 1 или 2 на ден пиеш?

Лина, стискам палци! Heart

За прогестерона - на мен ми го спряха в 15-16 седмица, но например моя позната пие още, а е в 25. Не мисля, че е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт