💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 626
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Аз си работя и имам желанието да го правя, докато мога и се чувствам добре. 😊

# 196
Ние още не сме обсъждали име, с баткото го избрахме горе-долу по това време в 5 месец, но сега не сме говорили. Сигурно трудно ще изберем предвид и многото празници някой с които бих се съобразила. И моята втора фетална ще е точно в 22г.с може би след това ще почнем да мислим и за имена.

# 197
Момичета, а болничният след това влияе ли на парите, които ще получваме, през първата година? Понеже доколкото знам аз, работодателят спира да плаща осигуровките и в случаи на високи такива, може би влияе.. Но ако има някой по-запознат.

В счетоводната тема обсъждаха и всичко зависи от доходите - за общо заболяване се взима дохода 18 месеца назад и на дневна база се изчислява дневен доход. За 1вата година се изчислява дневен дохода на база 24 месеца назад, тъй че зависи какви са доходите и дали има големи разлики в сумите.

# 198
Аз искам да ви попитам, вие вече “обявихте” ли, че сте бременна или го пазите в тайна и в по-тесен кръг.
През септември сме канени на няколко сватби, кръщене и юбилеи и разбира се ще се видя с доста познати хора и ще се качват снимки в социалните мрежи от събитията. Но някак си не ми се иска да крия корема или да се преструвам, но хем не знам дали не е рано всички да знаят.

# 199
Аз искам да ви попитам, вие вече “обявихте” ли, че сте бременна или го пазите в тайна и в по-тесен кръг.
През септември сме канени на няколко сватби, кръщене и юбилеи и разбира се ще се видя с доста познати хора и ще се качват снимки в социалните мрежи от събитията. Но някак си не ми се иска да крия корема или да се преструвам, но хем не знам дали не е рано всички да знаят.

Аз нямам особено голям избор, тъй като вече ми личи доста. Моя корем порасна още 4-тия месец и почнаха да ме питат.
Но ако мислите, че е рано да знаят, не споделяйте, това си е Ваша преценка. 😊

# 200
Ето тук има много хубава тема и могат да ви отговорят на въпросите най-добре: https://m.bg-mamma.com/?topic=1780444.390

Момичета, а болничният след това влияе ли на парите, които ще получваме, през първата година? Понеже доколкото знам аз, работодателят спира да плаща осигуровките и в случаи на високи такива, може би влияе.. Но ако има някой по-запознат.

Така, аз намерих това мнение от 2006 година: https://bg-mam.ma/p/122192/2260628
Предполагам, че нещата стоят по същия начин.

# 201
На мен ми личи не малко. Подносила съм вече дрехи за бременни. Криенето вече не ми е опция дори да искам.
За протокола, забременях 51кг, сега съм 58кг в 19г.с.

# 202
  • Русе
Аз все още не съм разгласявала, че съм бременна - само тесен кръг хора знаят, но пък същевременно доста ми личи. Особено вече като по-рядко слагам рокли. Днес в магазина например една жена се възмущаваше, че ще родя докато чакам един дядо пред мен да си избира цигари на точно определена цена.... Та май заблудата, че хората не забелязват корема ми е само в моята глава 😁

# 203
Аз съм в голяма дилема дали да публикувам нещо в социалните мрежи въобще, или по-скоро който ме видял - видял, който чул - чул. Вече съм очевидно бременна дори с разкроена рокля, с нещо по тялото съм направо кит. Grinning За 2 седмици през август рязко изпъкнах. Иначе съм само 3 кг качила общо. Всъщност много си се харесвам в момента и ми идва да се изфукам, но наистина не знам, малко ме е страх. Много хора ще се зарадват, ама някои може и друга емоция да ги обхване... Супер ми е странно това чувство като на улицата напълно непознати хора разбират с един поглед нещо толкова лично за мен Astonished страшничко ми е, особено като си помисля колко психопати си се разхождат свободно наоколо... Чудя се и като се роди дали да обявявам, дали да си заключа профилите само за приятели ии такива неща, всичко си има минуси и плюсове. Иначе всички, с които общувам, знаят вече.

# 204
Ние също още не сме споделили на приятелският ни кръг, но те май са ни надушили покрай няколко излизания, на които не пих алкохол и се пускат разни шеги от време на време. След втората фетална ще им кажем вече, че и на мен почна да ми личи каквото и да облека😆
Confessor, аз по принцип не публикувам в социалните мрежи, но и на мен от около месец постоянно ми е на ума. Преди около 7-8 години си направих профил, в който ме следват само най-близките ми хора и може би там съм по-склонна да качвам и за бременността, а и после като се роди бебето. Не знам хората как си качват децата или особено инфлуенсърите с по хиляди последователи 🤷🏼♀

# 205
Аз не крия, че съм бременна, но и не го оповестявам. Ако някой ме попита ще му кажа, но иначе да тръгна да се “хваля” - не. Който разбрал-разбрал. През октомври ще си правим фотосесия с децата и коремче, та тогава евентуално може да “обявя” официално с някоя снимка, но още не съм сигурна дали искам. С каката бях в еуфория , то ми беше и първо дете и се хвалех къде ли не. С баткото покрай Коледа (а той се роди март) си качих снимка с коремче от коледна фотосесия във ФБ и общо взето това беше. Сега си трая и си мирувам, но и не си крия коремчето изобщо. Личи си, особено с рокли.
Във ФБ имам само близки познати и приятели и въпреки това съм си настроила профила да си крия публикациите от доста хора.
Не съм суеверна. Просто така го усещам.

# 206
Ние казахме на роднини и близки приятели. В социалните мрежи по-скоро не мисля да публикувам засега.
По-странна ми е ситуацията на работа - не сме голям офис, казала съм на моя екип и ръководството, но за останалите нито ми върви да оповестявам, нито ми е приятно да шушукат и подпитват. Засега чакам да си проличи съвсем и ще стане ясно...

# 207
Здравейте, включвам се с питане дали някоя от вас изпитва болки в кръста. От два дена усещам тъпа болка в кръста и по-скоро е постоянна. Започнах да се притеснявам, така като е ново като усещане за мен и ми беше любопитно дали някоя от вас минава през същото? В момента съм в 22гс.

# 208
Здравейте, включвам се с питане дали някоя от вас изпитва болки в кръста. От два дена усещам тъпа болка в кръста и по-скоро е постоянна. Започнах да се притеснявам, така като е ново като усещане за мен и ми беше любопитно дали някоя от вас минава през същото? В момента съм в 22гс.

И аз имам подобна, която си мисля че е възпален седалищен нерв. Полежах си два дни почти без абсолютно никакво движение и изчезна болката.

# 209
И аз имах болка в кръста, но почивах и ми поразмина…

Общи условия

Активация на акаунт