💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 638
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Аз от вчера имам ужасна болка в кръста и нито седнала нито легнала ми олеква

# 211
Аз тази нощ спах на по-твърд матрак и ми беше доста по-комфортно през нощта, а на сутринта вече нямах никакви болки. Все едно последните два дни не са били. Иначе помислих, че може да е от матрака, защото болките започвах да ги усещам когато се събудя, а през деня бяха с по-малък интензитет. Засега така при мен.

# 212
Аз имах ужасни болки в кръста до преди около две-три седмици. АГ ми беше изписала и но-шпа заради тези болки. Общо взето нищо не помагаше особено.
Не знам дали има нещо общо, но откакто започнах да спя с възглавница за бременни болките спряха. А спя с нея точно от преди две-три седмици, та може и да има общо.

# 213
Аз още от 3 месец някъде изпитвам отвреме-навреме болка в лявата сакроилиачна става - тези стави са връзката между гръбнака и таза. При бременност тази болка може да се дължи на промени в позата, свързани с увеличаване на матката, продължително стоене, отпускане на лигаментите поради хормонални промени.

При мен специално не е постоянна болка, нито е всеки ден. По-рано през бременността се появяваше по-често, особено ако не се движа често. Досадното е, че ме заболяваше и по време на разходки, и ми беше трудно да вървя. Не знам дали е същата болка при вас, но определено движението / упражненията под някаква форма помагат - лека йога, каране на колело, раздвижване и т.н.

https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE% … D0%BE%D1%81%D1%82

# 214
дравейте.Обръщам се към всички със скъсени шийки на матката.Колко процента ви беше скъсена?И правиха ли ви серклаж?Боли ли?Днес бях на преглед и съм с 40% скъсяване и в петък ще ми правят серклаж и ми е притеснено

# 215
Какво значи 40% скъсяване? Каква е дължината сега? Аз миналата седмица говорих с няколко доктора по въпроса, че и аз бях със скъсяване заради контракции, но го овладяха. На мен ми казаха, че ми е късно за серклаж (понеже се прави максимум до 23та сесмица) но има песари, които се слагат в по-късни седмици, ако се наложи.

До колкото знам не боли, приспиват те за кратко и за 1-2 дни си ок. На една приятелка й правиха преди няколко месеца, мина леко, за 1 ден нямаше никакви неразположения и износи бебчето до край.

Пожелавам ти да мине много леко и всичко да е наред 🍀

# 216
На мен ми правиха серклаж в петък ,бях много изплашена ,но наистина нищо не усетих след това .Нямам никакви неразположения , а се бях настроила за нещо страшно .Направихме го превантивно ,защото имам леко отваряне на шийката .

# 217
  • София
Здравейте! Вече съм в 21 г.с. От няколко дни моята госпожица е доста активна, усещам доста силни удари в различни части на корема. Всеки ден и по всяко време. Забравила съм как беше предните два пъти, имам ли повод за притеснение? От няколко дни забелязвам и изтръпване на пръстите на дясната ръка като спя и в определени пози през деня. Вероятно ми се притиска нерв. Някой с подобен проблем ? Приемам Магнезий всеки ден.

# 218
Здравейте! Вече съм в 21 г.с. От няколко дни моята госпожица е доста активна, усещам доста силни удари в различни части на корема. Всеки ден и по всяко време. Забравила съм как беше предните два пъти, имам ли повод за притеснение? От няколко дни забелязвам и изтръпване на пръстите на дясната ръка като спя и в определени пози през деня. Вероятно ми се притиска нерв. Някой с подобен проблем ? Приемам Магнезий всеки ден.

И аз усещам бебето всеки ден. Определено последните две седмици е доста активен. Аз писах преди 1 седмица, че имам проблем с изтръпването на крайниците през ноща (и краката и ръцете, особено дясната ръка) и ми дадоха съвет да взимам повече магнезий и се консултирах в аптеката - дадоха ми магнерот 500 мг. 2 пъти на ден х 1, сега определено спя по-добре.

# 219
От няколко дни усещам юнака, а на моменти доста осезаемо. Бащата също го усети и сега го търси при всяка свободна възможност. Simple Smile Wink

# 220
Минавам да споделя, че днес мина втората фетална морфология в 20 г.с. и всичко е наред с бебетата, дори са еднакви грамажи. Много съм доволна от д-р Калев, клиника Щерев. Обяснява много обстойно, бавно, внимателен е. Дължината на шийката на матката е 33 мм, беше 41 мм в 16 г.с., но ме увери, че е наред. Следващата ФМ ще е около 28 г.с. Каза ми, че стига всичко да е наред, раждането трябва да се случи в 37 г.с.

# 221
И аз минах днес преглед в 19+0 и най-накрая ме измериха, шийката е 33мм и при мен, но при мен е едно бебе. Казаха, че била нормална.
Малко се напрегнах, защото лекаря каза отново, че повече няма да я мери, щяла само да се скъсява... мен това още повече ме напряга, искам да се вземат мерки, ако се наложи. Нямам контракции за момента, нито някакви забрани.
Та сега не знам , прибрах се още по-напрегната, нито да търся друг лекар, нито да я карам така... Sad

# 222
Да ви кажа и моя лекар в 24 г.с. ме гледа с вагинален ехограф, за да огледа плацентата и каза "о шийката няма какво да я мерим повече" и аз бях шок и все пак помолих и я премери. Ще си държа да ми я мерят всеки път.

# 223
И аз минах днес преглед в 19+0 и най-накрая ме измериха, шийката е 33мм и при мен, но при мен е едно бебе. Казаха, че била нормална.
Малко се напрегнах, защото лекаря каза отново, че повече няма да я мери, щяла само да се скъсява... мен това още повече ме напряга, искам да се вземат мерки, ако се наложи. Нямам контракции за момента, нито някакви забрани.
Та сега не знам , прибрах се още по-напрегната, нито да търся друг лекар, нито да я карам така... Sad
На мен също ми каза, че се мери веднъж, след като споделих, че се е скъсила за един месец. От това, което съм чела е, че рисковите седмици са 16-24 г.с. и че просто физиологично си намалява след това. Дано всичко е наред при всяка една от нас! 🙏

# 224
Момичета, не го казвам за да ви плаша, а за да си искате от докторите да ви преглеждат правилно, а не да отбиват номера. Шийката че се скъсява естествено с напредване на бременността - скъсява се, но това не значи, че трябва да я игнорират. Момичето, което беше с мен в болница беше в 30г.с. с рязко скъсена шийка и обмисляха слагането на песар. При нея също всичко беше наред накрая, защото го бяха хванали на време.

Пак казвам, не се плашете - това че при едни има проблеми, не значи че при всички ще има, но си изисквайте да мерят по прегледи. Не виждам причина да не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт