💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 15 984
  • 570
  •   2
Отговори
# 540
  • Бургас
Ако са лилави или сини стрии значи си нови. Но пък кръгла е странно

# 541
Аз съм 23 гс и съм качила 7 кг, чувствам се огромна. Не съм се ограничавала, неконтролируемо ми се ядат главно тестени неща и сладки. Имам вече бая стрии.

# 542
skupocenna, ако наистина е кръгла го повдигни като въпрос пред АГ. Иначе Simpliicity_ е права, лилава и синя - нова е.
Аз за момента нямам стрии. Мажа се само след баня ама понякога забравям или ме мързи.

Да си призная хич не следя седмиците. Гледам да помня само кога съм на преглед и толкова. Така, мисля че съм 25г.с. спрямо размера на бебето. Качила съм 10-11кг. Абсолютен тюлен. Промяна в режима на хранене нямам, даже не се тъпча, обаче пък за сметка на това задържам много вода. Зверски целулит направих. Не знам после как ще го чистя.
Мъжът ми си прави майтапи с мен, че съм един корем и едни цици Grinning ама аз си се виждам в огледалото, че в бедрата и дупето имам поне едни 2 кг...
Пъпа ми се обърна още преди около 10 дни.
Да ви кажа, момичета, не се сравнявайте една с друга. Всеки организъм е различен.

# 543
Simplicity, браво!!! Аз нямам такъв самоконтрол.

Момичета, със стриите как сте? Аз май нямам все още, но ми излезе една “синина” на корема. Според мъжа ми е стрия ама чак да синее? Вдлъбната е, мога да я намеря с допир и е голяма примерно колкото 10 стотинки. Не знам до колко е нормално и дали да повдигна въпрос на АГ на прегледа.
Аз имам няколко от преди бремеността, но те са си стандартни като линии. Тази няма нищо общо.

Стрии са, на мен ми се появиха така, две на двете бедра, изглеждаха синьо лилави, като вени малко… 😕
Вчера видях, че имам и на корема нова.

# 544
Simpliicity, готов изготвен режим ли спазваш или просто ограничаваш определени групи храни?

# 545
  • Бургас
Заради гестационния диабет имам изготвен режим по който се ориентирам. Храни с нисък гликемичен индикс само хапвам и се следя със сензор дали ми се вдига захарта. Млечните са ядкови или безлактозни(от нормалните също се вдигало захар). Пращам примерното меню като за месото ям и телешко, свинско, кюфтета също си позволявам. Гледам да не са много мазни меса. Ям много тиквички 😂 Задължително и по една филийка ръжен хляб (трябва да си приемат въглихидрати около 100-110 грама на ден). Не спазвам всеки ден точно това меню, но аз от пълнозърнестите паста и ориз също вдигнах малко над нормата за първи час и не ги хапвам. Правя си и някакви манджички, както и пица с кето тесто.

Харесва ми, че имам 3 основни и междинки, така не се чувствам гладна. Ако ви допада може да опитате, но все пак се консултирайте и с лекар. 🫶🏻

Закуска:
Овесена каша с малко ядки или плод(малина;боржвинка; ябълка)

Мляко - обезмаслено или бадемово без захар

Или
Бъркани яйца/варени яйца със сирене + краставица

Кисело мляко/йогурт без захар + няколко плодчета

Междинка:
Варено яйце и зеленчуци или кисело мляко/йогурт без захар с няколко ореха

Обяд:

Салата с пълнозърнест хляб или ориз
Или
Бъркани яйца със сирене
Или
Печено пиле/риба с пресни зеленчуци
Или
Супа зеленчукова

Междинка:
Шепа бадеми или пекан
 Или
Порция млечни продукти ( парче сирене и краставица/моркови)

Вечеря:

Печено пиле или пълнозърнести макарони с малко пармезан

Междинка вечер:

Пълнозърнест крекер или малко кашкавал

Храни с нисък гликемичен индикс:

* Зеленчуци: Зелени листни зеленчуци (маруля, спанак), броколи, карфиол, моркови, чушки, домати, тиквички.

* Плодове: Ябълки, портокали, боровинки, малини, ягоди.

* Пълнозърнести храни: Овесени ядки, киноа, елда, кафяв ориз.

* Бобови култури: Леща, боб, нахут.

* Млечни продукти: Кисело мляко, обезмаслено прясно мляко.

* Други: Ядки, семена, бяло месо.

Храни с (ГИ) от 0 до 40 са за предпочитане, при тях кръвната захар и инсулинът се покачват постепенно. Те са определени още като здравословни храни.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 09:41 от Simpliicity_

# 546
Защо моето бебе точно тези и подобни зддравословни неща не желае да ги консумирам 😩😩😩 на сила ги ям, става ми лошо и ми се сгажда и после съм гладна и си иска своето - нездравословни неща пържени картофки, пица, баничка…

Заради гестационния диабет имам изготвен режим по който се ориентирам. Храни с нисък гликемичен индикс само хапвам и се следя със сензор дали ми се вдига захарта. Млечните са ядкови или безлактозни(от нормалните също се вдигало захар). Пращам примерното меню като за месото ям и телешко, свинско, кюфтета също си позволявам. Гледам да не са много мазни меса. Ям много тиквички 😂 Задължително и по една филийка ръжен хляб (трябва да си приемат въглихидрати около 100-110 грама на ден). Не спазвам всеки ден точно това меню, но аз от пълнозърнестите паста и ориз също вдигнах малко над нормата за първи час и не ги хапвам. Правя си и някакви манджички, както и пица с кето тесто.

Харесва ми, че имам 3 основни и междинки, така не се чувствам гладна. Ако ви допада може да опитате, но все пак се консултирайте и с лекар. 🫶🏻

Закуска:
Овесена каша с малко ядки или плод(малина;боржвинка; ябълка)

Мляко - обезмаслено или бадемово без захар

Или
Бъркани яйца/варени яйца със сирене + краставица

Кисело мляко/йогурт без захар + няколко плодчета

Междинка:
Варено яйце и зеленчуци или кисело мляко/йогурт без захар с няколко ореха

Обяд:

Салата с пълнозърнест хляб или ориз
Или
Бъркани яйца със сирене
Или
Печено пиле/риба с пресни зеленчуци
Или
Супа зеленчукова

Междинка:
Шепа бадеми или пекан
 Или
Порция млечни продукти ( парче сирене и краставица/моркови)

Вечеря:

Печено пиле или пълнозърнести макарони с малко пармезан

Междинка вечер:

Пълнозърнест крекер или малко кашкавал

Храни с нисък гликемичен индикс:

* Зеленчуци: Зелени листни зеленчуци (маруля, спанак), броколи, карфиол, моркови, чушки, домати, тиквички.

* Плодове: Ябълки, портокали, боровинки, малини, ягоди.

* Пълнозърнести храни: Овесени ядки, киноа, елда, кафяв ориз.

* Бобови култури: Леща, боб, нахут.

* Млечни продукти: Кисело мляко, обезмаслено прясно мляко.

* Други: Ядки, семена, бяло месо.

Храни с (ГИ) от 0 до 40 са за предпочитане, при тях кръвната захар и инсулинът се покачват постепенно. Те са определени още като здравословни храни.

# 547
@Liliannn18, при мен е същото положение. 😢 Режимът на @Simpliicity_ е страхотен, в по-голямата част от ежедневието ми се хранех така, но преди да забременея.
Но от както съм бременна, ям ли нещо от по-здравословните неща (например да закуся смути, гранола с кисело мляко или овесени ядки) започва да ми се гади и ми става зле. От баници и сандвичи , пържени неща не ми става обаче. 😄

# 548
  • Бургас
На мен също ми се хапват вредни неща, но заради бебчо стискам зъби, още малко има до началото на януари 😁

# 549
На мен ми се хапват здравословни неща, обаче на бебето не му допадат. 😄

# 550
И аз се събуждам с мисълта за някакъв бърз въглехидрат 🤐
В понеделник и аз съм на обременяване за гестационен. И се надявам всичко да е в норма, че иначе не знам къде ще я търся волята за режим. 😆
Тази глюкоза в колко вода се разтваря? Купих 75г. ама момчето в аптеката не беше много заинтересовано да ми отговаря на въпросите.

# 551
В лаборсторията ви дават и я разтварят, поне при мен така беше в Бодимед ( за гр. София).
Иначе не си мислете , че ние, които сме на режим, не ни се ядат пици и въглехидрати и торти. В крайна сметка здравето и живота на бебето е най-важен и като трябва, стискаме и търпим.

# 552
  • Бургас
И аз се събуждам с мисълта за някакъв бърз въглехидрат 🤐
В понеделник и аз съм на обременяване за гестационен. И се надявам всичко да е в норма, че иначе не знам къде ще я търся волята за режим. 😆
Тази глюкоза в колко вода се разтваря? Купих 75г. ама момчето в аптеката не беше много заинтересовано да ми отговаря на въпросите.

В 250-300 мл се разтваря. Питайте в лабораторията и си носете чашка, в която да я разтворите.

А за режима... свиква се. Бебето ми е по-важно, както и Виолетка каза.

# 553
  • София
Здравейте! Сега се връщаме от преглед с бебка. Вече съм в 25 г.с. Госпожицата е 704 гр. Като цяло се чувствам добре, с изключение на запушения нос и изтръпването на пръстите на ръцете. Дадоха ми направление за обременяване с глюкоза. Задължително ли е това изследване или мога да го пропусна? Кръвната ми захар е в норма към ниска - 3,80. Измерена е преди 3 дни при изследването на ПКК.Иска ми се да го избегна. Simple Smile Другото, което ме притесни е размера на шийката - 28 мм.(уж в норма). Преди 10 дни беше 40 мм. Нямам болки или някакви оплаквания. Ще ходя на още един преглед, защото не ми е спокойно.

# 554
  • Бургас
Направете обременаването. И при мен на гладно беше в норма. Вижда се как ви върви захарта час и два след прием. Важно е да се знае дали имате гестационен диабет за да не се стигне до инжекции инсулин или по-лошо.

Общи условия

Активация на акаунт