💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 21 685
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

днес си пуснах разни кръвни изследвания и повечето неща изглеждат ок. Озадачи ме обаче глюкозата - допреди месец беше 4.19 а сега е 4.9 ... което е в норма, но ми се струва малко високо...

# 631
Здравейте,

днес си пуснах разни кръвни изследвания и повечето неща изглеждат ок. Озадачи ме обаче глюкозата - допреди месец беше 4.19 а сега е 4.9 ... което е в норма, но ми се струва малко високо...

Височка е, да. За бременни е до 5.1. с напредване на бременността още ще се покачва.
Яла ли си късно или нещо въглехидратно на вечеря?

# 632
За помпата,
Моята е на Медела,ето тази

https://www.olx.bg/d/ad/dvoyna-dvufazna-pompa-za-karma-medela-sw … D139-ID9zNi5.html
За бебето ,аз от 4 ден го носих юнака,имам и слинг и раница, и не е вярно че бебето се носи в магазина,там имат кукли,обясняват всичко,за да може като се роди да сте готови,а не тепърва да го мислиш и това.
И слинга и раницата са ми на ергобейби,
Сега ще ви намеря снимки

https://www.olx.bg/d/ad/e-ergonomichna-ranitsa-ergobaby-omni-bre … D139-ID9ka2v.html
https://slingoteka.com/bg/shops/
Това е магазина,Хриси е много готина,обяснява всичко може и онлайн да се разберете.

# 633
Здравейте,

Височка е, да. За бременни е до 5.1. с напредване на бременността още ще се покачва.
Яла ли си късно или нещо въглехидратно на вечеря?

Да, може да се каже … вечерях ориз към 8 и после супер много огладнях и в 11 ядох ядки …

# 634
Напълно възможно е да е от това, оптимално трябва 12 часа гладуване за кръвни изследвания вкл. и захар.
Иначе моята от началото на бременността прогресивно се покачи от 5-6 г.с. - 4.3, 24 г.с. беше към 4.7-8 и ме изпратиха на обременяване и в 28 г.с. вече беше 5.1 Simple Smile

# 635
Относно обременяването, на вас само след 1-вия час ли ви взимаха кръв? Понеже пълното изследване е с 3-кратно взимане - на гладно, след първия и след втория час. Но не си представям как се стои в лаборатория с болни 2 часа, особено сега в това студено време, когато вирусите полудяха.
Също така разрешава ли се да се чака някъде отвън? Например в лабораторията до моя блок има паркче, където бих предпочела да изчакам.

# 636
  • 🌊
Когато аз си правех първото обременяване не са ме спирали от това да изляза, но казаха максимално малко движение. Седнах си на една пейка до лабораторията и си рових в телефона.
Сега ще отиде вероятно за ноември в 26 седмица и време няма да е много парково, но пак по-добре от фоайе с потенциално болни

# 637
Максимално беЗ движение, ама да отидете някъде на 10-15 ми пеша, според мен не е голям проблем. Аз си чаках в лабораторията, защото отидох в някакъв нов клон и нямаше нито един човек за два часа и си говорих с лаборантката. Иначе бях с колата и щях да седя в нея.
Взима се кръв преди глюкозата, 1 час след нея, 2 часа след нея.

# 638
Аз не съм мърдала от лабораторията реално. Взеха ми на гладно, след час и след още час.

# 639
И на мен трикратно ми взеха кръв - на гладно, на първия и после на втория час.
Следя се в частна клиника и там има манипулационна, там ми взимаха кръв и изчаквах във фоайето, идваха през това няколко други бременни за преглед, но реално почти не сме стояли заедно във фоайето. АГ ми забрани да мърдам от там, та нямах избор.

# 640
В лабораторията на болницата, където се следя нормата си е до 5.6. На мен на 5.3 ми казаха само да понамаля въглехидратите, но това беше в 19 седмица, сега ще правя обременяване заради пакета за проследяване.

# 641
Момичета, аз вчера бях на преглед и ми казаха за обременяване с глюкоза след 28 седмица, което е след месец, вижда ми се след много време. Стандартно така ли е или просто като няма индикации за диабет и се изследва по-късно?

# 642
В лабораторията на болницата, където се следя нормата си е до 5.6. На мен на 5.3 ми казаха само да понамаля въглехидратите, но това беше в 19 седмица, сега ще правя обременяване заради пакета за проследяване.
Нормите за бременни са различни и не зависи от лабораторияга.

# 643
  • Бургас
За бременни е 5.1 без значение от лабораторията. Моята беше 5.3 и директно ми казаха Гестационен диабет и искаха обременяване, след което се потвърди. Но щом е над 5.1 нагладно го считат като диабет. Ендо ми го каза

# 644
Ами не знам, при мен не е диабет, цитирах си последващите изследвания, лекаря се ръководи от лабораторията, както и на ФМ коментирах и се потвърди. Аз също съм медицински специалист Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт