💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 18 035
  • 669
  •   1
Отговори
# 645
Оф, аз се връщам от очен и ми каза, че имам изтъняване на ретината, но без отлепване. Според него рискът при нормално раждане е умерен към висок и не препоръчва. Мен ужасно ме е страх от секциото и направо не знам 😭

Като цяло го очаквах, защото съм с висок диоптер, но все се надявах да каже че е ок. Поревах си и си приех съдбата… Някой друг с проблемни очи?

# 646
  • 🌊
Аз, но още не съм минала при офталмолог. Чудя се дали има смисъл като така или иначе имам други предпоставки заради които ще съм секцио

# 647
Аз съм с проблемни очи, но не съм ходила на лекар, тъй като ми казаха още в началото, че ще съм секцио заради ниската (предна) плацента.

Аз не съм разочарована обаче, честно казано естественото раждане ме плаши много повече от секциото. 😕
Не че, не се страхувам и от операцията, та аз дори не съм лежала в болница никога и упойка не знам какво е..
Ама всички истории, които съм слушала за естественото раждане и колко непредвидимо може да премине и както тези със секциото и възстановяването след това..

# 648
+1 към Simplicity за гестационния диабет. Моя ендоркинолог е на същото мнение. За бременни е до 5.1. И е достатъчно една стойност на 0, 60 или 120 мин. да е извън референта, за да се постави диагнозата.

MissBabyJane, не се ли качи плацентата? На колко см. е? И моята остана доста ниско, в 30 г.с. съм вече и едва ли ще се вдигне

# 649
На последният преглед преди 20 дни ми каза, че не се е качила достатъчно, но и вече нямало за кога да се очаква да се качи много.
И че така ще си останат нещата - без физическо натоварване, без секс (😄), да не вдигам тежко и секциото оставало.

# 650
А, то при всички положения ще е страшно, просто мен операцията повече ме плаши. Ясно е, че и двете имат положителни и отрицателни страни и гледам да се фокусирам върху положителните. Аз се надявах на естествено, защото много искаме и второ детенце, да са с малка разлика, а със секциото сякаш е по-рисково повторно забременяване от това, което чета.

Аз съм с проблемни очи, но не съм ходила на лекар, тъй като ми казаха още в началото, че ще съм секцио заради ниската (предна) плацента.

Аз не съм разочарована обаче, честно казано естественото раждане ме плаши много повече от секциото. 😕
Не че, не се страхувам и от операцията, та аз дори не съм лежала в болница никога и упойка не знам какво е..
Ама всички истории, които съм слушала за естественото раждане и колко непредвидимо може да премине и както тези със секциото и възстановяването след това..

# 651
На последният преглед преди 20 дни ми каза, че не се е качила достатъчно, но и вече нямало за кога да се очаква да се качи много.
И че така ще си останат нещата - без физическо натоварване, без секс (😄), да не вдигам тежко и секциото оставало.

И при мен са същите препоръки, плюс повечко лежане. Моята си е доста близо до шийката, даже на някои прегледи я виждат, че покрива отвора. Като цяло и секциото ще е по-рано, понеже с ниски плаценти има риск от кървене.

# 652
А, то при всички положения ще е страшно, просто мен операцията повече ме плаши. Ясно е, че и двете имат положителни и отрицателни страни и гледам да се фокусирам върху положителните. Аз се надявах на естествено, защото много искаме и второ детенце, да са с малка разлика, а със секциото сякаш е по-рисково повторно забременяване от това, което чета.

Разбирам те. Всеки си има неговите страхове, напълно нормално е. Аз до колкото разбрах също (ако греша, някой да ме поправи) като родиш секцио веднъж, после пак трябва да е секцио. Няма да има вариант за естествено раждане на второто детенце, например.

И при мен са същите препоръки, плюс повечко лежане. Моята си е доста близо до шийката, даже на някои прегледи я виждат, че покрива отвора. Като цяло и секциото ще е по-рано, понеже с ниски плаценти има риск от кървене.

Да и моята ми казаха, че е почти на отвора на шийката. За лежането и кървенето ми казаха, забравих да го напиша обаче. Иначе моят термин е на 14 януари, но лекарката каза, че ще ми го издърпа за в началото на Януари, още не знам кога.

# 653
Моя лекар каза, че съм изтеглила късата клечка, та явно и ти. При над 90% от жените се качва, ние не сме от тях. Да пуснем тото? 😅

# 654
Може, да. 😄 Някоя печалба няма да ни се отрази зле, особено сега. 😂

# 655
И аз съм с висок диоптер -6 на двете очи и не мисля да рискувам с нормално раждане

# 656
Аз ще ходя към 30г.с на очен (сега съм в 26г.с). Предпочитам естествено и първото ми беше такова, тогава очния каза че няма проблем (с късогледство и астегматизъм съм). Мен ме е страх от секцио и от упойки... Надявам е да овладеят гестациония диабет и обмислям да си сложа сензор направо вместо глюкомер.

# 657
  • Бургас
Момичета, някоя пие ли протеин за бременни? Изписаха ми го днес - Прегнако.

Един път дневно се пие, нали?

# 658
Аз го пия, ама се прецаках да си взема ванилия и е голяма мъка, хич не ми харесва 😆 Ягодата ми беше по-вкусна. Иначе както са ти казали - 1 или 2 пъти на ден.

# 659
  • Бургас
Аз взех с карамел. Не е лош, доста е сладък, въпреки че е без захари.

Общи условия

Активация на акаунт