💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 17 988
  • 669
  •   1
Отговори
# 660
На мен шоколада и ягодата най-много ми харесват и малката много се вълнува след като го изпия😄 Веднъж дневно, разтварям в прясно мляко или вода, само с ядковото не ми харесват.

# 661
Ванилията е ад, и аз се прецаках. Шоколад и ягода с мляко е много вкусно, особено за тези, на които не ни е разрешена захарта, да знаете 😅
Иначе аз съм с нисък белтък и пия два пъти на ден по две мерителни лъжици.

# 662
Да, аз писах преди страница-две, моят е шоколад и днес дойде, ще дам отзив Grinning
Ако не ми се получи с пиенето имам една изпитана рецепта за сладкиш с яйце и банан само, така ще го прекарвам Simple Smile

# 663
Аз пих с първата, но през ден понеже и протеина спомага наддаването на плода,а при гестационен диабет си вървеше и малко напред. Ползвах го за междинно хранене с някоя ядка. Не съм го ползвала за заместване на закуска ама сега се замислих

# 664
  • Sofia
Оф, аз се връщам от очен и ми каза, че имам изтъняване на ретината, но без отлепване. Според него рискът при нормално раждане е умерен към висок и не препоръчва. Мен ужасно ме е страх от секциото и направо не знам 😭

Като цяло го очаквах, защото съм с висок диоптер, но все се надявах да каже че е ок. Поревах си и си приех съдбата… Някой друг с проблемни очи?
Аз бях с -8 диоптъра и само по този показател родих секцио преди години. На следващата година д-р Стаменов ми сложи платно, защото бях направила пъпна херния. Когато ми махаше конците ми каза, че още на следващата година ме очаква бременна на преглед. А иначе имам "лепени" ретини на двете очи, а години след като родих и корекция на зрението.
Сега като ходих на ФМ, д-р Марков ме пита, колко баби познавам, които са родили секцио, а са били късогледи /в интерес на истината едната ми прабаба беше супер късогледа, а беше родила три бебета нормално/. После се ядоса, че са ми сложили платното, защото това била крайна мярка и след като не се предвижда забременяване. Като ми видя окръглените очи, той ме успокои, каза, че не трябва да се шашкам и че всичко ще е наред. Не било проблем нормално раждане след секцио, но при мен така или иначе имам още два показателя - възраст и близнаци, та си вървя секцио. Терминът ми е 15.01, но трябва да устискам поне декември.

# 665
Оф, аз се връщам от очен и ми каза, че имам изтъняване на ретината, но без отлепване. Според него рискът при нормално раждане е умерен към висок и не препоръчва. Мен ужасно ме е страх от секциото и направо не знам 😭

Като цяло го очаквах, защото съм с висок диоптер, но все се надявах да каже че е ок. Поревах си и си приех съдбата… Някой друг с проблемни очи?

Аз съм с висок диоптър, -6, и правена лазертерапия на ретината на двете очи преди 14 години. И аз се притеснявам да не се наложи секцио, но отидох вече на преглед при специалист по лазертерапията и ме успокоиха, че нямам отлепвания и направената корекция навремето е още стабилна. Засега ми е позволено естествено раждане, като финално ще бъде потвърдено месец преди термина, когато пак ще ме прегледат. Много се надявам да мога да родя нормално. Като цяло само високият диоптър не е предпоставка за секцио, но рискът от отлепяне на ретината си е сериозна такава.

# 666
Разширяваха ли ви зениците, за да огледат или без разширение минахте?

Аз се бях притеснила, защото когато лежах в болницата заради скъсена шийка, една докторка ми каза, че капките за разширение на зениците, можело да повлияят на шийката (отпускали някаква си мускулатура). Съответно го споменах на очния и той се изненада - каза, че никога не са имали проблеми с бременни, но щом е чувствителен случай ще огледа без разширение на зениците. Март месец ми ги беше разширявал и сравни резултатите от тогава, ама сега се чудя дали беше правилно да не ми ги разширява. Той го направи за мое успокоение, ама аз нямам представа дали тази докторка е била права.

# 667
Повечето проблемни въпроси за капките за разширяване са свързани с често използване на такъв тип капки и използването им в първия триместър заради съдържанието на фенилефрин в капките, който преминава през плацентата и може да доведе до малформации и фетална брадикардия.
Това с шийката за първи път го чувам. Доколкото знам има и капки за бременни уж с по-кратък ефект със съдържание на тропикамид, но не се заинтересувах достатъчно.
Аз избрах да не разширявам.

# 668
С първата бременност ми разширяваха като ми казаха, че капките са за бременни не знам каква е разликата и дали има

# 669
Разширяваха ли ви зениците, за да огледат или без разширение минахте?

Аз се бях притеснила, защото когато лежах в болницата заради скъсена шийка, една докторка ми каза, че капките за разширение на зениците, можело да повлияят на шийката (отпускали някаква си мускулатура). Съответно го споменах на очния и той се изненада - каза, че никога не са имали проблеми с бременни, но щом е чувствителен случай ще огледа без разширение на зениците. Март месец ми ги беше разширявал и сравни резултатите от тогава, ама сега се чудя дали беше правилно да не ми ги разширява. Той го направи за мое успокоение, ама аз нямам представа дали тази докторка е била права.

На мен ми ги разширяваха, но и аз проверих предварително дали не са от силните, от които обикновено ми прилошава. Те ми обясниха, че няма как да ми сложат от тях по време на бременност, не са подходящи. Но с тези, които ми сложиха, нямах проблем. Дори ефектът им трая по-кратко време.

Общи условия

Активация на акаунт