💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 555
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Никита, а 1 или 2 на ден пиеш?

Лина, стискам палци! Heart

За прогестерона - на мен ми го спряха в 15-16 седмица, но например моя позната пие още, а е в 25. Не мисля, че е проблем.

По едно  - вечер преди лягане, така действа най-добре,преди сън.

# 136
Деси, аз за първата запазвах по ПРМ и ме върнаха, че беше малко бебето. Сега за втората пак се чудех и реших да запазя за 22г.с. пак по ПРМ, което е посредата на диапазона и се надявам да се вижда всичко окей.

Уж разликата при мен не е толкова голяма ама 🤷🏼♀ Ти имаш ли значителна разлика между двете?

# 137
  • Бургас
Днес бях на феталната морфология в 21 г.с. пак при д-р Жени Панайотова. Успя да огледа всичко, малко трябваше да ми понатиска корема известно време, докато се обърне бебето, за да му разгледа и гръбчето, но се получи и не ме е връщала да се разхождам или нещо друго, защото не застава в позиция – извадихме късмет пак. Relieved
Видяхме му и личицето на 4Д, този път не го криеше с ръце, и е тооолкова сладък! Heart Eyes И сега се почва едно мъдрене за името, което съм измислила, пасва ли на тази физиономия, ама дали някое друго няма да му отива повече... Satisfied
Иначе плацентата се е вдигнала, шийката ми е 40 мм, всичко е перфектно. Много съм развълнувана Heart

И аз днес бях на ФМ, 21г.с + 6 , колко ви тежи бебчето?

# 138
.
Днес бях на феталната морфология в 21 г.с. пак при д-р Жени Панайотова. Успя да огледа всичко, малко трябваше да ми понатиска корема известно време, докато се обърне бебето, за да му разгледа и гръбчето, но се получи и не ме е връщала да се разхождам или нещо друго, защото не застава в позиция – извадихме късмет пак. Relieved
Видяхме му и личицето на 4Д, този път не го криеше с ръце, и е тооолкова сладък! Heart Eyes И сега се почва едно мъдрене за името, което съм измислила, пасва ли на тази физиономия, ама дали някое друго няма да му отива повече... Satisfied
Иначе плацентата се е вдигнала, шийката ми е 40 мм, всичко е перфектно. Много съм развълнувана Heart

Моето вчера го измериха 320гр в 19+4г.с съм

# 139
21+4 тежеше 500 грама
Преди няколко дни бях на ФМ

# 140
skupocenna, аз мисля за 21г.с. да запазя час. Иначе си има разлика от около седмица и половина...

# 141
Това не си играя да го помня, понеже поначало ми е малко абсурдно да се мери тегло по картинка, а не са го написали в документите. Беше нещо около 450.

Аз имам въпрос. Кога сте си назначавали ФМ, по какво сте се водили, по аменорея или по това как се движи бебето? Защото аз по аменорея съм 18г.с., а бебето е 19г.с.
За докторите, смятам, е по-важно като развитие в коя седмица е, не по ПРМ. Аз гледам да съм в границите и по двете.
Иначе за себе си го изчислявам на база овулацията ми, понеже си я усетих точно кога беше, а това малко се различава от изчислението по ПРМ. В случая съм 21+0. Ноо това само аз си го знам. Sweat Smile Иначе по размери го водят 5-6 дни напред, тоест да е около 21+5, но то практически няма как да е на толкова реално, датите не излизат Laughing Сега на ФМ не са ми казвали на какви седмици отговарят измерванията този път, не съм и следила за това на екрана, имаше по-интересни работи Grinning

# 142
Аз имам въпрос. Кога сте си назначавали ФМ, по какво сте се водили, по аменорея или по това как се движи бебето? Защото аз по аменорея съм 18г.с., а бебето е 19г.с.

Днес бях на ФМ , която си записах по коригираният термин, но лекарят ми каза между кои дати да запиша. Също днес ми написа на лист кога да отида за последната ФМ (пак спрямо коригираният термин).

По ПРМ съм в 22 +4 г.с, а по ехограф 21 +3 г.с и измерена че е 418 грама.

# 143
LasTShaDe и аз съм по същия начин като Вас, вървя точно седмица назад, но и си знам, че овулацията в месеца на зачеването закъсня. Следвам си седмиците според ехографа, дори съм си коригирала приложенията за бременност. Особено след първата фетална, когато ми коригираха и термина вече знаех да не гледам ПРМ. На документите и в амбулаторните листове обаче си ме водят по термин ПРМ и не знам как ще бъде с болничните и 45-дневния преди раждане за вбъдеще.

# 144
LasTShaDe и аз съм по същия начин като Вас, вървя точно седмица назад, но и си знам, че овулацията в месеца на зачеването закъсня. Следвам си седмиците според ехографа, дори съм си коригирала приложенията за бременност. Особено след първата фетална, когато ми коригираха и термина вече знаех да не гледам ПРМ. На документите и в амбулаторните листове обаче си ме водят по термин ПРМ и не знам как ще бъде с болничните и 45-дневния преди раждане за вбъдеще.

При мен в Надежда ми коригираха термина спрямо ехографа и всички болнични/термини ще са по новият. Доста АГ никога не коригират термин, което според мен е проблем особено ако преносиш

# 145
На мен заради късна овулация ми промениха термина с 10 дни, даже предния път АГ ми каза да казвам нова дата на последния цикъл, за да не ставало объркване (вместо 1ви - 10ти)

# 146
Ако бебето не се е родило в рамките на тези 45 дни ще ви го удължат. Отделно мисля, че термина могат да ви го коригират и последния месец преди да излезете в 45 дни болничен.

При мен разминаването е по-малко от седмица и засега не сме коригирали термина.

# 147
При някой да са се появили разширени вени? При мен се появи изведнъж една, доста релефна и се притесних, ще ходя днес на преглед.

# 148
При някой да са се появили разширени вени? При мен се появи изведнъж една, доста релефна и се притесних, ще ходя днес на преглед.

При мен не, но съм започнала да задържам много вода и ми се подуват краката... всички маратонки са ми тясни и като умалели. Sob

# 149

Д-р Минкова в Токуда е супер специалист. При мен тя откри тромбофилия и се наложи и спешно започване на инжекции, а нямах даже индикации за това.

Общи условия

Активация на акаунт