С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 790
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Понякога човек няма избор... Свекърва ми е вдовица от млада (била е около 30 годишна, когато е останала сама) и нямаше как да я изгоним, т.е. тя си живееше с ММ към момента, в който ние се събрахме с него. Не бих казала, че сдаде "короната" на домакиня без бой. 😜😁😎
Другият ѝ син твърдеше, че като си оправи къщата, ще я вземе при него, но този момент така и не дойде.
Оооо, не, въобще не става въпрос някой (свекървата във вашия случай) да бъде гонен от жилището си. Това ми звучи страшно нагло. Става въпрос синът и снахата да се изнесат в отделно (под наем, собствено) жилище.

# 346
  • В полите на Пирин планина
Жилището е на мъжа ми, но това не променя нещата особено.

# 347
Понякога житейските обстоятелства налагат и неприятни битови конфигурации, къде временно, къде за постоянно. Когато няма накъде, дано поне компромисът да е в рамките на приемливото. Да си замениш половината (условно казано) от единствения живот за амортизиращо се във времето, макар и луксозно обзавеждане в жилище, в което някой друг ще ти дава наклон как да живееш... Не знам. Всеки сам си преценява.

# 348
  • София
За съжаление, понякога се налага съжителство. Невъзможност за изнасяне, възрастни родители, които имат нужда от грижи. В тези случаи някак се напасват хората, но е кофти.
Само да си ходя по бельо или гола или да не изчистя, да не сготвя, да спя цял ден ще ми липсва. ММ по същия начин.

# 349
  • София
Жилището е на мъжа ми, но това не променя нещата особено.
Да, реално не ги променя, но пак не ви задължава да живеете там. Той няма да го загуби. Аз не бих се съгласила да живея с нея.

# 350
Ох, аз със свека на едно място няма да оцелея. Радвам се, че и ММ е така. Двамата можем да се изтраем само двамата за съжителство😀
Майка му дойде като отидох в болницата да раждам, но понеже ме задържаха повече, предложих на ММ да не я изпраща, ами да й предложи да остане още няколко дни.
Това беше много трудно за нас😀
Особено за мен.
Дава съвет ама по такъв начин, че ако не си съгласен, сяда, прави една муцуна сърдита и вири нос и мълчи.
А как на бебето му беше студено и от това повръщаше.. та го завиваше още 😀 (беше 26 градуса и нещо в стаята)😀

Искаше в 6:00 да дойде да почисти в спалнята (бебето спи, аз се цедя, ММ спи)
Първата сутрин ММ я пита дали има нещо подготвено за закуска или да ходи да ми вземе (кърмех и го помолих да донесе нещо да хапна), тя вика : ми не, аз мислех, че тя ще си маже филии.
(Беше приготвила кекс ама за обяд, че тогава нашите идваха). Сети се да го предложи като вече си поръчах храна.
Като плачеше бебето или не ми даваше да ставам, един вид ‘баба ще иде’ или ми обясняваше как няма нужда да ходя да гледам бебето, какво като реве.
Сега понеже бебето е с рефлукс пък и с коремчето има зор, държим я повече изправена, като е неспокойна я гушкаме върху нас. Понякога дреме върху нас.
Тя ми писа да ми каже, че не е хубаво така, ще свикнело бебето и после ще видим зор.
Незнайно и защо е подхваната по телефона с ММ темата за люшкането за приспиване ( мама едно време ни приспиваше с възглавница върху краката си) и свеки решила да каже на ММ как нейната майка заради това има разширени вени.
Сега ще идва да я гледа за една вечер, че имаме събитие с ММ.
Надявам се само да я храни в позицията, в която трябва и да я подържи повече време изправена.. и да не я държи ревяща и сама в кошарата…..
като беше тук й дадох да храни бебето, обясних й как да държи и бебето и шишето (нали вече са антиколик с едни дупчици и трябва да са насочени нагоре, да няма и много въздух в биберона), както й обясних така и като погледнах после.. ама дано сега се вслуша.
Майка ми в това отношение няма проблеми. Ако ще и да й кажа да държи бебето надолу с главата, дори да е против разбиранията, ще го направи. Ама свеки.. 😅
На майка ми даже й е много интересно колко много нови неща има, даже развълнувана ми пращаше стойките за ваничка, едно време вика нямахме такива. Днес ми праща антистрес пелени и чувалчета, много интересни й били.
Междудругото миналата година бях с майка ми из града и засякохме случайно свеки. Те не се познаваха още. Мама искаше да се запознаят, ама свеки не знам защо изобщо не я отрази. Нито здрасти, нищо. Мама беше много обидена после. Сега покрай изписването ММ вика, че са се прегърнали, поздравили. Ама защо тогава така я отряза не разбрах😀

# 351
Азара, покрай бебетата отношенията се смекчават. От личен опит ти го казвам 😂

# 352
А данооооооо, чул те Господ🤣
Не е лоша жената иначе.
А с майка ми стоплих отношения точно последните 1 година, най-много бременността  и откакто родих. А бяхме в много кофти отношения.

# 353
Ако имаш притеснения , защо не помолиш майка ти да гледа бебето, а не свека? Тя ако си прави каквото си знае е гадно.

# 354
Защото свека е пенсионерка и има повече възможност откъм време. Майка ми й е тегав графика на смени е и трябва много по-рано да се случи уговорката. Сега и тя ще я гледа в края на месеца за един концерт. Също сме я резервирали и за декември😀
Надявам се да не си прави каквото иска свека. Говоря с моя мъж бая, обяснявам му, че искам да се включи в обясненията. Не е просто да й подадем шишето и после оригване след секунда и айде в леглото. Стискайте палци да се вслуша.
И да не я тъпче с вода, де😀

# 355
Стискаме!

# 356
Азара, отпусни се и си изкарай страхотно с мъжа ти. И детегледачка да наемем, пак ще дадеш указания и толкоз. Как точно ще ги спазят не е сигурно. Използвай времето за вас пълноценно и на макс и се забавлявай.

# 357
Азара, отпусни се и си изкарай страхотно с мъжа ти. И детегледачка да наемем, пак ще дадеш указания и толкоз. Как точно ще ги спазят не е сигурно. Използвай времето за вас пълноценно и на макс и се забавлявай.
+1
Ако друг човек гледа бебето, не става като при родители.
Нашият принцип беше "да върнат детето здраво и цяло" и само едно изискване "БЕЗ насилие". Да, бабите гледат различно - от родителите и между тях. Но това е в графа "възпитание в адаптивност". 
Радвайте се на излизането.

# 358
Ако бебето повръща и мога да огранича това, както и риска да се задави, защото е решила да я остави веднага след хранене, че да не я учи на ръце,  мисля, че да държа на техниката на хранене не е претенция или нещо такова.. защото откакто си направих проучването и започнахме да я храним с бащата по този начин, повръщането, дискомфорта и плача ги няма.
За другото нямам претенции.

# 359
При такива обстоятелства бих останала вкъщи да си гледам детето и да не рискувам комфорта му.

Общи условия

Активация на акаунт