С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 788
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Снимката с къщата е забавна,а къщата е красива.
Точно вчера по подобен повод си говорихме със сина ми - имаме селска къща и през почивните дни си правим дълги разходки с кучето. На няколко места в края на селото, почти в гората виждаме много красиви къщи, огромни, с големи дворове, алеи, басейни. Но наистина огромни. И се чудим, колко хора живеят в такава къща. Никак не мога да повярвам, че това е къща за едно семейство, дори и с три деца да е. Но дали наистина някой би се подмамил да живее със свекърва, тъща или други роднини. Аз искрено се възхищавам на гледката, но се чудя как се избягват проблеми в тази ситуация. Иначе, нашата къща също е на два етажа, но е направо куклен ска в сравнение с размерите на видяното, през акъла ми и не минава за съвместно съжителство когато синът ми има свое семейство. Сега си е у дома, като има семейство, ще са всички скъпи и най_желани гости, но само гости.
Обаче в тези огромни къщи ми е наистина любопитно колко хора живеят и как се разбират.

# 331
Споко, хората дето живеят в такива къщи,  нямат необходимостта да съжителстват  с по 5 чифта роднини. Дет се вика - има си хора за всичко.

# 332
  • Най-красивата страна
Имаме едни роднини ,които построиха подобна къща -всеки етаж е по 150кв.двор голям,разкошен,басейн...
Но двамата синове със семействата не искат да живеят там.
Защото свекърите са нетърпими.Свекърът бил глава на семейството ,каквото кажел той ,това трябвало да става.Снахите трябвало да се учат от свекървата...Сега свекърите са там на първия етаж сами в огромната празна къща.
През лятото дават двата етажа под наем или канят разни роднини на гости,за да има хора.И реват защо стана така...естествено снахите са виновни ,а синовете са чехльовци.Не уважавали по-възрастните,не искали да живеят по правилния начин..

# 333
  • София
Като си правиш сметката без кръчмаря...

Строиш нещо, влагаш време, труд и пари, защото си убеден, че един ден някакъв непознат (в случая снаха) ще иска да живее там. Трябва да си много егоцентричен и самовлюбен, че да си мислиш, че си в позиция да даваш наклон на непознат възрастен.

# 334
  • Пловдив
Като си правиш сметката без кръчмаря...

Строиш нещо, влагаш време, труд и пари, защото си убеден, че един ден някакъв непознат (в случая снаха) ще иска да живее там. Трябва да си много егоцентричен и самовлюбен, че да си мислиш, че си в позиция да даваш наклон на непознат възрастен.
Най-вероятно, ако бяха готини, лежерни хора, с приятен характер - снахите щяха да са при тях, или поне едната.

# 335
  • София
А, защо? Ако са точни, това е причина за по-чест конктакт, например. Но чак пък да живеят заедно...

# 336
  • Пловдив
А, защо? Ако са точни, това е причина за по-чест конктакт, например. Но чак пък да живеят заедно...
Имаш шанс някоя да се излъже, един апартамент 150 м2 е много пари.

# 337
Има жени, които са ок с такива конфигурации. Причини може да има всякакви - едни се разбират със семейството на мъжа, други нямат намерение да плащат наем или ипотека, трети нещо трето. Майка ми има такива съседи - две снахи, едното семейство по някое време се отдели, другото също купи собствен апартамент, но предпочитат в къщата със свекървата, явно са свикнали и не им се мести.

# 338
  • София
Ако автоматично приемем, че е от бедно семейство и родителите ѝ не могат да си позволят апартамент, да, може да се излъже.

# 339
  • София
Моите наблюдения, които не са емпирични и общовалидни, показват, че заврян зет, съжителства по-добре, отколкото снаха и свекърва.

# 340
  • София
Може би има нещо такова. Аз, поне, ако бях завряна снаха, нямаше да издържа дълго, без значение дали се разбирам или не се разбирам със свекърите.

# 341
Аз също не мога. Нито с едните, нито с другите родители.
Моята майка ме възприема като дете и ми нарежда какво да правя, а със свекърите просто сме различни хора с различни разбирания.
Но и с ММ сме живели доста време сами без някой да ни се меси (както заедно, така и по отделно). Няма начин да се върна пак под нечий чужд покрив доброволно. Може би ако младите винаги са живели с родителите и директно единият се пренесе при тъстове/свекъри, би било по-вероятно да функционира, отколкото ако вече са били отделно домакинство.

# 342
  • София
Както казах, не е емпирично, но мъжете, като че ли по-не им пука, а и обикновено се измъкват от родителски и домакински задачи. От снахата се очаква друго.
За мен е ужас някакъв такова съжителство, ако не е абсолютно необходимо.

# 343
Имам съученичка, не сме близки, познати да кажем. Омъжи се за доста заможен мъж, който живее в палат, ама с майкинИ, нали. 🤣 Ми, да, пари, лукс, две дечица, ама свеки ти е на главата от сутрин до вечер. 🤣 Като сме си говорили - не ѝ харесва, но е наясно, че няма никога да се изнесат и да живеят самостоятелно. Та, тя е избрала големия палат и луксозното обзавеждане и удобства, но пък живее със свеки.. Явно успява да преглъща доста добре.

Ние не сме живяли никога с родители. Преди да се нанесем в дома ни, бяхме на квартира. По време на ремонта ММ каза: “По-добре да плащаме квартира още два месеца, докато трае покупката и ремонта, отколкото да живеем с родители.”

Всеки си преценява възможностите на търпимост. 🤣

# 344
  • В полите на Пирин планина
Понякога човек няма избор... Свекърва ми е вдовица от млада (била е около 30 годишна, когато е останала сама) и нямаше как да я изгоним, т.е. тя си живееше с ММ към момента, в който ние се събрахме с него. Не бих казала, че сдаде "короната" на домакиня без бой. 😜😁😎
Другият ѝ син твърдеше, че като си оправи къщата, ще я вземе при него, но този момент така и не дойде.

Общи условия

Активация на акаунт