С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 784
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Виноги съм се дразнила на клишето за четене с розбиране, но явно има защо да е клише.
Не съм казала, че родителите не обичат всичките си деца. Говорех за правене на розлика, а не за липса на обич.
Явно не само аз "насаждам лични травми", всеки си говори за неговите си преживявания и проблеми.
(Марулета, никой не е 'набивал канчето' на Янтра. Тя, заедно с други потребителки заедно използваха сарказъм за да набият канчето на Ела. Нещо като "думам ти дъще, сещай се снахо.)

# 316
  • В полите на Пирин планина
Понякога е полезно "да ти набият канчето", т.е. различната гледна точка не е с цел да се обиди човек, а просто да се замисли.

# 317
Не и по този начин.

# 318
Абсолютно не съм съгласна, ще деленето на децата е заради липсата на любов! Просто едното дете предизвиква нещо в единия родител и става или предпочитаното или пренебрегваното. Но това невинаги значи, че не е обичано.

# 319
Ох, хайде. При Ела за съжаление има една камара обстоятелства за незаслужено лошо отношение от майката: 1. Нов мъж на майката.  2. Дете от новия мъж с голяма разлика.
При мои познати дори с едни и същи родители с разлика между децата 10+ г., второто винаги е фаворизирано и се смята винаги за малко и по-облагодетелствано. Всички се грижат за добруването на малкото дете.
Ела,
Имаш право да искаш само едно дете. Причините нямат значение, проблем е само разсъжденията, че всички останали с повече от 1 дете постъпват като майка ти.
За свекърва ти нямам съвет.

# 320
А какво да напиша на човек  който чака свекървата да умре и го пише тук открито.
Дадоха и се хиляди съвети от различни потребителки,  всеки пречупен през неговия си мироглед. И никой от съветите не и допадна. Е как да помогнем точно на Ела?
И понеже не може да се пребори с мъжът си, ерго със свекървата, Ела реши да рита кошера, като написа как НИКОЙ не обича двете си деца и ВСИЧКИ ги делят. Хайде, моля, моля...

# 321
Аз само да напомня че темата е за оплакване от свекървите, а не за търсене на начини да се търпи свекървата или начини за "справяне" с нея. Така че Ела е в пълното си право да дойде да пише, за да ѝ олекне.

# 322
Склонна съм да се съглася, че наистина, житейските обстоятелства често облагодетелстват повече едното дете за сметка на другото. Самите родители се променят, следващите деца се гледат при различни възможности, опит, умора някой път.. Да си непредпочетен и неодобряван от собствения си родител като дете е една от най-големите травми, която се преодолява трудно и някой път цял живот.  И понякога не се компенсира от никакви успехи, ако ще световна известност да постигнеш. Това не е каприз и глезотия, примери стотици и хиляди.

Но за щастие повечето родители все пак успяват да обичат и двете си деца, то това е и  инстинкт, в края на краищата.  Затова хора с едно дете си мислят, че няма начин да обичат още някого толкова, пък после разбират, че може и още как Simple Smile

# 323
Ella11, ако като дете са те оставяли гладна наистина, това си е голям кошмар. Ако си била пълнолетна, е друго. Живей си живота и гледай напред.

# 324
Хайде, стига вече. Дайте някоя друга свекърва.

Между другото, попаднах на тази снимка и веднага направих асоциация с темата. Типичната селска или полуселска къща: на първия етаж свекървата, на втория – зълвата, на третия – снахата. Laughing

Скрит текст:

# 325
Много е хубава тази селска къща. Свекървата ще е на третия етаж да вижда и следи всичко.

# 326
  • София
Ох, даже и в такава не бих живяла със свекърите, а аз нямам драма с тях.

# 327
Как' Сийке,
Под първи етаж разбираш там, където е паркирана колата, нали? Има  и кухня зад колата.

# 328
Има един вход.
Свекървата ще е долу, за да минават всички през нейното КПП. Joy

# 329
  • Пловдив
Опосум, няколко страници по-назад някой "наби канчето " на Янтра заради съвършените деца. На мен  също ми се е случвало да ме критикуват точно в тази тема,когато съм разказвала за децата си - добри, самостоятелни и обичащи се един друг. Няма нужда да генерализираме.
Янтра тъй се притесни, сви се и повече не се обади Simple Smile

Аз, изключвам по някой здравословен проблем, аз сериозни проблеми с децата си нямам. Наистина са добри, интелигентни, разумни деца.

Общи условия

Активация на акаунт