Петокласници 2025/2026

• 6 146
  • 141
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Някой купил  ли е вече Ученическа лична карта ?

Да, от 24.08 са заредени. Още средата на август ми бяха казали тази дата, така че предполагам не е било за конкретната книжарница.
Отново са същите, но с различна година.

# 31
На мен по-големият проблем ми е да осигурява снимка за личната карта. А от тази година вече ще имат и бележници, нали?

# 32
Какви бележници?За оценките винаги са си имали

# 33
Какви бележници? От години са с електронен дневник. Поне при нас.

# 34
  • Пловдив
Какви бележници? От години са с електронен дневник. Поне при нас.
Навсякъде.

# 35
Вече имаме определена родителска среща - на 10.09. Надявам се да си изясня въпросите,  които ми се въртят в главата.
Подсетихте ме и за ученическата карта, макар че не знам за къде ще им трябва освен за някое състезание. Купихме няколко тетрадки. След родителската ще допълвам нещата.

# 36
Аз мислех, че освен ел дневника, трябва да имат и хартиен бележник. Даже в първи клас купих (срам...). Явно се изложих, ама защо тогава още се продават?

# 37
И аз се чудя защо продават.На малкия в 1 клас бяха му дали от училище един.Сам си нанасяше оценките от Школо в него 😀

# 38
  • Пловдив
При нас излезе разпределението по класове. С приятелката и са в един клас (аз бях писала мейл с молба да бъдат така), с другата и приятелка очаквано не са, защото тя е избрала друг профил предмети. В техния клас се води и брат и, който е с умствено изоставане и всъщност изобщо не ходи в нормално училище, но се води записан в него, защото така изискват в последните години, бившето помощно училище формално вече няма статут на улицище. Трябваше да и обяснявам, че не, няма да идва с тях на училище. Двете момичета със СОП от стария им клас също са при тях, но те си ходят. Едното било досадно - разясних и дума по дума какво е "се ла ви". Също и едно момиче от детската им градина, което уж искаше да е приятелка с нея, но нашата нещо го избягваше - в началното училище бяха в съседни класове, вече ще са в един. Досадното и бивше "бести" си остава в стария клас, друг, което беше най-голямото облекчение за нашата, наред с това, че с приятелката ще са заедно.

Прави ми впечатление, че в новия, той е и новообразуван, клас са само 18 деца, без сина ми ще са 17, останалите новоприети са ги разпределили в старите класове, където стават по 22-23 деца. Може би имат нещо наум или пък просто така им излизат групите според избираемите предмети.

Обаче началното и училище ми харесва повече и това си е. Явно не напразно е по-желано. Вчера бях на родителска среща за първокласника в сегашното - класната стая малко по-сбутана и тъмна, такова и е разположението, иначе ремонтирана; униформите не били задължителни, само препоръчителни - обадиха се родители на деца от горни класове, че при големите им деца още от първи клас никой не носел, а аз харесвам идеята за униформи. Дори учителките в старото училище ми вдъхваха някак повече респект от тези на първолака сега. Но нищо, де, все пак целта е да се научи да пише и да чете, а децата са всякакви навсякъде и учителите също.

"Не иСкАм дА зАпОчВаМе УчИлИщЕ", беше финалът на диалога по Вайбър.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 12:55 от Магдена

# 39
Както и преди пуснах, но ето още веднъж :
https://bntnews.bg/news/zdravnite-karti-na-decata-stavat-elektro … m_content=bullets

# 40

Електрпнна за получаване от училищата - да. Което не отменя профилактичния преглед при личния лекар. Все пак трябва да измери детето за да напише верни данни.

# 41
Едва ли се ходи веднъж годишно за този преглед и то точно преди 15.09. Има родители, които дори и преди 2 м да са ходили, ще отидат пак само, за да си вземат хартийката.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 23:40 от Radina

# 42
В същност според нашите лични лекари не може в един ден да ми проведат профилактичен преглед и например преглед за някакво заболяване, ако съм отишла за него например. Тоест трябва да е в два различни дена, в което си има логика де:). А кой се сеша да отиде на лекар без оплаквания:).
Успяхме да вземе заветната бележка де, пусна му и изследвания на кръв и урина.
Има карта за градски транспорт, ученическа карта,, две нови тениски за униформата, остава да направим нови снимки и е готов.

# 43
  • Пловдив/София
Аз да ви питам как се оправихте със списъка за четене? Много е безумен тая година- реално има само една пълна книга (Пърси Джаксън). Всичко други са някакви откъси, приказки от рода “Грозното патенце”, които децата ги знаят от три годишни.
Накарах го да прочете онлайн “Хайдути” и Мит за сътворението, митовете на Кун ги започна, но му бяха трудни. Пърси също не беше неговото…

Пропускам ли нещо?
Обикновено изчита всичко от списъка, нот ая година не го карах. Чете си други неща и сега дъм малко в паника дали не сгреших…

# 44
  • Пловдив
На нас не са ни дали списък.
Пърси Джаксън обаче е добра идея. Аз мислех да се опитам да я заинтересувам с "Емил и детективите" от нашите детски години.

Общи условия

Активация на акаунт