Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 461
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Ще ми препоръчате ли бюджетен смокинов парфюм.
Август Корес. Невероятен е в Гърция на морския въздух.

# 196
  • София
Аз харесвам Chloe Nomade EDP и то много, но Barenia - никак. Така че пробвайте най-добре Simple Smile

# 197
Ненавиждам Номад, но обожавам Барения. Тя е най- добрият дизайнерски парфюм излязъл миналата година

# 198
  • София
Ненавиждам Номад, но обожавам Барения. Тя е най- добрият дизайнерски парфюм излязъл миналата година
Аз пък съм точно обратното, така че това е доказателство, че грам не си приличат Simple Smile

# 199
Определено не си приличат.

# 200
Навихте ме да пробвам тази нова Барения. Старата ми хареса, но нещо и липсваше при мен и не стигнах до покупка. Току виж тази може и да са ме уцелили. Единственото, което ме притеснява в дали има дамски изразен уклон, защото не мога да нося подобни аромати (имам някакви психически бариери с по-женствените парфюми).

# 201
Аз пък съм точно обратното, така че това е доказателство, че грам не си приличат Simple Smile
Носове разни. За мен Барения и Номад са от едно семейство. Различни, поляризиращи и прекрасни. Но най-вече различни от масата и в това според мен се крие поляризациятс любов -омраза.

# 202
  • The Evergreen State
Много интересна дискусия сте подхванали - съгласна съм с Лорелай - нео-шиприте се явяват глътка свеж въздух сред наложилата се тенденция от лепнещи, захаросани и задушливи парфюми - и в този смисъл това е общото между Барения и Номад.
Кристин Наджел както и Франсоа Демаши са всепризнати майстори на шиприте, и двамата като ин хаус парфюмеристи са длъжни да се съобразяват с директивите и насоките на бранда за който работят. Ермес за разлика от Диор успя да не забие в скучния захаросан тренд. Мис Диор по формулата на Кристин Наджел няма нищо общо с посоката в която завиха Мис Диор в последствие, за което в никой случай не можем да обвиняваме нито Демаши, нито Куркджиян който го наследи. Ермес заложиха на по-рисковия вариант да не следват вече утвърдената тенценция и това им се отплати, хората наистина харесват Барения, която се отличава от всичко познато. Новия Мис Диор Есенс, без да имам някакво съмнение, че ще е хубав парфюм, нямам интерес да го пробвам дори, просто е предвидим още по цвета.

Все по-колеблива се чувствам и по отношение на новия Шалимар Есънс - не съм го пробвала, но от коментарите във  Фрагрантика оставам с впечатление, че е по-близък до милезим фланкърите които са хубави и приятни парфюми, но далеч не толкова комплексни и богати като оригиналния Шалимар. Искаше ми се за тази голяма годишнина да заложат на нещо по-комплексно и по-доближаващо се по дух и темперамент до оригиналния Шалимар. От друга страна, изпуснах първия милезим Ванила, та така погледнато - може би си струва да добавя тази ванилова версия. Колкото до отбелязването на годишнината, тъй като нямам Шалимар в нито една от трите версии в които се предлага оригинала, може би е по-добре да си купя просто 30 мл от ЕДП. В дилема съм, но не ми е и спешно това решение, не съм и сигурна дали ще стигна до покупка изобщо.

Чилко няколко страници по-напред се включи с интересен материал за Лука Турин - мисля, че неговата главна критика и голямо разочарование от ниш марките като цяло (и в частност от Ксерджоф и Де Марли) идва от факта, че в дългосрочен план не оправдаха очакванията да останат неконвенциални и предлагащи алтернатива на тенценциите. Случи се парадокса, че ниша стана сам по себе си по-популярен и по-търсен сред масите и съответно вече не би могъл да се определи като ниш.
Като цяло, мнението ми е, че мейнстрийма все още не е за отписване, успява да ме изненада с прекрасни и разчупени предложения като Номад, Барения и Клое Интенз (това е моето лично мнение, разбира се не всеки би се съгласил). И трите парфюма не са за покупка без тест, но и трите си заслужава да се познават.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 04:33 от Athena

# 203
Арабската парфюмна инвазия е превзела пазара с конкуретни цени и с клонингите на дизайнерски и нишови популярни. Имитации навсякъде, вълни от агресивен амброксан и синтетичен бял муск, мръсни ванилии и шербет. Чакам другата смрад на рози+пластмасов уд, като захладнее. Кюркджиян може да е неоспорим талант, но с Бакара и ягодите в почти всеки свой парфюм напоследък обърна всичко на конфитюр. Вчера се заговорих с дъщерята на клиент, която носеше последния Мис Диор, купен от чужбина. Извади шишенцето да го помириша, ами... За момичета става, сладичък ... и дотам. Един от многото. Фрагрантика описват една от нотките като "мармалад" с картинка филия с конфитюр. Смях се на поредната им нелепица, нали под мармалад в английския се разбира сладко от портокалови кори.
В Бургас е все още горещо и последните дни съм с Дъгата. Много притегателен ми е, мирише си на мокро, топло и дори на ментови желирани бонбонки. Описват го като носталгично връщане в детството - и аз го усещам така.
Уф, дълго стана. Безсъние от ЕГН-то.

# 204
  • Стара Загора
Здравейте,
Avgoustos Korres ❤️

# 205
Не си само ти!При мен също е с определено мъжки уклон.Нищо женствено не виждам в нея.Много ми прилича на един мъжки парфюм,който полваше преди време синът ми,но така и не можах да се сетя кой е.

# 206
Дами, как да обясня на приятелка различния цвят течност в един и същ парфюм?Използва Прада Парадокс интенз и цветът е розов.Помоли ме да и поръчам по-голяма разфасовка и дойде с леко кафява течност.Сайтът е от доверените.Знам, че ванилията променя...дали различните бачове са от значение?Имали ли сте подобна случка, един и същ.парфюм с различен цвят течност?

# 207
  • Sofia
Дами, как да обясня на приятелка различния цвят течност в един и същ парфюм?Използва Прада Парадокс интенз и цветът е розов.Помоли ме да и поръчам по-голяма разфасовка и дойде с леко кафява течност.Сайтът е от доверените.Знам, че ванилията променя...дали различните бачове са от значение?Имали ли сте подобна случка, един и същ.парфюм с различен цвят течност?

Tamar, не е точно същият случай, но дано помогне с един много ванилов парфюм Simple Smile
Това са двете ми бутилки Mon Guerlain - 30мл, която разнасям, като пътувам (по-старата е тя) и 50 мл, която ползвам вкъщи (на около година е). Надявам се, въпреки малкото количество, се вижда разликата в цвета, като по-новата беше доста по-светла, като я купих. За година потъмня и ароматът се позасили малко.
Сега, за розовото не знам, но новите бачове са обикновено доста по-светли и най-вероятно цвета ще се засили и на Парадокса.

# 208
Не знам защо, но с Prada Paradoxe се случва много често цветът да варира, при нови бутилки. Моето обяснение е същото, различни партиди. Парфюмите с ванилия задължително потъмняват, но би трябвало да е след отваряне и заради светлината. Всъщност, дори и на тъмно потъмняват с времето. Сигурна съм, че парфюмът е оригинален, щом е от доверен сайт. Надявам се, приятелката Ви да се убеди в това. Дано не остане с впечатлението, че с парфюмът и има нещо нередно!

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 11:35 от Magda Dimitrova

# 209
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

Привет Обичам те!Благодаря!, преди всичко поздравления за избора на псевдоним Heart Exl Провокира хубаво чувство на топлина и завръщане към същността. Любовта и благодарността, дават есенцията в смисъла на духовното ни съществуване, а Вашия псеводним, изречен с истинно чувство е най-кратката и концентрирана формула, която душата може да изпрати към Вселената. Hands Pray

На питането Ви за бюджетна смокиня. Не уточнявате бюджет, затова ще си дам ограничение до 100лв / 100мл с оглед на актуалните цени.
В моите разбирания, смокиновите парфюми се делят общо взето на два основни вида и един трети, между тях.
Първият са тези смокини, които звучат по-свежо, зелено, дървесно, хладно, въздушно и прозрачно. Често се възприемат за унисекс и дават усещане за природа и хармония.
Такъв тип за мен е:
Zara & Jo Malone - Rain No 4 Amber & Fig Cashmere EDP  for women
Скрит текст:

https://www.zara.com/bg/bg/amber---fig-cashmere-edp-100-%D0%BC%D … ---p20110802.html

Amber & Fig Cashmere дава чудесно средиземноморско и прохладно усещане за зелена смокиня, за простор и стояща по-близо до идеята за смокиново дърво или смокинови листа. Ако търсите свежест в композицията, това е много добър избор. Аромата носи лятна вибрация и слънчево настроение с тънък нюанс на морски бриз, което ме провокира да го препоръчам и на любителите на Mugler Womanity.
За мен е много добре композиран, което не е изненада с оглед на участието на Jo Malone, като съотношението цена-качество е преъзходно. Към момента е наличен за тест в магазините на Зара на женските щандове, както и онлайн.

Потърсих за други такива подобни аромати, но със съжаление установявам, че или са ги спрели официално, или са изчерпани за тестове. Като например Masaki Matsushima Bois d'Inoki или The Body Shop Italian Summer Fig и други.

Втория вид смокини са по-плътните, сочни, с фокус върху плода, сладостта, звучат по-млечно, кокосово.
Такъв отличен пример за мен е:
L'Erbolario Fico / Fig
Скрит текст:

Прекрасно ново предложение от любимата марка, което може да тествате в магазините им.
https://www.lerbolario.bg/bg/lines/%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B … C%D0%BB-1158.html

Третия вид, е нещо между двете посоки, и там поне за мен стоят два прекрасни унисекс примера.

Mauboussin Une Historie d'Homme Irresistible
Скрит текст:

Une Historie d'Homme Irresistible го водят мъжки, за мен е напълно унисекс, като стои по-зряло, по-улегнало и наситено благодарение на сандаловото дърво, което придава сила, плътност и кремаво-млечна текстура на смокинята. От друга страна, кедъра пък я държи в баланс и излъчва автентична горска хладина. Смокинята тук е представена в идеална хармония - нито твърде тънка и зелена, нито прекалено млечна и кокосова. Като известен риск тук бих посочил, че аромата носи и усещане за автентичен горски мъх, който е вплетен отлично, но все пак това може да даде мъжки уклон за някои вкусове. Страхотен парфюм, изумително качество!
https://makeup.bg/product/447132/

90мл ЕДП за 31.57 лв. в Мейк е подарък за това качество, стига да търсите тази по-дървесна посока.

Друг балансиран, но повече в посока на весел и сладък кокос е:
Guess 1981 Indigo for Men
Скрит текст:

Летен, щастлив, усмихващ, напълно унисекс, да не кажа 80% дамски. Напълно се вписва в това определение за плажно-кокосова, сладка смокиня, не не тежи въпреки това. Много добра идея е според мен, ако се търси нещо такова на добра цена.
https://www.parfimo.bg/guess-guess-1981-indigo-eau-de-toilette-za-maje-100-ml/

И накрая да спомена, онзи ден носих тази смокинова красота:
Bullfrog Elements Air
Скрит текст:

Връхни нотки: Мате, Смокинови листа, Хелиотроп
Средни нотки: Бадемово мляко, Корен от Перуника, Смокини
Базови нотки: Ванилия, Сандалово дърво, Смокини

Много хубаво изпълнение, точно както си представям идеалната смокиня.  Heart Decoration Мисля, че си заслужава внимание, като виждам, че не е и много скъпа - в мейк 100мл са 105лв., а качеството наистина е на високо ниво.
В първите часове, бих я определил малко по-близко до свежите, зелените, лъчистите и слънчеви смокини, като постепенно в развитието си, по-плътните базови и сладки нотки изпъкват и крайня резлутат е повече от комплексен и възхитителен Green Heart

Обичам те!Благодаря!, ако имате възможност, вижте и една друга разкошна смокиня, по-скъпа, но да има Simple Smile)
Erbario Toscano Fico d'Elba
Скрит текст:

https://www.fragrantica.com/perfume/Erbario-Toscano/Fico-d-Elba-39848.html
Свежа, зелена и хармонично, натурално звучаща смокиня, много ми допада и затова я добавям.
50мл е около 105лв. Може да се тества в магазините на BARAKA.

Успех и слънчеви събота и неделя Nature SunnyTropical Drink

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 12:17 от Deetron

Общи условия

Активация на акаунт