Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 24

• 12 540
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
И аз се интересувам колко време е необходимо да придобият окончателния си вид. Вече съм две седмици след операция и слезнаха малко надолу (понеже нося стягащата лента, която ги бута надолу), но са някак сплескани, много широки, и на една гърда има лека гънка на кожата около зърното, също така са много твърди и абсолютно неподвижни.

Споделете снимка в поста

# 181
  • София
Гънката на кожата около зърното ще се оправи, но ще й трябва повечко време. Няма да остане така.

# 182
  • Sofia
Време трябва - две седмици, три месеца са много малко. Бих казла 6 месеца или година, но всичко зависи и от първоначалния старт. При липса на собствена жлеза или стегнат гръден мускул "улягането" отнема повече време.

# 183
Здравейте, след няколко дни е операцията ми за поставяне на гръдни импланти. Ми колкото и да не си го признавам страх ме е. Ще слагаме 425 или 450 кубика подмускулно. Имам питане към дамите които имат импланти поставени подмускулно, как беше след операцията? Боли ли много и какво е чувството. Чела съм , че за болката има значение начина на поставяне. Извинявам се за дългия пост.

# 184
Здравейте, след няколко дни е операцията ми за поставяне на гръдни импланти. Ми колкото и да не си го признавам страх ме е. Ще слагаме 425 или 450 кубика подмускулно. Имам питане към дамите които имат импланти поставени подмускулно, как беше след операцията? Боли ли много и какво е чувството. Чела съм , че за болката има значение начина на поставяне. Извинявам се за дългия пост.
Моята операция беше преди две седмици 375 кубика под мускула.
Няма да лъжа - боли. Задължително искайте обезболяващи в болницата и като ви изпишат. След първата седмица до десет дни болката намаля при мен. Продължава да боли, но не е страшно... И без обезболяващи е ок.
Не е задължително обаче и при вас да е така. Споделям моя опит. Нещата все пак зависят и от организъм и от праг на болка. При всеки е различно.

# 185
За дамите, на които им предстои операция при Милев - дори не разбрах кога бях упоена. Лежах на масата в операционната и сестрата ми каза “може да усетиш леко замайване”. Събудих се в реанимацията 😬
Минаха няколко седмици от моето повдигане с импланти. Потвърждавам - 230сс наистина са много малки импланти от почти нулев старт. Подходящи са за дами, които искат интервенцията да остане незабележима, но имайки предвид възстановяването и всичко около него - бих си сложила поне 300…
Гърдата ми, която беше по малка и съответно е с 15сс по-голям имплант, е с по-голям оток и се възстановява по-бавно от другата. Първата седмица спазвах указанията за почивка, но понеже имам пъргаво дете, на втората се наложи да потичам след него и получих жесток оток. Направо щяха да се пръснат. Взех си крем Сераза, три дни се мазах и нямаше ефект. Започнах хомеопатия арника монтана 9с 5хапчета по три пъти на ден и сега съм по-добре. От махането на шевовете на 12я ден до днес бях със стери стрипс върху шевовете. Паднаха тези на долния разрез и днес реших да отлепя насилствено(умно момиче) и тези от зърната. На едното зърно имам 3-4мм отвор, а в него се вижда червеничко. Малко ми е късно да занимавам хирурга и го залепих с дишаща лепенка… взела съм си Мадекасол и Кело кот. Мазах целите гърди с Мадекасол, понеже се появиха стрии и вече ги няма. От утре може би ще мажа с кело кот. Притеснява ме, че ластикът на сутиена ме търка точно в долния разрез под гърдата, а зърната ми пък се протриха яко от материята и този сутиен вече искам да го запаля. Болката отмина, но понякога усещам оста едносекундна болка(сякаш ме наръгват със шиш). Това е всичко, за което се сещам да ви споделя.

# 186
Etheral_, там където казваш, че има "3-4мм отвор" не го мажи с гелове и кремчета, те са мазни и пречат на зарастването. Попитай хирурга ти кога да започваш да мажеш. Аз първия път мазах стриктно- нямах никакви белези, втория нищо не мазах- пак нямам белези, третия път даже не се и сетих, че има такива мазила😆
И мен ме дразнеше ластика на сутиена върху разреза и си слагах марли с малко йодасепт.

Maria933, при всеки е различно, мен не ме боля първия път. Имаше дискомфорт и неприятни усещания, но силни болки за каквито бях чела, нямах. Най-неприятно ми беше спането само по гръб и ставането от леглото.
Имам втора и трета операция, тогава пък изобщо, грам не боли. Тегаво е само това, че трябва да се спазват някакви ограничения в движенията, но те са важни и се налага да се изпълняват.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 03:17 от Чи лу

# 187
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Момичета, при вас колко време отне да слязат имплантите, да спаднат оттоците и гърдите да поомекнат и да изглеждат по-естествено?
Около 2м. Първите седмици повече ги харесвах,защото бяха стегнати,сочни и 1/3 по-обемни от сега.
Майка ми,милата ,едно тихо и притеснително ме беше питала "Защо са ти толкова близо до шията,дали ще спаднат?
И спадна отока, и се наместиха надолу.

230сс за нулев старт са нищо и аз бях казала,че за мен дори няма смисъл от операция ако не е 300 и нагоре,ама...
Другия път:)

# 188
  • Sofia
Ethereal_, Сераза има и на таблетки и много помага за спадне на отоци и за възстановяването като цяло. Кело кот се маже чак като паднат коричките. Този отвор, дето си направила с дърпането, дали да не слагаш Йодасепт Thinking Най-добре да питаш лекаря.

# 189
Този отвор прилежно го залепих 😁 и смятам довечера да го залея с физиологичен разтвор. Да ви кажа честно се притеснявах близки и приятели да не разберат(което е малко инфантилно от моя страна), но след цял живот криене на циците ми, тепърва свиквам да получават внимание 😁 след десетина години като нищо ще се подвизавам и аз с някое друго кило товар 😁 любопитно ми беше - по-големите импланти по-трудно ли слизат надолу и биват отпуснати от мускула? Или размерът не е фактор?

230сс за нулев старт са нищо и аз бях казала,че за мен дори няма смисъл от операция ако не е 300 и нагоре,ама...

Когато целта на операцията не е увеличаване, а реконструкция - със сигурност има смисъл Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 14:55 от Ethereal_

# 190
Този отвор прилежно го залепих 😁 и смятам довечера да го залея с физиологичен разтвор. Да ви кажа честно се притеснявах близки и приятели да не разберат(което е малко инфантилно от моя страна), но след цял живот криене на циците ми, тепърва свиквам да получават внимание 😁 след десетина години като нищо ще се подвизавам и аз с някое друго кило товар 😁 любопитно ми беше - по-големите импланти по-трудно ли слизат надолу и биват отпуснати от мускула? Или размерът не е фактор?

Когато целта на операцията не е увеличаване, а реконструкция - със сигурност има смисъл Simple Smile
Това с криенето ми е познато - от тийнейджърка крия с какво разполагам 🤣 аз дори под секрет ще правя корекция, нашите няма и да разберат (поне в началото 🤣).
Лятото обаче ще се фукам на поразия.

# 191
И аз ще направя корекцията без да споделям на майка ми и роднините ми. Те са супер против подобни интервенции и ще ме линчуват , ако разберат .

# 192
И аз не исках да личи,че съм оперирана и исках 300 макс,добре, че док не ме слуша и сложи 350 ❤️ . Майка ми въобще не е разбрала,даже и когато ме е виждала по корсаж. Не ходя с деколте и не съм чула коментар от никой.
Тези въпроси от нови потребители дали боли,за упойки и възстановяване вече са твърде досадни през 1 страница. Никой не си прави труда да прочете някоя тема назад ,на мен ми омръзна да повтарям едно и също.

# 193
Еми и аз не бих тръгнала да чета назад. Как да знае човек дали някой е попитал точно това което го интересува и дали е отговорено преди 2 месеца или 2г...
А ако не ти се отговар.. ми недей Simple Smile

# 194
Боли не боли, ще се трае. Няколко часа още и ще разбера. Ако съм в кондиция даже ще пиша. 😊

Общи условия

Активация на акаунт