(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 6 931
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
  • Deutschland/HE
Мама-ени, при нас родители и учители напуснаха аби-бала някъде към 22ч и след това те си продължиха в залата, нямало е простотии, сбивания.
За да събират пари организарат през месец март някаква дискотека, тогава има малко повече изцепки, защото всеки може да присъства.

# 151
Колибри, това са млади хора с бушуващи хормони и безконтролно много алкохол. Никой не може да предвиди какво ще стане. Затова на подобни събития нормално има охрана. Но нямаше.

# 152
  • Deutschland/HE
Мама-ени, при нас също нямаше охрана. Ползваха залата в курхаус-а. Трябваше сутринта да е почистено и прибрано, за да не им вземат екстра пари. Те имаха комитети за какво ли не, та си имаха отговорници и за това, явно бяха успели сами да се справят.
Сега при нас започват кербове/кирмеси и синът ми иска да ходи, малко ми е притеснено. Той по принцип е доста притеснителен и не излиза много, много и за това не искам да го спирам.  Няма да се спи този петък или събота Simple Smile

# 153
Оффф, говори ми, и аз съм така. Заспивам, но не спя спокойно докато не се прибере младежът. Не знаех какво е Kerb, та попитах гугъл. Това си е ваше регионално название за Kirchweinfest (или поне Гугъл каза така). При нас няма такива, но имаше безкрайно много летни партита, на които моят син беше поканен и се чувстваше длъжен да присъства. Сега ще починем малко и после се почват Weichnschtsmarkt-овете. Ще имаме и 18-ти рожден ден тази зима......

# 154
  • Deutschland/HE
Това е свързано с прибирането на реколтата повече, поне в нашия район. Три дни пили и се веселили. Всяко градче/квартал си има традиции, клубове... Според мъжа ми било като сборовете в България, но аз на такива не съм ходила никога. Тази година при нас радио FFH ще  осигурява музикалното парти.  Хубавото е, че в полунощ свършва до другата сутрин. Летните партита си вървят отделно. Почивката е от края на октомври до коледните базари Simple Smile

# 155
На бала на средния ни син, също този юли,  беше толкова приятно, че останахме до след 12.30. Децата се преместиха след това в нает само за тях клуб и купонясваха още няколко часа заедно с гаджета, приятели, братята и сестрите си. Разбира се, че е имало пийнали и абитуриенти и учители, но без изпълнения и простотии. Чудесна вечер се получи, много ни хареса на всички.

# 156
Свят голям, абибалове всякакви. То и нашите в България навремето със сигурност не са били еднакви.

Аз да попитам как се празнува 18-я рожден ден около вас? При нас досега родителите наемат хале, купуват по кашон от всички видове любим алкохол, популярните безалкохолни+енергийни напитки, поръчват много пица, осигуряват музика и това е.

# 157
мама-ени какъв е този алкохол около вас? Аз за такова нещо за пръв път чувам. Не сме имали подобно преживяване до сега. И никакъв алкохол не сме купували. Не го разбирам изобщо това, което пишеш .

# 158
Еми Бела явно при вас младежите празнуват с баница и боза. Метафорично казано Grinning.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 07:02 от мама-ени

# 159
Големият е роден лятото. Направи купон на близкото езеро с грилване, пица, напитки, музика, плажен волейбол... такива неща. Пазарувахме с него и закарахме каквото трябва с колата преди партито. След купона си почистиха сами  и прибрахме каквото бяха приготвили. Циркове и проблеми не помня. Помня, че почти не бяха пипнали бирата.
Малкият е роден ноември. Нае апартамент за един уикенд, сами украсиха и организираха музиката, с момичетата приготвиха разни неща за хапване, помогнахме със закарването на напитките. Сам е говорил със съседите по апартамент и са се разбрали в 2 часа да спрат музиката. Брат му е едър и с още един як приятел са били фейс контрол, за да няма външни на купона. След купона сами почистиха и оправиха. Не са имали проблеми със съседи и полиция, нито с пияни гости. Алкохол имаха разумно количество, много остана неизпит. Енергийни ненавиждат и не са зареждали такива за купоните си.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 00:13 от Mößbauer-Effekt

# 160
мама-ени не знам дали имат баница и боза. Знам, че има такива, които пият. Има и такива , които не пият. Но не съм чувала празнуване да е било еквивалент на напиване до такива степени. Т.е. ако някои го направят при някой празник то това си е качество на тези хора и не е олицетворение на празник.
Явно при вас в населеното място има друго разбиране и понеже е малко населено място разбирането е едно. Какво можеш да направиш?
И не е нужно да реагираш така . Написах го защото ти повдигна темата.

# 161
Явно при вас в населеното място има друго разбиране и понеже е малко населено място разбирането е едно.
Много си права. Не се бях замисляла по този въпрос.

# 162
Включвам се и аз с абитуриент😃 Станаха трима дотук.

Още от миналата година са започнали подготовката и най-вече събирането на пари за бала. Имаха щанд на Коледния базар, тази година също, продават гофрети всеки петък в училище, ще сортират празни бутилки в местна фабрика за бутилиране на минерална вода и т.н. Досега са събрали около 3000 €, като се надяват до бала да съберат 10.000€. В момента водят преговори за зала и кетъринг. Разпределили са си задачите и всеки действа по тях.

18 РД голямата го празнува вкъщи с няколко близки приятели (Корона). Но пък 20ия РД празнува в голям стил - беше наела зала, храната осигурихме една приятелка и аз, украсата и почистването на залата поеха щерката и нейни приятелки.

Синът наскоро празнува 17ти РД . При нас са много разпространени т.н. Bauwagen (Фургони, които са пригодени за събиране на младежи). Той празнува в едни такъв заедно с една приятелка, която празнува 19 РД. Двамата пазаруваха, двамата чистиха преди и след това. Поръчаха пица  за всички. Бяха около 30 човека. Не е имало проблеми със съседи, защото този фургон се намира извън населено място. Голямата беше с приятеля си също там, за да контролира малко положението. 🤣

# 163
Дъщеря ми изживя криза на приятелството преди 2 години и 18-тия рожден ден празнувахме само семейно. На фестове и кербове се прибира около 12 часа, заради градския транспорт.
Залата за абитуриентския бал може да се наеме само до 12 ч. Понеже тя е в оргакомитета, в който от 30 души, реално 10 вършат работата, ми каза, че на запитване за афтърпарти са отговорили, че пари ще намерят, но питащите да намерят зала и организация.

# 164
Аз да попитам как се празнува 18-я рожден ден около вас? При нас досега родителите наемат хале, купуват по кашон от всички видове любим алкохол, популярните безалкохолни+енергийни напитки, поръчват много пица, осигуряват музика и това е.
Явно от тук идва тази алкохолна култура във вашето обкражение.
Мен още не ме вълнува тази тема.
От кога започнаха да пият кафе вашите деца?

Общи условия

Активация на акаунт