(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 10 044
  • 366
  •   1
Отговори
# 345
Ние сме вече цяла седмица полуболни. Много гадна работа - нито фит, нито болен. Не сме се тествали. Не виждам смисъл. Все с едни и същи лекарства се лекуват ковида, настинката и грипа у нас.

Искам да попитам дамите, които имат предплатени български сим-карти как ги презареждат? На мен от немска жиро или кредитна карта отказва да ми презареди.

# 346
  • Deutschland/HE
Искам да попитам дамите, които имат предплатени български сим-карти как ги презареждат? На мен от немска жиро или кредитна карта отказва да ми презареди.

Виваком зареждаме с кредитна карта, немска

# 347
Хм, и аз точно тази комбинация опитах,, но не се получи.

# 348
  • Deutschland/HE
През приложението? И мъжа ми, и дъщеря ми лятото  така зареждаха.

# 349
През сайта им на компютъра. Вие през Арр ли? Можеш ли да ми пратиш линк на лични?

# 350
Здравейте, да не казвам голяма дума, но оцеляхме от всички пътувания и днес ще ходим да събираме ябълки, най-накрая. Simple Smile Амбициозно съм настроена!

# 351
Страхотни са ябълките тази година.
Ние към 3 Окт. правим пътуване само за 3 или 4 дена. Есенната ни ваканция е края на Окт.

# 352
  • Am Dorf (BB)
За тези, които имат желание да посетят коледния пазар на Равенсбургер шлухт: Der Ticketvorverkauf beginnt am Dienstag, 14. Oktober, um 13 Uhr. Karten sind ausschließlich im Vorverkauf und per Online-Buchung erhältlich

# 353
С какво е известен този коледен пазар? Бела чао и нашата ваканция е след др седмица. Тази седмица ни е последната работна преди ваканцията, та гледам и уикенда да се отчета. За съжаление, не можем да влезнем в работен ритъм и се напрягаме с мъжа ми, защото сме от ваканция на ваканция и през кратките паузи от ваканции някой от нас пътува служебно, което значи, че другият виси децата. Аз бях с малкото дете на път, обаче, и заради окото му. Имаме голям напредък там и се надявам с това да подобрим и фината моторика, че догодина е първокласник...
Нищо не набрахме вчера, а тръгнахме с големите кошници. Ние нямаме кола, та взех и двойната им количка Туле Simple Smile)) да я натоварим... Тръгнахме, обаче, с колелата през някакъв натюршутзгебит от Нидерзаксен и ни отне 2 часа и накрая фермите бяха затворили. Та си купихме ябълки от машините 3 кг:))).
Ние за есенната сме в България, но за коледната този път мисля да пропусна, за съжаление. Просто не мога да работя от толкова пътувания и искам да си седна на задника. Вие къде ще пътувате за есенната?

Умирам от смях -- мъжът ми беше да гласува с малкия ни син и сега проведохме гласуване кой филм да гледаме тази вечер. И малкият ми син загуби, разрева се и проведе "нови" избори като само той пусна бюлетини Simple Smile))

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 13:36 от MariyaHris

# 354
  • Немция
Мария, ти ме мотивира да отидем да берем ябълки днес Grinning, че от 2 години все нещо се случва и пропускаме брането.
Вкусни, сочни ябълки... Ябълката - царицата на плодовете за нас!

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 15:47 от Бибит

# 355
Не знаех, че могат да се берат ябълки. Ние само ягоди сме брали и в една ферма има вишни, манголд и веднъж някакви беерен брахме, но какви бяха не помня. Не ни харесаха.

# 356
Ние имаме да си оправим неща в София и ще метнем някой театър. Може при хубаво време една Витоша.

# 357
  • Немция
Рейна, брането на ябълки е класика.
Не може да няма някъде около вас. Сезонът лека-полека приключва, днес имахме възможност за бране само на два сорта, но преди години в края на септември сме брали от 5-6 сорта ябълки.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 00:20 от Бибит

# 358
В Германия има толкова много ябълкови градини, няма как да няма и възможности за бране.
И ние никога не сме брали, но и не сме се интересували някъде около нас дали предлагат.
Бибит, чудна декорация са спретнали хората, браво! Много ме кефят такива неща.
Ние ходим на един тиквен маркт всяка есен. Пълнят ми душата с декорации и красоти!
И се връщам все с няколко китки, хубав хляб, тикви, Käse-та и  Wurst-ове разни.

# 359
Бибит, ние само гледахме Simple Smile). Пипи, в Хамбург е някакво известно място от векове -- Алтеs Ланд, земя, която е взета от реката от холандски експерти. Simple Smile)) И брането на ябълки е някакво известно туристическо преживяване. Аз като млада докато си чаках първата заплата след като си бях платила поредния кауцион се прехранвах с ябълки, разтящи около работното ми място.Simple Smile) Не беше ферма, де, та просто си брах. Но по тези ферми ябълките са много високо качество. Ние миналата година  бяхме набрали много, но тази с тия пътувания ще ги изпуснем май...

Бела чао, какъв театър ще гледате? Ние не сме много по интелектуалните занимания...макар, че децата много са се радвали, когато съм ги водила.

Аз съм запретнала ръкави за проблема с ферайните, но плуване е просто много трудно, чак невъзможно за деца, съвсем няма места. Ще ходя да говоря лично и за себе си. Но има ферайн за спасяване и там също провеждат курсове в същия басейн, както и от 8 г баткото ще може да го запишем за триатлон и е по-лесно, напливът е по-малък. Та ще се пробваме в един от тия двата. Триатлонът е към същия клуб като плуването. Тъпото е, че за възрастни е много по-лесен приемът във ферайна за плуване.  За отборните спортове, детето иска волей и футбол, но за футболът направо ми се вижда невъзможно...та ще гледам за волей. Малкото иска хокей на трева, което е съвсем до нас и е супер спорт и е лесно вкарването.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 07:30 от MariyaHris

Общи условия

Активация на акаунт