(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 10 312
  • 368
  •   2
Отговори
# 360
избираме сега. ще пиша.
Ябълките стават за прехрана. Есента всичко ми е с ябълка. Домочадието попривикна.

# 361
  • Berlin
И аз за първи път чувам за такова бране на ябълки.😮

# 362
Около нас се произвежда ябълково вино и ябълките са поминък тук, та знам, че може да се бере от фермите. Аз такива желания нямам, та не съм пробвала. Децата в началното училище ходиха в ябълкова ферма, да видят как се прави ябълков мус и си набраха за училище ябълки.

# 363
  • Немция
Abs, с търсачката намирам доста възможности за Äpfel selber pflücken  около и в Берлин, трябва да се провери кога е отворено за бране.

Дени, ние на първо място заради децата сме ходели да берем ябълки, но взе, че и на нас ни хареса.
Хем си правим разходка сред есенна природа, хем на децата им хареса да събират ябълки, а то бързо се бере- не е като дребен плод; хем хапваме после различни сортове.
Не е задължително да се берат големи количества.

# 364
Бибит,
Това е чудесно за вас. Но нас не ни влече.

# 365
Ягоди ходим да берем ние 🤣
И аз не бях чувала за ябълки, но съвсем е разбираемо след щандовете с тикви, които не са охранявани от никого и брането на цветя.

# 366
Аз събирам паднали ябълки под разни безпризорни дръвчета наоколо (не Obststreuwiesen). Blush Преди малко спретнах сладкиш с такива. Все са някакви стари сортове, някои са възкисели, но много ароматни и чудни за сладкиш. От корите става страхотен чипс, който изненадващо е сладък, а не кисел.

# 367
Рейна, брането на ябълки е класика.
Не може да няма някъде около вас. Сезонът лека-полека приключва, днес имахме възможност за бране само на два сорта, но преди години в края на септември сме брали от 5-6 сорта ябълки.
Бибит аз като не знам и не съм търсила. Не ни е чак от любимите плодове в сравнение с ягодите които берем в много големи количества. Със сигурност има някъде. Тази година явно изпуснахме.
Едно време вкъщи имахме много ябълкови дървета, но аз не ги отразявах много. Ошав хапвах обаче, нашите правиха всяка година.

# 368
Аз обожавам ябълки, но и ябълките, които набрахме миналата година бяха с качество и вкус, каквито не можеш да си купиш.
За съжаление събота почва ваканцията и няма да можем да наберем. Утре децата са на плуване и няма да можем да успеем да наберем.  Аз сега планирам нашата ваканция в България...и там ще направим мус и мармалад Simple Smile Ура Heart.

Общи условия

Активация на акаунт