Краят на бакшишите

• 22 802
  • 625
  •   2
Отговори
# 615
  • Куциндрел
На мен повече ми допада балканския манталитет. Как ли па ще оставя приятел на детето гладен, защото не сме планували още една порция храна.
За пазаруването и аз пазарувам по-малко храна, за да не хвърлям, но все ще се намерят продукти за още 1-2 порции.

# 616
Живяла съм в Европа и сега живея в Канада. Не съм преживявала подобни визити. По принцип когато каним гости и когато ходим на гости ни се предлага храна. Същото се отнася и за децата, които идват с преспиване. Оставяла съм им кухнята за тяхно ползване. Освен храна обикновено им оставях и снакс и напитки….

# 617
  • София
Аз също се замислих, че с нито едни чужденци не съм имала подобни преживявания. Амабградските легенди са за това.

# 618
Това да не са скандинавски простотии, тях много ги бива в лицемерието и глупостите.

# 619
Това да не са скандинавски простотии, тях много ги бива в лицемерието и глупостите.
Точно там съм живяла седем години и винаги “са ме хранили”.

# 620
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да не са били скандинавци с балканския корен? Simple Smile
Шегувам се, де.

# 621
Да не са били скандинавци с балканския корен? Simple Smile
Шегувам се, де.
Абсолютно чисти финландци.

# 622
Тия чужденци няма да оставят приятелче на детето гладно най-вече защото няма такива гостувания до самозабравяне и ‘случайно’ да стане време за вечеря, когато си отишъл в 14ч. На мен пък ми е супер неприятен балканско-ориенталският стандарт гостуването да има формат на настаняване и изхранване, все едно си в хотел/ресторант. Особено пък както гостите имат навика да забравят колко е часът. ‘Студените’ точни часове на начало и край за мен са супер. Животът ми не се върти около гостите, колкото и близки да са ми. Много са ми странни хора, на които прекарването на свободното време се затваря между чинията, чашката и двете нули и някой разговор на незнайно каква тема.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 21:48 от Нарцùса

# 623
Супер странно ми е да "храним" скандинавците от позицията на икономически силен народ с висока финансова дисциплина.

# 624
  • Куциндрел
Като се канят гости у дома се предполага, че ще си тръгнат когато те искат. Не се канят всеки ден все пак.
За децата - моето отдавна си кани приятели без да ме пита, не е често, а аз нямам против да ги нахраня, ако присъстват у дома в такъв час.
Като искам някого да видя под час, виждаме се навън.

# 625
Не ми се е случвало гости да стоят извън обичайното време. А деца да идват у дома е било съвсем инцидентно, типично е да излезем заедно навън, в парка, на плаж, на кино и тн(когато децата бяха малки). Но да дойде дете у нас, да си играе с моето и в един момент да се отделим всички, че да ядем, а другото да седи само, това ми е дъното на човешката ценностна система.

Общи условия

Активация на акаунт