От какво се пропиват хората.

• 15 642
  • 365
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Всичките маскари, само теб те е прескочило.

# 91
Баща ми беше алкохолик. За мен е смесица от наследственост, слаб характер, кофти младежка компания. Моля, не търсете вина за поведението на такива хора в жените им. Обикновено те си погубват живота и този на децата си, за да спасяват мъжете си. Ужасна, ужасна зависимост е това. Иска ми се да съм прекъснала веригата. Дразни ме омаловажаването на действието, ето, обикновено не се казва "пия", а "пийна", биричка, ракийка, едни такива сладички звучат. А аз като дете съм живяла в ада.
И моят баща е алкохолик. Още откакто бях 4-5 клас, това не знам колко години са вече. Сигурно 25. Още е жив, не знам и аз как. Излишно е да споменавам какво съм преживяла, само друго дете на алкохолик ще знае.
При баща ми - слаб характер, разглезеност от майка му, гледан като писано яйце, постоянно възхваляван, вкл.и до ден днешен, свикнал е да не носи отговорност за действията си. Общо взето, всичко идва от баба ми. Тя до ден днешен си го дондурка и оправдава. Всеки друг е виновен за състоянието му (вкл.и ние със сестра ми), само не и той. Той винаги си е бил слабо характерен и си е залитал по забавления (мама ми е казвала), но алкохолизмът му взе превес точно кано бях 4-5 клас, като ни заряза заради любовницата си: типичната руса ковра, с джуки и екстеншъни. Понеже е лекар и още тогава изкарваше пари и то в малък град, тя на всяка цена искаше да го закачи за себе си. Като цяло, в малкото случаи, в които ни даваше някакви малки суми (100тина лв), се криеше от нея. На мама постоянно и вдигаше скандали за издръжката. Плащаше едва 500 лв за двете със сестра ми. Иначе онази я обсипваше с подаръци и екскурзии. Но това е най-малкото му прегрешение пред нас. Както и да е - не е това темата. Въпросът е, че алкохолизмът се проявява при хора със слаб характер и такива, които са силно разглезени или обратното - не им е обръщано внимание. Никой от близките не е виновен, още по-малко съпругата.

# 92
Алкохолик лекар? Ужас..ще умори хората. Дано не е хирург.

# 93
  • Сф
Изобщо не и рядко и при лекарите. Няма да уморят никой. Оперират в екипи първо и второ, ако не пийне по - лошо- треперят ръцете. Някои пък пият на серии . 2,3 месеца не близва и после 20 дни не излиза от делириум направо.
Сега се замислих, работех за чужденци от близкия изток, не мога да кажа че са били религиозни, никак даже.  Как пък нито един от 6 братя не си падаше по чашката. Тук в бг няма да има такъв случай , сигурация!

# 94
  • По света и у нас
Спомням си на една нова година така се нагримирах в подпийнало състояние - после на снимките останових, че грима ми се е получил невероятен!

# 95
Често е от няма какво да прави, плюс никакво или нулева интелигентност и образование.
Не случайно, по селата масово пият от 8-9 сутринта или са перманентно на градус. Дори като се мине с кола през тях, все ще видиш някой да пийва.

# 96
Ръцете му треперят, защото е алкохолик. А не защото не е пийнал преди операция. Един такъв лекар имаше при майка ми и сигнализираха, и го уволниха. По-лошото е че почна пак като лекар, но поне няма да тормози колегите си.. или поне не тези.

# 97
  • Сф
Именно. Треперят. Като пийне и спира тремора. Това съм го виждала на живо, не при лекар, но все тая. А и така съм чувала от пиещи.

# 98
Да, де, треперят защото са алкохолици. Аз защо не треперя, като не съм пила? Защото не пия.

# 99
Според мен не е толкова до професията или до това дали жена му има амбиции. Алкохолът си е негов избор и ако е стигнал до там да се крие и да пие през деня, явно вече има проблем. Колкото повече тя го дебне, толкова повече той ще се затваря и ще бяга.

Жената може да влияе с отношението си, но не може да го накара да пие – ако не беше това, щеше да си намери друга причина. Истината е, че човек трябва сам да осъзнае, че има проблем и да потърси помощ, иначе нищо отвън не работи.

Много хора посягат към чашката за разтоварване, но разликата е дали можеш да спреш или вече си влязъл в един кръг, от който трудно се излиза. А за това обикновено трябва и специалист, и желание.

# 100
Ооо, Достоевски човек с много пороци, най-ужасния от които хазарта. Стигало се е до там да краде и залага брачната халка на жена си и като типичен алкохолик/и пристрастен, на другата сутрин сълзливо да и се обяснява, а после да нямат нито храна със седмици, нито мебели.
Какво да пише, освен да се защитава.

# 101
  • В.Търново
Всичките маскари, само теб те е прескочило.

Аз не съм живяла с тях и не съм поддържала връзка. Разведоха се като бях на 2-3 години и помня някои скандали и негови и пиянски изцепки и съм напмразила алкохола. Мога да пия само на банкет 1 чаша бяло вино и то разредено или 50 гр. Бейлис, друго не, не обичам. Смятай, ходя 1-2 пъти в годината на банкети или събирания. Grinning  Хора, които се наливат с алкохол на някои банкети и се отвращавам от тях. Радвам се, че мен ме е прескочило, но за синовете се притеснявам. Дано ги прескочи и тях.

# 102
Баща ми на работа не пие, иначе е невролог и то доста известен и търсен. Според мен затова оцеля толкова години, защото е лекар и си изчислява "дозите" и си следи организма и не пие на работа. Като влиза в запои, си взима отпуск или болничен за седмица, две. Но повечето лекари имат проблеми с алкохола и наркотиците. Едно 70%

# 103
Не те е прескочило, сама казваш, че намразила алкохола, заради баща си. Т.е гена си го имаш, но заради твое решение не си се поддала. И при синовете ти зависи от тях каквото и предразположение да имат.
Да се допълня - всичко зависи от самия човек, просто тези с гена трябва да се борят малко повече с природата си.

# 104
  • Melmak
В нашата култура е много дълбоко загнездено и сравнено с чужденците доста пием. Неслучайно като на българска трапеза седне чужденец и се осмъртва от две чаши, после събира подигравки. С много чужденци работя, особено по-младичките, идват, един видя, че тук мъжете на масата пиеха бира с ракия и им няма нищо. И той си поръча, явно да не остане по-назад, изпи 1 бира с 1 ракия, пребледня, оповръща кенефа и си тръгна.

Не го казвам, за да злепоставя човека, а за да изтъкна трейнинга, с който повечето българи се отличават. Аз като бях тийн пиех бира от 15-16 годишна. На нова година са ми давали пенливо вино и като дете. Като тийнейджър вече на празници вкъщи са ми сипвали твърдо. Още помня как са ми казвали нашите, че едно време на банкети в работа е имало хора, които много се изпускат и се напиват, и се излагат. И сами казваха да се уча да държа на някакво количество алкохол, а не да пийна 1-2 и после да не знам къде се намирам.
Тогава съм била малка и съм се чудела как се изпускат тия хора. Като работещ човек и аз виждам това сега, отиваме на парти от работа и се почва едно напиване. Имам чувство, че особено някои, които жените им ги ограничават, на такива партита е нещо страшно…

Признавам си, че от скоро съм бременна и ми е много трудно без алкохол. Бяхме на бар вчера с едни приятели, супер компания, на мен ми се реве, че не пия. Пих един аперол… ама цяла вечер на едно такова сокче.. вече направо ми се отщя да излизам.

Общи условия

Активация на акаунт