Как тренирам - 31

• 21 580
  • 592
  •   2
Отговори
# 45
И аз в отбора на харесващите делтоидеите на Петенцето!
Знам, че в бикини фитнес категориите много акцентират върху тях и са задължителен елемент. Браво за последователността и упоритостта.
Аз честно казано не знам как да изолирам само раменете и да не натоварвам трапеца- хич не си харесвам, че горната му част е склонна на обем при мен и от това съвсем оставам "без врат", който и без това ми е късичък, а не като на лебед.
Иначе раменната преса и чуковете са супер, задно рамо много мразя да правя от приведен стоеж с изнасяне на тежестта назад и навън, бррр

# 46

Вместо запис, може да споделите:
🧠 Въпроси за съзнателна тренировка и техника

❓ Усещаш ли целевия мускул, докато тренираш, или се фокусираш повече върху тежестта?

❓ Кое упражнение ти е най-трудно да "усетиш", въпреки че го изпълняваш правилно?

❓ Кога за последно си правил/а тренировка с фокус само върху контрола, а не върху тежестта?

Благодаря за новата тема, Нона!

Да се запиша в темата с общ отговор на въпросите. Да, редовно мисля за мускулите, които тренирам, защото треньорките ги споменават. Изпълняването на движенията бавно и с контрол не е лесно, но с опита се научих. Не съм перфектна разбира се, понякога просто мускулът не е достатъчно силен или съм изморена, но винаги когато мога, гледам да го правя.

НефертитЯ - разбирам те, и аз съм от срамежливите и заобикалящата ме среда ми влияе. Преди като ходех във фитнес залата ми беше страшно некомфортно, не толкова че някой ще ме гледа, а факта, че някой чака за машината, на която съм аз, или аз трябва да чакам. Имах период, в който работех с личен треньор - определено ми помагаше да изляза от мислите си и разсейва. Говорехме си с нея и не ме интересуваше какво става около мен.

След това започнах да ходя в студио за танци, и някакси преодолях притеснението. Като цяло всеки се интересува от себе си и не обръща внимание на другите.

Сега тренирам от вкъщи и знам, че това е моето нещо. Не искам да ходя по зали повече, най-удобно е вкъщи, не губиш време за пътуване, никой не ти ползва уредите и т.н.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 23:49 от MagiB

# 47
Добрутро! Simple Smile
Ден за кардио. Фитнес гривната е доста по-щедра от тракера - дава 14,5 км., но ѝ нямам вяра.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 10:36 от Гущера

# 48
Аз днес завършвам седмицата с горна част. Като цяло, най-кратката тренировка ми е днес. Вече съм почти в пълна бойна форма с тежестите от преди почивката, само правих по-малко повторения на някои. Теглото ми също се възстанови. Явно креатинът също си дава отражение.
Успях да си намеря микронизиран и почти не се усеща във водата. Предния беше един като пясък. Даже бях на косъм да го спра заради това.

# 49
Аз тази седмица продължавам да се боря с мускулни схващания … наистина не знам какво се случва с мен.
Тренировките ми бяха слаби, с по-малко тежест да щадим и правихме допълнително разтягания и мобилност с треньора.
Започнах двойна доза магнезий, мажа загряващи, бях на масаж - усетих подобрение, но на следващата сутрин отново се събудих с ужасно схванат врат, а спя на ортопедична възглавница.
Кръста/глутеуси ме отпуснаха - макар все още да усещам леко напрежение там, но врата … включително тази нощ се събудих от болка на поредното схващане.
Имам две ДХ там, но тази болка няма нищо общо, от лявата страна мускула е на топка.
Та …не знам вече какво да правя.
Днес отивам да си тренирам сама, имам желание и енергия, не мога повече в бокса … сигурно ще правя гръб/гърди и бицепс/трицепс. Краката малко ще оставя почивка, че ме е страх пак да не натегна глутеус.

# 50
  • София
Maroonka, какъв магнезий приемаш? Електролити пиеш ли?

Хора, уикенда не се ли надигна да тренирам веднага след ставане, после ме хваща един мързееееллл. Днес имахме ангажимент сутринта и нямаше как да ходя да тренирам и ей го е, 17:30 е вече, аз още сака не съм си оправила, имам дупИ да тренирам, докато отида, докато тренирам, докато се върнаааа. Не мога да го оставя за утре, че в сряда крака и трябва да съм се възстановила, а и утре имам кардио по програма.

Отивам някакси с последни сили да припомпаме 😀👌

# 51
Аз днес почивам, утре ще е корем и кардио.
Снощи валя дъжд, което възпрепятства разходката. Еми много гадно, не се чувствах добре, че съм пропуснала.

Тази вечер дано не вали.

Гущер пробвай за гърба да работиш едностранно, така може повече да го усетиш.
Но като цяло се изисква време за да правиш упражненията достатъчно осъзнато.

Маронка пробвай с глутамин.

# 52
Магнезий биглицинат 400мг.
Електролити защо са ми и какви да пия?
Глутамин също не съм пробвала.

Останалите ми добавки са Омега 3, Д3 + К, желязо и вит С, пробиотик, л-триптофан.
Гледам да не прекалявам с добавките.

Чудесна тренировка направих късния следобед - интервално кардио, гърди, рамо, бицепс/трицепс/корем. Много се заредих!
Ссx 4
* Chest press машина
* Chest flyes machine
Ссx 4 
* Shoulder press
* Lateral raises
Ссx 4
* Biceps curl с дъмбели
* Rope pushdown
Core circuit х3
* Russian twists
* Weighted sit-up
* Plank roll-in (knee tuck on ball)

# 53
Eлектролитния баланс е много важен. Може да има най-разнообразни симптоми, ако не са наред нещата. Ако не консумираш достатъчно сол, също може да е проблем. Аз например получавах сърцебиене когато махнах въглехидратите и трябваше да вдигна значително солта. Комбо калий и натрий са основно електролитите, които продават.

# 54
Абе аз казах, че не усетих гърба, но днес го усещам. Имам мускулна треска на плешките. Това не ми се е случвало много отдавна. На гърдите и краката имам чат-пат, но на гърба, когато от гиричките вкъщи отидох на фитнес.
На мен половината упражнения за гръб са едностранни.

400 мг бисглицинат са предостатъчна доза за жена, но понякога производителите правят мушенгии. Преди време си купих цитрат на капсули, а се оказа, че 1/4 от съдържимото е цитрат, а останалото оксид, който не се усвоява така ефективно. Затова си купих чист на прах 1 кило.
Междувременно Невър е обяснила за електролитния баланс. Също и крампи се получават. Можеш да пробваш с келтска сол. Дори и да не помогне, със сигурност няма да навреди. КЕЛТСКА, не английска, че да не оставиш следи във фитнеса! Joy

# 55
А как да разберем дали имаме електролитен баланс?
Относно солта аз използвам хималайска, имам и морска на кристали, но ми се счупи мелничката. Трябва да си намеря някаква ръчна или незнам, по издръжлива… или ако продават морска на прах?

Ще се огледам и за тази келтска сол, дали я има в големите супермакети?

# 56
Ами крампи, сърцебиене, падане на кръвното... Има я на здравословните щандове. Някои предпочитат на кристалчета или гранули за под езика.

# 57
Аз установих по метода проба-грешка. Предварително знаех, че махането на ВХ води до източване на много вода и с нея електролити и бях подготвена. Като ми се разхлопа сърцето, пиех вода със сол или айрян и моментално се нормализираше сърдечния ритъм.
Ако човек се поти много и пие много вода и то чиста само, без да добавя електролити с храната като ограничава солта например, също може да се получи дисбаланс. Приемането на диуретици също. Общо взето, не се получава от нищото.

# 58
Хм, ами не - не съм ограничила въглехидратите, даже напротив, позволявах си бая плодове и залитания, сол употребявам разумно.
А и моето не е точно крампи, а мускулни спазми - и а разлика в усещането и като болка.
Така де, трябва малко време да подейства магнезия и да видя дали ще започне да минава състоянието, все пак го пия от 3-4 дена.

# 59
  • София
И аз смятам, че 400мг бисглицинат са напълно достатъчни за активно спортуваща жена. Аз електролити приемам предимно лятото заради жегите и обилното потене. Не разчитам само на сол.

Хора, надвих мързела и отидох да тренирам. Получи се супер тренировка за долна част. Споделям:

1. Жаба (обратна хип екстензия) на смит
2. Аддуктор машина
3. Хип тръст
4. Римска тяга
5. Наведи
6. Ритници на скрипец
7. Прасец от седеж

Разтегнах малко и си тръгнах.
Показвам пъмпа и спирам, че много често започнах да спамя със снимки 😊 Утре корем и кардио

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт