Как тренирам - 31

• 21 650
  • 593
  •   3
Отговори
# 60
  • Бургас/Пз
Може ли да препоръчате електролити. В аптеката ми казаха , че имало само на Допълхерц. Подходящи ли са?? Или има други по-добри варианти?

# 61
Аз не мога да препоръчам, но може да ползваш калиева сол.
Трябват ти само калий, натрий и магнезий. Това са електролитите. Не се хвърляй на някакви фенци-шменци.

# 62
  • Бургас
ani_d, разгледай в iherb. Преди взимах на ММ от тези, много беше доволен, но ги спряха. Успях да взема няколко на супер цена /около 8 евро/, но вече няма. HydrationUP също са хубави
Скрит текст:

# 63
Здравей, колко почивки правиш за това време, доста добре 14 км? Аз след пет километра не издържам спирам да отдъхна.
Марунка, на прах ли ти е магнезия?
Добрутро! Simple Smile
Ден за кардио. Фитнес гривната е доста по-щедра от тракера - дава 14,5 км., но ѝ нямам вяра.

# 64
Пете, продължавай да “спамиш”, глутеуса е топ 👌🏻
Ръкавиците на Ъндър имат ли мекичко под пръстите?

Маронка глутамина помага за въстановяването на мускулите след тренировка.
Като стана дума за магнезий и моя е бисглицинат на прах, взимам една доза след тренировка, т.е 200 мг.

Днес откарах 2:30 часа във фитнеса 😀, лежерно без да бързам си направих първо 5 упражнения за корем, 30 мин кардио и накрая поработих за рамото, че ме боли.
Тези упражнения по 3 серии, доста добре разтегнах, доволна съм 🙂 И друг път съм ги правила и определено ще продължа периодично.

https://www.instagram.com/p/DLNOhyZMDWr/?igsh=b2QzdGs4ZmptMjhv

# 65
Pur_joy, не правя почивки. С щерка ми го бягаме на един дъх. Както става ясно от времето, темпото не ни е високо. Пробвай и ти така. 7,30 - 8 мин. на километър, а по наклон - 9 - 9 и нещо. Детето, като тича сама, много се юрка и не може да изтича толкова. Последния път се опита да тича с темпото на брат си и направи само 2,5 км. Ама той е футболист и на 16 г. тича като кон.
По гривна са 14,5 , но тя няма GPS. Смята го явно по ръст, крачка и т.н. Тракерът спред мен е точен. Adidas running. Преди няколко седмици тичах на шосе и засякох разстоянието с Гугъл мапс. 40 м. разлика на 10 км. даде. С дъщеря ми и двамата го ползваме и като тичаме заедно абсолютно едно и също разстояние ни отчита на двамата, т.е. няма значение от телефон.
В нета има доста тренировъчни програми, ако те интересува бягане. Ето една примерна: https://runbg.net/%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0 … 0%B2%D0%BA%D0%B0/
Аз толкова не се интересувам, харесва ми, но през седмицата нямам време, а и предпочитам тежести. Тях целогодишно мога да ги практикувам. Simple Smile

# 66
Добро утро и спорна седмица 😊

Вчера правих 40мин кардио зона 2-3 на stair master-a, установих че там ми е трудно да държа нисък пулс за фат бърнинг, та ще си го правя на пулс 120-140 за кардио издържливост.

Магнезия ми е на таблетки, на Webber naturals ако има значение.

Моя любим сладур, какво мислите за това - има или няма нужда да се тренира корем:
https://youtu.be/vub-pjymoZk?si=eR3vsiel0rtx9uUZ

# 67
  • София
Добро утро и от мен.

За корема ми е любима тема и наистина, аз също не разбирам защо хората го правят толкова изключително трудно и има милиард вариации, упражнения и всеки търси някаква ''тайна'' зад показването на плочките, а нещата седят суупер просто... както казва въпросният в клипа - мускулите на корема са еднакви с всички останали в тялото. ТОЕСТ тренират се с тежест, за да се изградят и вече за изчистването и ''показването'' им е отговорна храната и кардиото. Всичко друго са такива измислици..

Хора без изграден мускул искат да го покажат. Как показваш нещо, което нямаш? Simple Smile

# 68
За мен корема трябва да се тренира, както всеки останал мускул в тялото.
Лични мои разсъждения са, че когато не се тренира той “губи” силата си и тонуса си, това са мои виждания 🙂

Аз например ако имам пауза от 1-2 седмици и не го тренирам, след това е голяма мъка и зор, така че съм стигнала до извода, че ще си го тренирам докато мога, веднъж седмично.
 Назад в годините съм го пренебрегвала, което мисля, че е било грешка.

Снимка от вчера. Ще я махна после, моля не ме цитирайте. Аутфит SHEIN 😁

Мен пак нещо ме мъчи да се разболявам, какво става с мен незнам.

Дано довечера да съм годна за тренировка, крака по план.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 14:04 от Nona M.

# 69
Пак нищо не видях, Нона! Sweat Smile Нищо, все някога ще те уцеля, но ти продължавай да се показваш.

Относно корема при мен е най-тренираният и сега с паузата от 2.5 месеца, най-нетренираният мускул в тялото, защото плувам, бягам от дъжд на вярът и ходя. Ще ви дам отзиви в последствие как ще ми се отрази на издържливостта, знаете че ми бяха най-лесните тренировки с него.

Гледала съм специалист да твърди в свое видео, че корема не трябва да се тренира поотделно, че това е място, което последно се вижда като прогрес в тялото и ако човек тренира останалите мускули и е на калориен дефицит, в един момент, когато се стопят мазнините, мускулите там изпъкват сами, няма нужда от целенасочени упражнения само за корем,  ако останалата част от тялото е мазна, и ако жените не паднем под 20-18% мазнина.

# 70
Нона, за първи път те виждам и си wow! 💪🏼

Според моя треньор няма нужда от изолиращи упражнения за корем, защото засягаме core с всичко, което правим и когато изпълнявам правилно упражненията, винаги се стяга корема, както и кръста.
Аз правя понякога упражнения за корем в самостоятелните ми тренировки, но само за личен кеф, наясно съм плочките се правят в кухнята.

# 71
  • София
Всеки с мнението и предпочитанието си, зависи и кой към какво се цели. Аз харесвам добре оформени и изразени коремни мускули, което няма как да се постигне, разчитайки на това, че корема се натоварва при други базови упражнения.

Това е все едно да кажа, че няма нужда да правя изолиращи упражнения за дупе, при  условие, че клякам като правя крака и правя лег преса Simple Smile

# 72
Всеки с мнението и предпочитанието си, зависи и кой към какво се цели. Аз харесвам добре оформени и изразени коремни мускули, което няма как да се постигне, разчитайки на това, че корема се натоварва при други базови упражнения.

Това е все едно да кажа, че няма нужда да правя изолиращи упражнения за дупе, при  условие, че клякам като правя крака и правя лег преса Simple Smile

Не искам да споря, но мускулът на Д. е много голям и иска доста тренировки с множество повторения там, за да има някакъв ефект. Освен това наистина е въпрос на предпочитания - аз не харесвам жени с много изразени плочки примерно, да не говорим, че играе роля и наследствеността. Също съм чела, че големият брой коремни преси е най-сигурният начин за предизвикване на травма на поясните прешлени (обикновено дискова херния), особено ако имаме вече започнали патологии в гръбнака, така че трябва да се внимава.

# 73
  • София
Всъщност развитата коремна мускулатура предпазва точно от такива травми и държи целият торс, но предпочитам да не задълбавам в темата, защото ще се породят излишни спорове, а не е това целта на темата. Уважавам всеки Simple Smile

# 74
  • в пералнята
Аз започвам всяка тренировка с 4 планка по минута и половина и планински катерачи за разграничаване. Това ми е корема. Но от известно време се каня да му отделя повече внимание.
Смятам, че корем и кръст са много важни за стойката.

Общи условия

Активация на акаунт