Как тренирам - 31

• 26 988
  • 751
  •   2
Отговори
# 720
Разбира се, може да има множество фактори, които допринасят за изгърбена стойка - част от тях може и да са чисто психологически, но физическите не трябва да се подминават. Работа на бюро е предпоставка, наличие на по-голям бюст или импланти при жените също ит.н
В ежедневието много по-често се привеждаме напред, но почти никога назад, за да балансираме задните вериги. Темата за гъвкавостта е много сериозно застъпена в източните философии и практики - те смятат загубата й за един от първите признаци за остаряване.

# 721
  • в пералнята
Виждам стойката сте подхванали.
Точно това проучвам и аз в момента.
Това лято бяхме на една сватба и като си гледах снимките, видях, че на всички изглеждам прегърбена. Определено имам нужда от корекция на стойката, но не знам как да подходя.
Някой има ли препоръка за добър физиотерапевт в София?

# 722
Аз конкретно за стойката правя поне по един пилатес седмично - много е ефективно, а и зареждащо душевно- даже доста от упражненията се правят точно със свит към гърба корем…..
Направих си вакуума тази сутрин отново- дано не греша някъде …..
След малко 20 минути бързо ходене под наклон / за топене на подкожната мазнина / и тренировка за цяло тяло с акцент корем. Снощи излизах и на почти всички жени им стърчаха коремите, много, много зле за цялостното излъчване-  трябва си много грижа…..и по-малко манджа

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 09:38 от macadamia

# 723
За корема и жените, факт. Дори слабите имат коремче, за мъжете няма да подхващам 😀

Аз от утре започвам с вакуума, ще измеря пак талия понеже не съм мерила на правилното място, специално погледнах мери се малко над пъпа, няколко пръста, а аз мерих точно на пъпа.

Цял живот съм си прегърбена аз, силовите тренировки до някаква степен изправиха стойката ми. Бях чела, че задното рамо помага за изправяне, определено при мен помогна, затова никога не го пропускам в тренировката.

След малко отивам към фитнеса за корем и кардио.

Хубав ден да имате 🩷☘

# 724
И аз седя изгърбена. То толкова години на стол...
Коремче иначе имам откакто бях бременна. Никога нещо което не може да се скрие с дрехи, но преди това ми беше вдлъбнат. Отакто тренирам се прибра и ако че не ми е съвсем плосък както когато бях момиче, с дрехи не се очертава изобщо. Ниска талия повече никога няма да сложа и пари да ми дават - толкова неудобно и подчертаващо всякакви излишества дори минимални, няма просто.

Днес почивам, но имам сериозна мускулна треска в кръста от хип тръста, с който ми смени тренера едната лег преса в седмичната програма. Не го бях правила от доста време. Другата седмица вече ще съм добре.

# 725
Невър при правилно изпълнение на хип тръст трябва да имаш треска на дупето, не на кръста.

А и не мисля, че е мускулна треска, а болка защото си го натоварила.
Тренера не те ли следи как го изпълняваш?

# 726
  • София
Да, определено не звучи ок.

Аз приключих тази седмица с вчерашната тренировка за дупе. Днес релакс и някоя друга задачка вкъщи. От утре с нови сили 😌

# 727
Нона, мускулна треска е със сигурност, не е болка в кръста. От двете страни под нивото на талията към д-то започва, но си е мускулна определено.  На дупето нямам защото него го тренирам, но явно кръстните мускули са били неглижирани.

# 728
Здравейте,
Отдавна не съм писала, но да се похваля- откакто писах тук, намалих храната на 1800. Кето. Свалих 3 кг.

За миналата седмица отчитам:
5 силови и 6 бягания, както и много крачки.

Хубава нова седмица.

# 729
Аз пак с болка в коляното и в събота тренировката за крака не беше пълноценна, както ми се иска. Пробвах за първи път на тази машина и много добро усещане се получава, но ме заболя и спрях.

Днес ще тренирам гръб и корем + 30 минути кардио.

Миналата седмица тичах в парка до нас. Бях забравила какво е тичането на открито от лятото. Супер е!
Сега като е така студено не е същото.

Петенце, браво за пресата!

Аз и да искам стегнат корем не знам дали съм способна физиологично, защото винаги съм си била кореместа дори и преди десетина години при 53 кг. на ръст 170 винаги имам там и нямам добре изразена талия.
Обиколки не споделам, защото моите крака са по-тънки от вашите, но талията ми е в повече. SatisfiedSatisfiedSatisfied

Хубава седмица!
Моля да си споделите тренировките за ръце.

# 730
Тези машини за хакен клек изобщо не ми харесват, супер тежки са дори без тежести и удрят доста сериозно в предно бедро, което на мен не ми е нужно.

Сутринта направих за първи път вакум, незнам дали е го изпълнявам правилно, но интересното е, че успях да задържа до 20 сек. на няколко серии, направих 6 серии. Единственното гадно е, че преди първата глътка кафе съм малко неадекватна, но успях. Разходих кучето, пийнах няколко глътки кафе и направих медитацията.

Закуска: Козе кис. мляко, малко протеин и домашна гранола. Незнам, но в последно време мога да го ям всеки ден/само, че го правя със скир/

Малко да ми слегне храната и отивам да тренирам крака. И направо се чудя какви упражнения да правя днес, ама ще го измисля като отида.

Днес е слънчево, наслада за моето ментално здраве Grinning
И едно ми е Коледно, мисля днес да украся...Flowers Evergreen Tree

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 09:51 от Nona M.

# 731
Не знам дали съм прав генерално, но моето мнение е, че машините са за напреднали трениращи, защото изолират мускулна група...
Но натоварването няма как да е на 100% изолирано към тази група и така индиректно можем да създадем травма или схващане на поддържаща група.
Нямам голям опит с машини, само се опитвам да разсъждавам...
Например на велоергометъра се усещам, че докато въртя като луд долната част на тялото, горната взема, та се отпуска като чувал тук таме, облягам се на ръкохватките, отпускам част от кръста и ... за мен не е като да тичам "реално".
Трениращите с опит имат изградено подсъзнателно активиране на цялото тяло, дори да правят отделна изолирана група.

# 732
Аз съм на обратното мнение. За мен упражненията със свободни тежести изискват повече опит и контрол на тялото, при тях шанса да вкараш цяло тяло в упражнението е доста голям.

Като например клек, румънска тяга, мъртва тяга и др., или пък за горна част гребане, лицеви упори, дори едно избутване на лост за гърди на лежанка, което ако не изпълняваш правилно шанса да натоварваш рамената, а не гърдите е много голям /навремето се чудех, защо винаги ме болеше рамото като я правя, е намерих отговор след време, не прибирах лопатките достатъчно и още други пинизи Grinning/

# 733
  • София
Добро понеделнишко утро и от мен.

Подкрепям мнението на Нона - аз също не ги харесвам тези машини. Тежки, супер концентрирани върху предни бедра. Тц.

Нейви, по-скоро е обратното - идеята е, че на машина няма какво да объркаш почти и да се контузиш както един начинаещ би успял със свободна тежест поради липса на баланс, темпо, натренираност и тн. Дори машините се препоръчват при хора с контузии, защото движението е от точка А до точка Б и няма такава опасност от контузия или болка, по-различна от мускулна.

Да ви се оплача - не знам защо така се получава, но това е абсолютно всеки понеделник при мен. Като си лягам в неделя или заспивам трудно, защото съм преспала уикенда, но вчера заспах бързо, защото не съм спала на обяд и въпреки това се будих няколко пъти, спах леко и на пресекулки. Събуждам се, подсещам се в присъница, че съм на работа, поглеждам часа - да не би да закъснея, да се успя. И съответно съм малко парцалджос днес, ще ми идва в края на седмицата и съм хептен лежерна, та направих няколко упражнения за дупе, с умерена тежест, колкото да се пораздвижа, леко да напомпя, малко кардио и кой откъде е. На всичкото отгоре съм неадекватна още със ставането. На сънена глава пуснах кафемелачката вместо каната за вода да си направя вода с лимон - това така бръмчи, че буди цялата къща, аз се стреснах, подскочих. После във фитнеса паркирам, влизам вътре, ходя със затворени очи и почти в съблекалнята се сещам, че си оставих пад-а за хип тръста в багажника. 'аааайде връщай се. Абе, изобщо...като се прибера на обед ще дремна малко.

Но пак съм доволна, че изобщо отидох и се пораздвижих.

* Хип екстензии загрявка 2х15
1. Хип тръст 4х12
2. Римска тяга 4х12
3. Наведи в суперсерия с обратна хип екстензия с ластик на пейка без тежест (с прави крака) 4х15
4. Ритници 4х15
5. Повдигане за прасец от седеж 4х15
Стълби 20мин, пътека 15мин.

# 734
Аз краката си ги тренирам, въпреки че започнаха да се появяват видими резултати там. И пак са ми по-слаби като цялостна композиция при мен. Правя ходещи напади с гири по 5 кг., много съм нестабилна все още и се кривя. Вътрешно и външно бедро на машини. Правя румънска тяга с 50 кг. и не ми тежи, но ръцете не държат, хаха. Тренирам все повече за дупе, там има какво да се желае като развитие. Дъщеря ми има един лаф - в дупето си като палачинка. Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт